Vekile büyük ayıp

Vekile büyük ayıp

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, 13'üncü Yörük Türkmen Kültür Şenliği’nde büyük bir saygısızlığa imza attı. Kürsüye çıkıp birlik-beraberlik çağrısı yapan Gürün, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan'ın konuşma yapmasına izin vermedi.

A+A-

Muğla Yörük Obaları Derneği'nce "13'üncü Uluslararası Yörük Türkmen Kültür Şenliği" Düzeyn Yaylası'nda gerçekleştirildi. Muğla Valiliği, Büyükşehir ve Menteşe belediyeleri desteğiyle düzenlenen, Yörük dernekleri, federasyon ve konfederasyon ile temsilcilerinin katıldığı şenliğe, CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün antidemokratik tutumu damga vurdu. Kendi konuşmasında bile misafirperverlik ve birlik-beraberlik mesajı veren Gürün, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan'ın konuşma yapmasına, "Her gün bana sosyal medyada, haberlerde çakan bir milletvekilini burada konuşturmayacağım" diyerek söz verdirmedi.


Katıldığı şenlikte konuşmasına izin verilmeyen milletvekili Yelda Erol Gökcan, etkinlik alanını terk ederek tepkisini gösterdi.

'KIRGIN VE ÜZGÜNÜM'
AK Parti heyeti, Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan'a söz verilmemesine tepki göstererek, etkinlik alanını terk etti. AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan ile AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, "13. Uluslararası Yörük Türkmen Kültür Şenliği"nde Gökcan'a söz verilmediği iddiasıyla basın açıklaması yaptı. Milletvekili Gökcan, Düzeyn Yaylası şenlik alanı çıkışında yaptığı açıklamada, Yörük kızı olarak katıldığı programda karşılaştığı saygısızlık nedeniyle kırgın ve üzgün olduğunu söyledi.

'MUĞLALI YÖRÜK KIZIYIM'
Yörük kültürünün hamurunda davete icabet eden misafire hoşgörü ve misafirperverlik olduğuna işaret eden Gökcan, şunları kaydetti: "Bugün yaşananlar Yörük kültürüne de saygısızlık. Buradan Yörük Obaları Başkanı'nı da esefle kınıyorum. Her şeyden önce siyasi partiler üstünde bir hal ve hareket içinde olunması gerekiyordu. Sayın Osman Gürün 'Her gün bana sosyal medyada, haberlerde çakan bir milletvekilini burada konuşturmayacağım' diyerek büyük bir saygısızlık yapmıştır. Bu saygısızlığı, Muğlalı hemşerilerimizin takdirine bırakıyorum. Ben Muğla'nın Muğlalı olan ilk seçilmiş kadın milletvekiliyim ve Muğlalı bir Yörük kızıyım. O yüzden bana yapılan bu saygısızlığı da Yörük Türkmenlerin takdirine bırakıyorum."

'ÇOK BÜYÜK BİR TERBİYESİZLİK YAPTILAR
AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, etkinliğe bir siyasi partinin toplantısı değil, Yörük obalarının şöleni olduğu düşüncesiyle katıldıklarını ancak yapılan konuşmalarda CHP'li başkanların kendi siyasi düşüncelerini aktardıklarını belirtti. Gökcan'ın etkinliğe katılan tek milletvekili olduğunu dile getiren Mete, "Üstelik bir Yörük kızı olan milletvekilimiz Yelda Hanım'a söz dahi verilmeyerek protokol konuşmalarında çok büyük bir terbiyesizlik yaptılar. Sayın Osman Gürün, 'Protokolde bir milletvekili var. Bir selamlama, hayırlı olsun konuşması yapsın' denilmesine rağmen, 'Her gün bize sosyal medyada çakan bir kişiye buradan konuşma hakkı mı vereceğim' deme gafletinde bulundu" diye konuştu.

OSMAN AKÇA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.