Yıllığı 2 Bin TL'den Güzelbahçe Belediyesi'nden kiralanan 574 dönümlük arazinin kapısına 1.5 milyonluk bekçi kulübesi yakışmaz mı?

Yıllığı 2 Bin TL'den Güzelbahçe Belediyesi'nden kiralanan 574 dönümlük arazinin kapısına 1.5 milyonluk bekçi kulübesi yakışmaz mı?

Şaka gibi gelecek ama; Güven Eken'in öğle yemekleri nereden mi geliyormuş? Evinden canım evinden... Hemi de iki kişi nezaretinde! Asistanı canım birisi asistanı... Öbürküsü de şoförü canım şoförü...

A+A-

Güven Eken... İzBB'nin İZDOĞA  A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı...

İzBB Başkanı Tunç Soyer'in Seferihisar Belediye Başkanı olduğu dönemlerden sıkı bir arkadaşı Güven Eken... 

Eken, aynı zamanda Doğa Derneği Başkanlığını da yürütüyormuş...

"İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in seçim vaatleri arasında bulunan kentte 2,5 milyon metrekare yeni yeşil alan yaratma hedefi doğrultusunda “35 Yaşayan Park” projesinin önemli halkalarından biri olacak Olivelo Ekolojik Yaşam Parkı için çalışmalar sürüyor." 22 Eylül 2021 tarihli İzmir Basınından. 

İZDOĞA şirketi, Güzelbahçe Yelki'deki Olivela Zeytin Bisiklet Rotası Ekoloji Aktivite Eğitim Alanı projesine devam ediyor... 

Güzelbahçe Belediyesi, İZDOĞA'nın Yelki'de devam eden Olivela Zeytin Bisiklet Rotası Ekoloji Aktivite Eğitim Alanı projesine arazi sağlıyor!

Sağlanan yer 574000 M2'lik bir arazi. (574 Dönüm) 

Projenin adına bakıldığında; burasının JAN JANLI bir yer olacağı kaçınılmaz görünüyor!

Hal böyle olunca; kapısına da sağlam bir bekçi ve kulübesi gerekiyor demektir!

İlk edinilen bilgilere göre; bekçi kulübesinin 1 ila 1.5 milyon civarında para harcanıyor!

Şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyelim!

İşte 574 dönümlük arazinin yıllığı 2 bin TL'den kiralandığını gösteren Meclis karar tutanağı: 

"Karar No: 231

Karar Tarihi: 16.2.2022

MECLİS KARARI

Meclisimizin 15/02/2022 tarihli toplantısında Hukuk – Plan ve Bütçe – Şirketler Komisyonlarına havale edilen Başkanlık Önergesine ilişkin, Hukuk Komisyonunun 16/02/2022, Plan ve Bütçe Komisyonunun 16/02/2022, Şirketler Komisyonunun 16/02/2022 tarihli Komisyon Raporunda;
 
Belediye Meclisimizin 15/02/2022 tarihli toplantısında Komisyonlarımıza havale edilen, 11/02/2022 tarihli ve E.608182 sayılı, Emlak Yönetimi Dairesi Başkanlığı ifadeli Başkanlık Önergesinde; “İzmir ili, Güzelbahçe ilçesi, Yelki Mahallesi, 2302 ada, 46 ve 66 parsellerinde (eski 39 pafta, 1878 ve 1879 parseller) kayıtlı toplam 574.000 m2’lik alan Yelki İlk Kademe Belediyesi Meclisinin 03/04/2006 tarihli ve 2006/36 sayılı Kararı ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 75/d maddesine istinaden kamu hizmetlerinde kullanılmak üzere bedelsiz olarak 25 yıllığına Belediyemize tahsis edilmiştir.
 
Belediyemiz ile Yelki İlk Kademe Belediyesi arasında söz konusu taşınmazların tahsisine ilişkin imzalanan Protokolün 4 maddesinin (a) bendinde taşınmazlar üzerinde Belediyemizce ‘Dinlenme ve Rekreasyon Alanları’ tesis edileceği, 5. maddesinde taşınmazların ve yapılacak düzenlemelerin maksadına uygun olarak kullanım ve işletme hakkının Belediyemize ait olacağı hüküm altına alınmıştır.
 
Söz konusu taşınmazlar üzerinde Belediyemizce Olivela Zeytin Bisiklet Rotası Ekoloji Aktivite Eğitim Alanı projelendirilmiştir.
 
İZDOĞA Çevre Korunması İyileştirilmesi Müşavirlik ve Proje Hizmetleri Tic. ve San. A.Ş’nin 08/02/2022 tarihli ve 5871 sayılı Yazısında, bahse konu İzmir ili, Güzelbahçe ilçesi, Yelki Mahallesi, 2302 ada, 46 ve 66 parseller üzerinde, Olivela Zeytin Bisiklet Rotası Ekoloji Aktivite Eğitim Alanında bulunan sosyal tesis yerinin işletme hakkının şirketlerine verilmesi talep edilmiştir.
 
5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 26. maddesinde ‘Büyükşehir belediyesi, mülkiyeti veya tasarrufundaki hafriyat sahalarını, toplu ulaşım hizmetlerini, sosyal tesisler, büfe, otopark ve çay bahçelerini işletebilir; ya da bu yerlerin belediye veya bağlı kuruluşlarının %50’sinden fazlasına ortak olduğu şirketler ile bu şirketlerin %50’sinden fazlasına ortak olduğu şirketlere, 08/09/1983 tarihli ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine tabi olmaksızın Belediye Meclisince belirlenecek süre ve bedelle işletilmesini devredebilir.’ hükmü yer almaktadır.
 
 Belediyemizce projelendirilen Olivela Zeytin Bisiklet Rotası Ekoloji Aktivite Eğitim Alanının yer aldığı, İzmir ili, Güzelbahçe ilçesi, Yelki Mahallesi, 2302 ada, 46 ve 66 parseller üzerinde bulunan ve ekli krokide işaretlenen sosyal tesis yerinin işletme hakkının 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun       26. maddesi kapsamında, Belediye Meclisimizce belirlenecek süre ve bedel ile İZDOĞA Çevre Korunması İyileştirilmesi Müşavirlik ve Proje Hizmetleri Tic. ve San. A.Ş’ye devri ile konuya ilişkin hazırlanan Protokolün kabulü hususunda gerekli kararın alınmasını arz ederim.” denilmektedir. Yukarıda metni yazılı Başkanlık Önergesi, Hukuk Komisyonumuzun 16/02/2022, Plan ve Bütçe Komisyonumuzun 16/02/2022, Şirketler Komisyonumuzun 16/02/2022 tarihli toplantısında, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 26. maddesi kapsamında incelenmiş olup; söz konusu önerge, Komisyonlarımızca “İzmir ili, Güzelbahçe ilçesi, Yelki Mahallesi, 2302 ada, 46 ve 66 parsel üzerindeki sosyal tesisin ilk yıl 2.000,00-TL/yıl+KDV bedel ile 5 yıllığına işletme hakkının İZDOĞA Çevre Korunması İyileştirilmesi Müşavirlik ve Proje Hizmetleri Tic. ve San. A.Ş’ye devredilmesi” şeklindeki müşterek görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunmuştur. Sayın Meclisimizin onaylarına sunulur. Denilmektedir.

Yukarıda metni yazılı Müşterek Rapor, Başkanlıkça okutturularak görüşülmüş olup; söz konusu raporun, Hukuk – Plan ve Bütçe – Şirketler Komisyonlarından geldiği şekilde kabulüne, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 26. maddesi gereği, Meclisimizce oybirliği ile karar verildi."

nnnan.jpg

"İZDOĞA  A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Güven Eken kim?" sorusuna yanıt bulmak adına minik bir araştırma yapmaya koyulduk!

Anadolu insanı hani der ya "Hay araştırmaz olsaydık" o hesap, neler nelerle karşılaştık!

Açıkçası; bırakın İzmir'i acaba Türkiye'de böylesine bir belediye şirketinin başına geçirilmiş ve saltanat süren 2. bir örnek isim daha var mıdır?

Şaka gibi gelecek ama; Güven Eken'in öğle yemekleri nereden mi geliyormuş? Evinden canım evinden... Hemi de iki kişi nezaretinde! Asistanı canım birisi asistanı... Öbürküsü de şoförü canım şoförü... Asistanın abisi de evinde çalışıyormuş... Yabancı değil yani... Güzelyalı'dan Güzelyalı'dan...

Neyse Güven Eken'in bu ihtişamlı ve fevkaledenin fevkindeki saltanatını PART PART vermeyi planlıyoruz! 

Temsil, Yeni Orhanlı'dan (Seferihisar'a bağlı köy) her gün İZDOĞA'ya (İzmir'e) Güven Eken'den torpilli kimler hususi getirilip götürülüyordur? gibi konuları gün gün, detay detay Telegram Haber'de bulabilirsiniz...

BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİNİZ... 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.