Umutoğulları, Davdeviren'e sordu: "Sokağa nasıl çıkacaksın?"

Umutoğulları, Davdeviren'e sordu: "Sokağa nasıl çıkacaksın?"

İzmir Medyası: Gelişmeleri Büyük İzmir TV’de değerlendiren Ege Postası İmtiyaz Sahibi gazeteci ve televizyoncu Mithat Umutoğulları, Mevlüt Dağdeviren için  “Mesleğin anasını ağlattınız. Gazeteciliğin itibarını yok ettiniz” şeklinde tepki gösterdi.

A+A-

Gazeteci Mithat Umutoğulları, Büyük İzmir TV’de yayınlanan 8. Gün programında Gazeteci Mevlüt Dağdeviren’in kendisiyle birlikte 7 gazeteci hakkında bazı belediye başkanlarına karşı ‘kirli ittifak’ kuracağı yönünde iftira attığını söyledi. Umutoğulları, “Mesleğin anasını ağlattınız. Gazeteciliğin itibarını yok ettiniz” sözleriyle sert tepki gösterdiği Dağdeviren hakkında suç duyurusunda bulunacağını ve bağlı olduğu meslek örgütlerine şikâyet edeceğini de açıkladı.

Geçtiğimiz hafta, Öncü Şehir gazetesinin ortaklarından Mevlüt Dağdeviren, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in eşi Gökhan Sengel’e, 7-8 gazetecinin Foça’da yemek yediğini, İz Gazete’ye reklam veren belediyelere karşı cephe alacaklarını, ‘kirli ittifak’ kurulduğunu söyledi. İftira, Gökhan Sengel’in konuyu İz Medya Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal ile paylaşması üzerine ortaya çıktı. İftiraya inanmadığını ve ihtimal vermediğini söyleyen Kartal’ın görüştüğü Medya Ege’nin sahibi Arif Çayan’ın girişimleri ve 7 gazetecinin ortak iradesiyle taraflar yan yana geldi. Önce iftirayı inkâr eden Dağdeviren, sonrasında 7 gazeteciden ‘özür’ diledi.

Gelişmeleri Büyük İzmir TV’de değerlendiren Ege Postası İmtiyaz Sahibi gazeteci ve televizyoncu Mithat Umutoğulları, Mevlüt Dağdeviren için  “Mesleğin anasını ağlattınız. Gazeteciliğin itibarını yok ettiniz” şeklinde tepki gösterdi.

Mevlüt Dağdeviren

"SENGEL'İN EŞİNE 'KİRLİ İTTİFAK KURULDU' DEMİŞ"

Umutoğulları yayında şöyle konuştu: “Biz 6-7 arkadaş birlikte gündüz bir araya gelerek Foça’ya meslektaşlarımla yemeğe gittik. Ben aslında gitme taraftarı değildim ama ısrarla telefon gelince gidelim dedik. Sonra orada kendi aramızda muhabbet ettik. Muhabbetlerimizde meslekten uzak, bir tek siyasetçiyle ilgili bir şey konuşmadan geceyi bitirdik. 2 gün önce Selçuk Belediye Başkanı Filiz Hanım’ın eşi Gökhan Bey, İz Gazete’nin sahibi Ümit Kartal’ı arıyor. Anlatılan senaryoya göre biz oradaki 7 gazeteci, İz Gazete’ye reklam veren bütün belediye başkanlarına savaş açacakmışız ve onların aleyhine konuşacakmışız. İlk hedef Selçuk’muş. Daha önceki programımızda Selçuk’taki lansmanı Narlıdere’deki lansmanla beraber konuşmuştuk. O gün yaptığımız yayının kaydını Öncü Şehir Gazetesi’nin ortaklarından Mevlüt Dağdeviren, Filiz Ceritoğlu Sengel’in kocasına atıp, ‘Kirli ittifak iş başında. Foça’da yemek yenildi, 7-8 kişilik bir arkadaş grubuyla böyle bir ittifak kuruldu. Bundan sonra sizinle uğraşacaklar. Sizi hedef seçtiler. Bunun ilk adımı atıldı’ demiş. Daha sonra telefon konuşması yapılıyor ve telefonda da bir senaryo çiziliyor. Hem İz Gazete, hem de Filiz Ceritoğlu Sengel’in hedef alındığı, benim hedef doğrultusunda bir yayın yaptığım ve bu yayınların devam edeceğini iddia ediliyor.

SON ANA KADAR İNKAR ETTİ!

Ümit Kartal, Medya Ege’nin sahibi Arif Çayan’ı, Çayan da beni aradı. Biz ortalığı ayağa kaldırdık. Hızlı bir şekilde organize olup ‘Biz 7-8 kişiydik. Herkes zan altında… Kim bunu yaptıysa bu durumu Gökhan Bey’e soracağız’ dedik. Ümit Kartal ‘Konuyu ben biliyorum. Gökhan beye siz sormadan benim söylemem doğru olmaz. İsim bana söylendi. Ama eğer Gökhan Bey ismi söylemezse ben söyleyeceğim’ dedi. Ondan sonra sabah arkadaşlar Selçuk’a gidiyor, konu konuşuluyor. Gökhan Bey’e soruluyor. Gökhan Bey de ‘Bunu bana anlatan Mevlüt Dağdeviren’ diyor. Dağdeviren, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) üyesi, aynı zamanda Ekonomi Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi. Meslek örgütlerinde görevli kendisi. Gökhan Bey bu durumu söyleyince de Dağdeviren ‘Ben böyle bir şey söylemedim. Siz benim konuşmamı yanlış anladınız’ diyor. Dağdeviren böyle söyleyince Gökhan Bey onun kendisine WhatsApp’tan attığı mesajları diğer arkadaşlarımıza okuyor. Ben hayatımda ilk defa böyle bir senaryoyla karşılaştım. Güzel çizilmiş ve üzerinde kurgulanmış. Ben buradan özellikle Filiz Hanım’ın eşi Gökhan Sengel’e ve Ümit Kartal’a teşekkür ederim. Bu konuda bir irade ortaya koyarak, bu konunun aydınlanmasında bizimle birlikte hareket eden Mikail Karadaş, Gökhan Kafalı, Abdullah Polat, Adem Nakçı ve Arif Çayan’a teşekkür ederim. Biz Mevlüt Dağdeviren’in bizim ya da başka medya kuruluşlarının haberlerini atıp, başka insanlarla da aynı konuşmayı yapmış olduğu ihtimalinin üzerinde duruyoruz.”

Mithat Umutoğulları

"BİZE İTİBAR CELLATLIĞI YAPTI"

“Öncelikle şunu söyleyeyim, İzmir’de 22 yıldır bu sektördeyim. Ben elimde gazete dağıtarak bu işe başladım. Haftanın 2-3 günü bu programda yorumlar yapıyoruz. Elimden geldiğince değerler doğrultusunda mesleğe yakışır bir şekilde işimi yaptım. Bu mesleğe başladığım günden bu yana hep gazeteciliğin onurunu korumak adına elimden ne geliyorsa yapmaya çalıştım. Bir gazeteci haksızlığa uğradığında yanında oldum. Kendi çalışanlarımla ilgili saldırı olduğunda karşılarında durdum. Ben gazetecilerle ilgili yapılan hiçbir şeyi görmezden gelmedim. Burada benimle beraber ismi geçen bütün arkadaşların gazetecilik dışında hiçbir faaliyeti yok. Dolayısıyla bizimle ilgili böyle iftiralar atan, itibar cellatlığı yapan birine sessiz kalmamız asla doğru değil.

İGC VE EMD’YE ÇAĞRI: ‘GEREĞİNİ YAPIN’

“Ben yarın bu arkadaşla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. İzmir Ekonomi Muhabirleri Derneği Başkanı Murat Demircan’ı aradım. Kendisine bu konuyla ilgili disiplin sürecinin başlatılması gerektiğini söyledim. İGC’ye de şikâyette bulunacağım, en azından bir daha hiçbir gazeteciye böyle iftira, karalama içerisine girmesin. Zaten Türkiye’de zor şartlarda bu mesleği icra ediyoruz. Birçok sıkıntılarımız var. Sadece bir belediye başkanına yalakalık yapacaksın diye bizim onurumuzla haysiyetimizle kim oynar? Gidip de ‘Bunlar size kumpas kurdular’ denir mi? Bu arkadaşın geçmişine baktım. FETÖ’nün kurumlarında çalışmış. Ben nerede anladım onu? O gece biz konuşurken hiç konuşmadı. Sessiz sedasız durdu. O sırada kafasında tasarım yapıyordu. Dolayısıyla iftiralarının, hakaretinin bedelini ödeyecek. Eğer biz itibarımızı satacaksak bu mesleği niye yapalım? Bu olay ortaya çıkmasa Selçuk Belediye Başkanı her gün bana veya oradaki arkadaşlara bakarken ‘Bunlar bir ekip, uzak duralım’ diyecek. Hayatımda hiçbir zaman operasyon içinde olmadım. Namussuzluk, hırsızlık yapmış adamı arkadaşım değil, babamın oğlu olsa da savunmam. Şimdi bu arkadaş nasıl bakacak insanların yüzüne, nasıl sokağa çıkacak merak ediyorum. İnsanda biraz haysiyet, şeref olacak. Bu kadar insana haksızlık yaptı, bize itibar cellatlığı yaptı. Biz bu arkadaşla ilgili savcılığa ve meslek örgütlerine şikâyette bulunacağız.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.