Vaziyete bakılırsa İzmirliler bu yıl gösterilere doyacak! Ses, ışık, tiyatro, açık alan gösteri organizasyon ihaleleri tamam...

Vaziyete bakılırsa İzmirliler bu yıl gösterilere doyacak! Ses, ışık, tiyatro, açık alan gösteri organizasyon ihaleleri tamam...

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2021 yılı tiyatro, açık alan gösterilerini sağlama aldı! Yeniden kapanma gelse bile etkinlikler sosyal medya hesapları üzerinden devam edecek...

A+A-

Anadolu insanı, "önce eşeğini sağlam kazığa bağla, ondan sonra tevekkül ol" der...

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2021 yılı tiyatro, açık alan vb. gösteri etkinlikleri bu yıl çıktığı ihalelerde tek kelime sağlama aldığı görülüyor!

Olası Pandemi sürecinde yeniden kapanma gibi bir durumla karşılaşılması durumunda sosyal medya hesaplarının devreye sokulacağını çıktığı ihale bültenlerine açık açık yazdırılmış!

Temsil, Buca Kasaplar Meydanı'nda bir açık alan gösterisi (Güvercin Takla, Birdir Bir vb. gibi) sergileniyor... Bir bakmışsın Pandemi yasağı gelmiş... Millete dağılın evlere komutu ve ardından açık alan gösterisi sosyal medya hesapları üzerinden tamgaz devam mı ettirilecek? Orası pek net değil! Kadı ki; açık alan gösteri etkinliklerinin de neler olduğuna ilişkin ihale.com.tr üzerinden de içeriğine ulaşamadık! Bu yüzden de bu açık alan etkinliklerinin neler olduğuna ilişkin somut bilgiler veremiyoruz ve aklımıza da "yağ satarım bal satarım", "kör ebe", "saklambaç" vb. gibi klasik Anadolu işi gösteriler geliyor! 

İzmir Büyükşehir Belediyesinin bu açık alan gösterisi hizmet alımı ihalesini de 880 bin liraya İzmir'deki açık alanları çok iyi bilen bir firma kazanmış! FMS Organizasyon/İstanbul

İhaleye kim çıkmış? İzmir Büyükşehir Belediyesinin Satın Alma Daire Başkanlığı... Bu aynı zamanda şu demektir; ihaleci firmanın açık alanda İzmirlilere vereceği "performans" hizmetlerinin takipçisi İzmir Büyükşehir Belediyesi Satın Alma Dairesi Başkanlığı olacaktır!

Peki, İzmir Büyükşehir Belediyesinin çaya, çorbaya limon ihtiyacını karşılamak adına; ihaleye Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı mı çıkacak?

Neyse koskoca İzmir Büyükşehir Belediyesi... Vardır bir bildikleri... Biz nereden bileceğiz!

1991961.jpg

Gelelim açık alan performanslarından sahne sanatlarına...

Öncelikle belirtelim... İzmir Büyükşehir Belediyesinde neden Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı var? Açık alan performansları, tiyatro, ses, ışık vb. gibi hizmet alımları, Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı'nın kapsama alanına girmiyor mu? Yoksa bu Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı kağıt üzerinde mi vardır? Ne gibi pratik işlerde bu daire devreye giriyor? 

Yukarıda da belirttiğimiz gibi; İzmir Büyükşehir Belediyesi 2021 yılı etkinliklerini sağlam kazığa bağlamış! Ve... Bu çerçevede tiyatro hizmet alımı ihalesi öncesinde de sahne sistemleri teminini gerçekleştirmiş! Sahne gösterileri için gerekli ses, ışık, podyum vb. gibi malzemelerin temini ihalesine şubat ayında çıkmış. Bereket versin, ihaleyi İzmirli Ekin adlı şirket kazanmış. Bir şekilde İzmirlinin 2 milyon 400 bin liraya yakın parası içeride İzmir'de kalmış! İzmir Büyükşehir Belediyesi Satın Alma Dairesi Başkanlığını İzmirlinin parasını içeride tuttuğu için de kutluyoruz!

11k11k1k.jpg

Tiyatro organizasyon ihalesi komşu ilimiz Manisa'ya...

Nasıl olduysa bu tiyatro hizmet alımı ihalesi komşu ilimiz Manisa'dan SNS Organizasyon şirketi kazanmış! İstanbullu firmalar her halde bu ihaleyi kaçırdıklarına üzülmüşlerdir!  

Malum, kültür, sanat dendi mi İstanbul Dükâlarının yanına yaklaşılmaz! 

Fakat, ne işse bu tiyatro organizasyon ihalesine de Satın Alma Dairesi Başkanlığı çıkmış!

O zaman, ilk sorumuzu da yanlış adrese değil, Satın Alma Dairesi Başkanlığına soralım...

Anılı tiyatro organizasyonu yapan firma; sözleşme tarihinden bugüne kaç tane tiyatro organizasyonu gerçekleştirdi? Ya da ne zaman gerçekleştirmeye başlayacak?   

11213.jpg

Not: Aşkla yönetilen İzmir'imizde Aşkla ihale haberlerimiz devam edecek...

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.