Tüzük Kurultayına giderken, Binici'nin toplantısından il başkanlarına milletvekilliği garantisi çıktı mı?

Tüzük Kurultayına giderken, Binici'nin toplantısından il başkanlarına milletvekilliği garantisi çıktı mı?

Toplantının temel amacı, il başkanlarının Tüzük Kurultayında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i üzecek bir davranışın içinde olmamaları durumundan ibaretti!

A+A-

Telegram Haber editöryal çalışma: 

Telegram Haber olarak öncelikle belirtelim; güz ayları siyasetçiler açısından çok hareketli geçecek gibi görünüyor! 
Edindiğimiz bilgiler çerçevesinde, bugüne kadar ortaya çıkardığımız “yolsuzlukların” üzerine gidilecek oluşuna (Operasyonların başlaması) doğal olarak herkes gibi bizlerde sevineceğiz!
Bir şekilde bugüne kadar verdiğimiz çabalar da boşa gitmediği ortaya çıkmış olacak!

Gelelim şimdi salı günü eksiksiz il başkanları ile yapılan Tüzük antrenmanına…

CHP İl Başkanları, bu hafta salı günü Seçim ve Parti Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Meryem Gül Çiftçi Binici'nin çağrısı üzerine “eksiksiz” CHP Genel Merkezinde toplandılar… 

Toplantının temel amacı, il başkanlarının Tüzük Kurultayında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i üzecek bir davranışın içinde olmamaları durumundan ibaretti ve bu yönde UYARILDILAR!!!
Türkçesi, İl Başkanlarından Tüzük Kurultayında önlerine çıkacak her bir yeni madde için “Yes Be Annem” demeleri isteniliyordu!
Bu kapsamda, İl Başkanlarının da boş durmadıkları “pazarlık” yaptıkları belirtildi!

İl Başkanları neyin pazarlığına tutuştular?

Kaynaklarımızdan edindiğimiz bilgiler çerçevesinde; olası erken ya da zamanında yapılacak bir genel seçimde, il başkanlarına milletvekili listelerine yazılacağının “garantisi” verildiği öne sürülüyor; karşılığında da CHP Genel Başkanına listelerde yüzde 20'lik kontenjan tanınmasının istenildiği belirtiliyor!

Peki, velev ki Binici il başkanlarına genel seçimde milletvekili listelerine adlarının yazılacağı sözünü verdi diyelim... 
Yarın Binici görevden alındığında, il başkanları dizlerini mi dövecekler?

Telegram Haber, hafta içinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Tek Adamlığa” soyunduğuna dikkat çekerek, Tüzük Kurultayında 120 milletvekilinin kendisi tarafından belirleme yetkisini isteyeceğini, bu maddeyi de geçireceğinin altını çizmişti!

Başka bir deyişle, Özel, milletvekili listelerine yazılacak isimlerin belirlenmesinde kendisine yüzde 20’lik bir kontenjan talep edeceğini, bu maddeyi de Tüzük Kurultayında yeniden şekillenecek olan CHP Tüzüğüne koyacağı haberleştirmiştik… 

İl başkanlarının neyin pazarlığını yaptığı bir yana, kaynaklarımız, il başkanlarının ağızlarına “birer parmak bal”, ceplerine de birer “mavi boncuk” konulduğunu işaret ettiler!

Hal böyle olunca da Telegram Haber, CHP il başkanlarına 14 Mayıs 2023 genel seçimleri öncesinde dönemin Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın il başkanlarına milletvekilliği listelerine yazılacağına yönelik vermiş olduğu anti-garantiyi hatırlatıyoruz!
Salıcı, 14 Mayıs genel seçimleri öncesinde en az 50 CHP il başkanına milletvekilliği listelerine adlarının yazılacağı garantisini vermişti… 
Peki, kaç il başkanının ismi milletvekilliği listelerine yazıldı ve bugün TBMM’de?
Bugün TBMM’de olan dünün il başkanları sayısı bir elin 5 parmağını geçer mi?
Geçmez!
Kaldı ki; 13 yıllık Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve ekibinin milletvekili aday adaylarını nasıl değerlendirdikleri biliniyordu!
Özgür Özel ve ekibinin olası bir erken ya da olağan bir genel seçimde nasıl hareket edebileceğini bugünden kestirebilmek mümkün mü?
Hayır!
Belediye başkan aday adaylarının nasıl değerlendirildiğine bakıldığında, milletvekili aday adaylarının da nasıl değerlendirileceği ortaya çıkmıyor mu?
O zaman CHP’li il başkanlarının yaşayacakları ne kalıyor: 2. Oğuz Kaan Salıcı faciası!

2023 genel seçimleri öncesinde Salıcı'nın benzer vaatlerde bulunduğu, ancak bu vaatlerin büyük ölçüde gerçekleşmediğini yeniden il başkanlarına hatırlatıyoruz!

Ayrıca tarihe not düşmek adına yazıyoruz; önümüzdeki yıl TBMM'de erken yerel seçimlerin 2026 yılında ve genel seçimlerle birlikte yapılmasına yönelik bir karar alınırsa; lütfen şaşırmayınız!

Hele ki şu güz aylarına bir girelim ve şu yolsuzluk operasyonları bir başlasın ve bitirilsin!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.