İzBB'nin İZDOĞA şirketi, atık toplayıcısı MENSAN şirketinin hurda araç gereçlerine ve kiralık yerlerine 26 milyon mu ödedi?

İzBB'nin İZDOĞA şirketi, atık toplayıcısı MENSAN şirketinin hurda araç gereçlerine ve kiralık yerlerine 26 milyon mu ödedi?

Türkiye Cumhuriyeti Belediyecilik tarihinde KAMU PARASI ile yönetmeliklere göre fiilen iş yapması mümkün olmayan bir şirketin böylesi şeytanlıklarla kurtarılmasını ne görürsünüz ne de tanık olursunuz!

A+A-

thumbs-b-c-5337941d291ec89252011a7d6e9d11b5.jpg

Öncelikle; 'İhale engelli' şirketi İzmir Büyükşehir'in hangi şirketi satın alıp kurtardı? İşin içinde hangi ilçenin başkan yardımcısı var? 'İhale engelli' şirketi İzmir Büyükşehir'in hangi şirketi satın alıp kurtardı? İşin içinde hangi ilçenin başkan yardımcısı var? başlıklı 24 Nisan 2022 tarihli haberimizin devamı haber serimize 3 gün gecikmeli olarak başladığımız için okurlarımızdan özür dileriz...

Gazetecilik, başlı başına işçiliktir! Hem de öylesine bildiğiniz türden bir işçiliğe de benzemez... Emek ister, belge ister, bilgi ister Türkçesi ve en önemlisi YÜREK ister!

İzBB'nin İZDOĞA şirketi ile MENSAN şirketi arasındaki ALIŞ-VERİŞe ilişkin ilk bilgiler Haziran ayı başlarında CHP'li bir İzBB Meclis üyesinden geldi... 

Her şeyden önce taraflar arasında geçen alış-veriş doğru bir bilgiydi... Aktarılan bilgiler üzerinden araştırmaları yapılması ve sıfır hata ile yazılması gereken çok geniş kapsamlı konular vardı... 

Açıkçası ortada 26 milyon liralık bir alış-veriş iddiası vardı! Bu iddiaların para kısmı bir yana; öncelikle İzBB'nin İZDOĞA şirketi, bu BATIK MENSAN Geri Dönüşüm şirketini neden almıştı? (Bu şirketin mallarının alınmasında kamu yararı var mıydı?)

Bu alış-verişte kamu yararı mı vardı yoksa birileri ceplerini mi dolduruyordu?

Yeni çıkan (2020 Yılı) yönetmeliklerine göre böylesi şirketlerin evsel atık toplama işlerindeki faaliyetleri sonlanıyor muydu?

Türkçesi, bu MENSAN şirketi İzBB'nin İZDOĞA şirketine kakalanmış mıydı?

Peş peşe gelecek haberlerimizin içinde A'dan Z'ye yapılan tüm uyanıklıkları, (Sülün Osman bile...) kanuna karşı çalının arkasından dolanmaların tamamını bulacaksınız...

MENSAN şirketinin sahibi Engin Cihanoğulları ile Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan bu alışverişin neresindelerdir?

İZDOĞA Yönetim Kurulu Başkanı Güven Eken, Başkanvekili Abdurrahman Suphi Şahin, Yönetim Kurulu Üyesi Şevket Meriç, Yönetim Kurulu Üyesi (Genel Müdür de olduğu belirtiliyor) Ahmet Ersagun Yücel, Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Mete, Yönetim Kurulu Üyesi hakan Öztürk, Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Efe Oruç, Yönetim Kurulu Üyesi Lütfi Ünal, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ufuk Tutan ve İZDOĞA'da imza yetkili müdür olduğu belirtilen Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan'ın eşi Zühal Kayhan bu alışverişin neresindeler? 

İZDOĞA Yönetim Kurulu Başkanı Güven Eken, bu şirketin HURDAYA çıkacak araç ve gereçlerini ile kiralık yerlerinin FAHİŞ rakamlar üzerinden alınılacağı bilgilerini İzBB Tunç Soyer'e aktarmış mıdır? Bu yönde rol üstlenmiş midir?

Türkçesi, öylesine derinlemesine ve tereyağından kıl çeker gibi yapılan operasyonları bir bir ve geniş geniş haberlerimizde gün ışığına çıkaracağız!

Ayrıca, İZDOĞA'cılar hiç merak buyurmasınlar MENSAN'dan aldıkları ve yeni Atık Yönetmeliği çerçevesinde kullanılması dahi söz konusu olmayan alınan tüm araç ve gereçler ile kiralık (2 Yer. MENSAN'ın merkezi olan yeri İZDOĞA yönetimi bu alışverişin ardından ne diye gösterdi?) yerlerin tamamı Telegram Haber'e gönüllü destek veren başta Hukukçular olmak üzere; Çevre ve Makina Mühendisleri tarafından günün rayiç bedelleri üzerinden liste halinde hazırladıklarını, ilk planda 3-4 milyonu dahi geçmeyeceğini söylediklerini şimdiden belirtiriz!

İZDOĞA'cılara bir soru sorarak DOSYA Haberimizin başladığını da açıklayalım!

MENSAN'ın TÜKÇEV'e borcu var mı yok mu?

Bu haberlerimiz TÜKÇEV'e ulaştıktan sonra ve olası MENSAN'ın TÜKÇEV'e borcu da çıkarsa; İZDOĞA olarak bu borçları ödemeyi de üstlenecek misiniz?

 

BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİNİZ...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.