Yazık! Atama CHP İzmir İl yönetimi, Soyer'e bir 'beğeni' dahi yapamadan kongreye mi gidecek?

Yazık! Atama CHP İzmir İl yönetimi, Soyer'e bir 'beğeni' dahi yapamadan kongreye mi gidecek?

CHP Tüzüğü ve siyasi partiler kanuna göre; taze CHP il yönetimi seve seve kongreye mi gidecek?

A+A-

CHP Üyesi Yeliz Tunç yaptığı paylaşımda; taze CHP İzmir il yönetiminin kongreye gitmesi CHP tüzüğüne ve siyasi partiler yasasına göre kaçınılmaz görünüyor!

Tunç, paylaşımında "Soruyorum İzmir CHP yöneticilerine, meclis üyelerine milletvekillerine, bizim tuzuğumüze göre seçim tarihi belli olmadığı için, atanan il yönetimi 45 gün içinde İzmir CHP örgütünü, yani ili seçime götürmek zorunda değil mi?

Çünkü belirlenmiş seçim tarihi yok. Kaldi ki bu gün bile seçim tarihi belli olsa atanan il yönetimi seçim tarihinden önce atandığı için seçime gitmek zorundadır. Artı bizim tüzüğümüze göre yedeklerde atama OLMAZZZZ. Cikar bir tane il delegesi il seçim kuruluna dilekçe verip tüzüğü oraya koyarsa il pasa pasa seçime gitmek zorundadır. Çıkar mı böyle bir yürekli il delegesi onu da bekleyin görün" dedi. 

Yeliz Tunç paylaşımında, CHP tüzüğüne göre yedek il yöneticilerinin yerine atamanın yapılamayacağını ve il yönetimin "paşa paşa" kongreye gitmesinin gerektiğini savundu!

Hal böyle olunca; yeni atama il yöneticilerinin "beğeni" karneleri bomboş olacak! Türkçesi, il yönetimi İzBB başkanı Soyer'in paylaşımlarına (Toptan ya da perakende) 1 tane de olsa beğeni koyamadan seçime gidilmiş olunacak!

İşte o paylaşım:

adsiz-049.png

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.