TR705 açıkladı... CHP'den 'KHK' çıkışı: Tüm hazırlıklar yapıldı

TR705 açıkladı... CHP'den 'KHK' çıkışı: Tüm hazırlıklar yapıldı

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, olası bir iktidar değişiminde ilk yapılacak işlerden birinin KHK'lılarla helalleşmek ve haklarını iade etmek olduğunu belirterek, 'Bu bir maddelik düzenlemedir. Tüm hazırlıkları yapılmıştır' dedi.

A+A-

WikiLeaks belgelerinde Gölge CIA olarak bilinen Amerikan düşünce kuruluşu Stratfor'da 'TR 705' koduyla anılan Sezgin Tanrıkulu, KHK'lılarla ilgili yine tepki çekecek açıklamalar yaptı.

TV5'te yayımlanan bir televizyon programında konuyla ilgili açıklamada bulunan Tanrıkulu, KHK'lıların tümünün haklarının iade edileceğini, kamuda göreve başlayacaklarını, bunun bir maddelik bir düzenleme olduğunu, bununlla ilgili hazırlıklarını yapıldığını söyledi.

Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun da katıldığı yayında konuşan Tanrıkulu şöyle konuştu: 

KKH ile ilgili şunu söyleyeyim: Genel Başkanımız tümünün haklarının ilk 1 ayda iade edileceğini, kamuda görevlere başlayacaklarını, özlük haklarının iade edileceğini her tarafta söylüyor. Bu bir maddelik düzenlemedir. Bütün hazırlıklarını yapılmıştır şu anda. Olası bir iktidar değişikliğinde ilk yapacağımız işlerden bir tanesi.... Bu yurttaşlarımızdan özür dilemek, bir halalleşme yasası çıkarmak. Buna sebebiyet verenlerden de hesap soracağız. Bu da helalleşmenin bir parçası olacak."

Bir süredir 'KHK' toplantılarını düzenleyen CHP 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamudan ihraç edilen KHK’lıların tamamına yeniden yargılama sözü vermişti. CHP'li Karaca 'Kesinleşmiş yargı hükmü dahi olsa KHK ile ihraç edilip mahkûmiyet beraat her ne olursa olsun tamamının dosyasını yeniden ele alacağız' demişti. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.