Yazık! İzBB'den Neptün Soyer'e karşı tarihi yanılgı...

Yazık! İzBB'den Neptün Soyer'e karşı tarihi yanılgı...

İzBB, Slovenya’nın Başkenti Ljubljana’da düzenlenecek olan “Kuraklıkla Mücadele ve Sulak Alanların Korunması” adlı konferansa, KöyKoop'tan Neptün Soyer'in yerine YANLIŞLAMA Arif Yılmaz'ı mı götürüyor?

A+A-

Temsil, İzBB başkanı MTS olsaydı, Slovenya’nın Başkenti Ljubljana’da düzenlenecek olan “Kuraklıkla Mücadele ve Sulak Alanların Korunması” adlı konferansa Arif Yılmaz mı yoksa Neptün Soyer mi götürülürdü? 
Böylesi bir isim hatasının da SEHVEN yapılmış olduğunu, düşünüyoruz!
Neden mi? 

Bakın Erhan Gülenç zamanında Neptün Soyer'in "kuraklık" karşısında engin ve derin düşüncelerini köşesine nasıl taşımış: 
"OBRUK TEHLİKESİ VARMIŞ!
Ancak, Büyükşehir ve CHP'ye yakın bazı yayın organlarının matematik öğretmeni Neptün Hanım'a adeta bir tarım otoritesi muamelesi yapması ve kendisinin de bu havaya girip tuhaf tuhaf açıklamalar yapması da artık abesle iştigal olmaya başladı...
Neptün Hanım, en son yine bir TV kanalına çıkmış ve sadece tarım uzmanlarına değil jeoloji profesörlerine bile taş çıkarmış!
Neymiş... Kanada'yı örnek görüp oradaki ineklerden alıp çok süt üretmek istersek Konya'daki gibi obruklarla karşılaşırmışız. İzmir de en çok süt üreten ikinci il olmasıyla obruk tehlikesi ile karşı karşıyaymış... Breh breh...

SANKİ İNSAN SU İSRAF ETMİYOR
Obrukların nasıl oluştuğu konusunda Neptün Hanım'ın sözlerinden bağımsız olarak bilgi almak için Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr.
Hasan Sözbilir'i aradım. Obruklar için öncelikle jeolojik yapının buna müsait olması gerektiğini söyleyen Sözbilir, "Obrukların oluşumu jeolojik yapı ve yeraltı suyu seviye değişimlerine bağlıdır.
Yani obruklar asitli sularda çözünebilen kayaların varlığı ve karstik yapı oluşumu ile yeraltı su seviyesi ve iklim etkileşimiyle oluşan jeolojik yapılardır" dedi. Yani bir obruğun oluşması için ineğin su içmesinden önce jeolojik yapının buna müsait olması gerekiyor. Ayrıca inek su içiyor da insan içmiyor mu? İnsan çok daha büyük bir su tüketicisi, hatta en büyük israfçısı..."

Şimdi kuraklık konusunda böylesine "BİLİMSEL" düşüncelere sahip bir değeri İzmir'de bırak, yerine Arif Yılmaz adlı kişiyi Slovenya’nın Başkenti Ljubljana götür! 
Umarız İzBB tez vakitte bu yanlıştan döner ve Neptün Hanım'ı Slovenya’nın Başkenti Ljubljana'da konuşma yapmaya götürür! 

İşte gaze-temiz.com'da yer alan İzBB meclis gündemi: 

1. Belediyemizin üyesi olduğu Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağının 05-06 Eylül 2024 tarihlerinde Çek Cumhuriyeti’nin Brno Kentinde düzenleyeceği Politik Komite Toplantılarına katılmak üzere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Dr. Cemil TUGAY’ın görevlendirilmesi, 04-07 Eylül 2024 tarihleri arası görevli-izinli sayılması, ulaşım (hava yolu ile) giderlerinin ilgili firmaya ödenmesi, günlük harcırah giderleri, şehir içi ulaşım giderleri, konaklama giderleri ve seyahatle ilgili yapılan tüm yasal giderlerin Özel Kalem Müdürlüğü Bütçesinin Yurtdışı Geçici Görev Yolluğu Harcama Kaleminden karşılanması hususlarının görüşülmesi. (Özel Kalem Md.E.2093509)

2. Belediyemizin üyesi olduğu Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağının 05-06 Eylül 2024 tarihlerinde Çek Cumhuriyeti’nin Brno Kentinde düzenleyeceği Politik Komite Toplantılarına katılmak üzere Belediyemizi temsilen Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar OKYAY’ın katılmak üzere görevlendirilmesi, 04-07 Eylül 2024 tarihleri arası görevli-izinli sayılması, seyahat ile ilgili 70.000,00-TL avans verilmesi, ulaşım (uçakla gidiş-dönüş),yurtdışı transfer yol giderleri, konaklama, şehir içi ulaşım ve seyahatle ilgili yapılan tüm yasal giderlerin Kültür ve Sanat Şube Müdürlüğü bütçesinin Yurtdışı Geçici Görev Yolluğu harcama kaleminden karşılanması hususlarının görüşülmesi. (Kültür ve Sanat Dai.Bşk.E.2086274)

3. Belediyemizin üyesi olduğu Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağının 05-06 Eylül 2024 tarihlerinde Çek Cumhuriyeti’nin Brno kentinde düzenlenecek Politik Komite Toplantılarına Sağlıklı Kentler Koordinatörü ve İklim Değişikliği ve Temiz Enerji Şube Müdürü V. Ahmet TOKER’in katılmak üzere görevlendirilmesi, 04-07 Eylül 2024 tarihleri arası görevli-izinli sayılması, seyahat ile ilgili 70.000,00-TL avans verilmesi, ulaşım (uçakla gidiş-dönüş) ve seyahatle ilgili yapılan tüm yasal giderlerin diğer yasal giderlerin İklim Değişikliği ve Temiz Enerji Şube Müdürlüğü bütçesinin Yurtdışı Geçici Görev Yolluğu harcama kaleminden karşılanması hususlarının görüşülmesi. (İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dai.Bşk.E.2086988)

6. Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme-II Hibe Programı Çağrısı kapsamında, 04–07 Eylül 2024 tarihleri arasında Slovenya’nın Başkenti Ljubljana’da düzenlenecek olan “Kuraklıkla Mücadele ve Sulak Alanların Korunması” adlı konferansa katılım ile birlikte Ljubljana Sulak Alanına saha ziyaretinin gerçekleştirilmesi planlanmakta olup; söz konusu konferansa ve saha gezisine katılım sağlamak, bilgi ve deneyim paylaşımlarında bulunmak amacıyla, Belediyemizi temsilen önergede isimleri belirtilen personeller ile Burçin YARAŞLI (Doğa Derneği) ve Şafak ARSLAN (Doğa Derneği) ve Arif YILMAZ (S.S. Köy Koop İzmir) isimli kişilerin Ljubljana (Slovenya) ziyaretlerinin gerçekleştirilmesi; adı geçen personellerin anılan tarihler arasında görevli-izinli sayılmaları; seyahate katılacak olan personel ve sivil toplum kuruluşu mensuplarının ülkeler arası ulaşım giderleri (Ljubljana’ya erişim için mutat ulaşım imkânları içinden doğrudan veya Ljubljana (Slovenya) üzerinden havayolu ve tren/otobüs) giderleri, konaklama giderleri, iaşe giderleri, şehir içi ulaşım giderleri (tren, otobüs), yurtdışı çıkış harcı, alan vergisi, seyahat sigortası, pasaport harcı, vize ücretleri giderlerinin Belediyemize ait AB Hibe Bütçesinin yer aldığı SUFT rumuzlu EURO ve TL hesabından karşılanması hususlarının görüşülmesi. (Tarımsal Hizmetler Dai.Bşk.E.2063393)

AYRICA KORUMA POLİSİNİ DE YANINDA İSTEMİŞ TUGAY!

40. Belediyemizin üyesi olduğu Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağının 05-06 Eylül 2024 tarihlerinde Çek Cumhuriyeti’nin Brno Kentinde düzenleyeceği Politik Komite Toplantılarına katılmak üzere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Dr. Cemil TUGAY’a eşlik etmek üzere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Koruma Polisi Osman AŞIK’ın görevlendirilmesi, 04-07 Eylül 2024 tarihleri arası görevli-izinli sayılması, ulaşım (havayolu ile) giderlerinin ilgili firmaya ödenmesi, konaklama ve günlük harcırah giderleri ile seyahatle ilgili yapılan tüm yasal giderlerin 6245 sayılı Harcırah Kanunun ve aynı kanunun 4/B maddesi gereğince Özel Kalem Müdürlüğü Bütçesinin Yurtdışı Geçici Görev Yolluğu Harcama Kaleminden karşılanması hususlarının görüşülmesi. (Özel Kalem Md.E.2095718)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.