Ertuğrul Yamen’e yolun sonu göründü…

Ertuğrul Yamen’e yolun sonu göründü…

Hakkında evrakta sahtecilik-nitelikli dolandırıcılık-kamuyu zarar uğratma fiilleri nedeniyle soruşturma süren Aydın BŞB Genel Sekreter Vekili Ertuğrul Yamen için yolun sonu göründü.

A+A-

Hakkında evrakta sahtecilik-nitelikli dolandırıcılık-kamuyu zarar uğratma fiilleri nedeniyle soruşturma süren Aydın BŞB Genel Sekreter Vekili Ertuğrul Yamen için yolun sonu göründü. Aydın Şafak skandalları ortaya çıkarınca Özlem Çerçioğlu, Ertuğrul Yamen’e “Ekim ayına kadar kendine başka kurum bul” dedi.

Açık ve net deliller ile soruşturma sonucunda devlet memuriyetinden atılması gerçekliği nedeniyle çareler arayan Ertuğrul Yamen'e, bir darbe de Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu'ndan geldi. Özlem Çerçioğlu'na yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre Yamen'e, “Ekim ayına kadar kendine başka kurum bul” denildi. Fakat hakkındaki sarih deliller uyarınca Ertuğrul Yamen'in geçişi için, pek bir kurum bulunamayacağı kaydediliyor.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Ertuğrul Yamen'in karıştığı ve açık delillerle süren soruşturmadaki olaylar zinciri şöyle gelişti; 2017 yılında Moskova'da Türkiye Festivali'ne aralarında devlet memuru kadrosundan üç kişi, belediye meclis üyelerinden de dokuz kişinin bulunduğu bir kafile gönderildi. Ertuğrul Yamen dahil üç memurun yol-konaklama gibi giderleri, organizasyon için tek yetkili kurum olan Türkiye Belediyeler Birliği bünyesinde kurulu TÜROFED'e bağlı, “YEDİ REKLAM TANITIM ORGANİZASYON MEDYA MAT TUR. VE TİC. AŞ.” tarafından karşılandı. Diğer dokuz belediye meclis üyesinin yol ve konaklama giderleri ise, Aydın BŞB tarafından üstlenildi. (Hatta Belediye Meclis Üyelerinin vizeleri alınmadığı için, vize işlemleri bitene kadar bir gün beklenildi. Bu yüzden ayrı bir kamu zararı oluştu. Bunun Aydın BŞB tarafından ne şekilde kapatıldığı ise bilinmiyor. Kamu zararının giderilmesi için Ertuğrul Yamen'in işlem başlatması gerekirken, onun da yapılmadığı kaydediliyor.) Tüm masraflarının TÜROFED'E bağlı “YEDİ” isimli şirketten karşılandığı aralarında Ertuğrul Yamen'in de bulunduğu üç kişilik devlet memurları ekibi, Moskova’da Radissin Royal Otel'de konakladılar. Aydın BŞB Meclis Üyeleri ise, yine Moskova'da, Crown Plaza Hotel’de konakladılar. Dönüşte ise Ertuğrul Yamen kendisinin masrafları TÜROFED ve bağlı ajanstan yani Türkiye Belediyeler Birliği'nden karşılanmış olmasına rağmen İzmir'deki bir firmadan, Belediye Meclis Üyeleri ile aynı otelde kalmış ve aynı uçakla uçmuş gibi evrak düzenleterek, devletten para aldı. Böylece firma ile beraber evrakta sahtecilik-nitelikli dolandırıcılık ve kamuyu uğratma zararı eylemleri, bilfiil gerçekleşmiş oldu. Bu sırada Ertuğrul Yamen'in suçunu teyit eden bir olay gerçekleşti. Sayıştay denetçileri yaptıkları incelemede, Özlem Çerçioğlu'nun yakın ekibinden Barış Altıntaş ile Ertuğrul Yamen'in de aralarında bulunduğu heyete, kamuyu zarar uğratma tespiti yaptı. Böylece TÜROFED tarafından gönderilen ve Moskova Radissin Otel'de kaldığı ve bunun sabit olduğu halde aynı anda Crown Plaza Hotel’de kalmış ve fazla masraf yapmış gibi sahte fatura düzenlettiği iddia edilen Ertuğrul Yamen'in aleyhindeki sabit delillere, bir yenisi daha eklenmiş oldu.

DOSYAYI KAPATMAK İÇİN ŞEYTANİ YÖNTEMLER

Ertuğrul Yamen hakkında şikayet başvurusu yapıldıktan sonra Aydın BŞB'nin nasıl suç üretme, Aydın Valiliği’ndeki bazı birimlerin ise suç aklama merkezi haline dönüştükleri ortaya çıktı. Şikayet sonrası Aydın Valiliği İdare ve Denetim Müdürlüğü aracılığıyla Defterdarlık Uzmanları Hikmet Gülgönül ve Selin Nacak görevlendirildi. İki muhakkik ise şikayetçi şahsın ifadesini almadan, Aydın BŞB ve ilgili diğer kurumlardan evrak talebinde dahi bulunmadan soruşturmaya takipsizlik verdiler. Oysa ifadeler ve deliller tam alınıp, soruşturmanın sadece Mülki yönden tamamlanması haricinde, dosyanın Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesi gerekiyordu. Takipizlik verilen dosyada Ertuğrul Yamen hakkında başka iddialar da olmasına rağmen, dosyanın hukuk dışı yöntemlerle kapatılması sonrası, bu kez Danıştay'a itiraz edildi. Danıştaytarafından yasa dışı kapatılan dosyadaki iddialar hakkında yeniden soruşturma talebi bulunulması kararı alındı. Fakat bu karar da şikayetçi şahsa iletilmedi. Danıştay kararının tesadüfen öğrenilmesi sonrası tekrar muhakkik atandı. İlk şikayet sonrası dosyayı kapatan iki muhakkikin şikayetçi ifadesini kasıtlı şekilde almayışı, delillerin tam sorgulamayışı, idareden görüş bile almayışı yoluyla Ertuğrul Yamen hakkındaki suça yönelik soruşturmayı kasıtlı kapatma eylemlerinden dolayı, Aydın Şafak Gazetesi olarak ilgili kurumlardan adı geçen muhakkikler hakkında soruşturma başlatılmasını, kamu adına talep ediyoruz.

(Not: Haberimizi başta Valilik ilgili kurumlarca ihbar kabul edilmemesi üzerine ilgili kurumlara şahsi dilekçe ile başvuru yapacağımızın bilinmesini isteriz.)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.