Telegram Haber, Dikili belediyesi skandal imar dosyasına giren şok dilekçeye ulaştı!

Telegram Haber, Dikili belediyesi skandal imar dosyasına giren şok dilekçeye ulaştı!

Dikili belediyesi imar dosyası, derinleştikçe derinleşiyor!

A+A-

Öncelikle; belediyeler "ben yaptım, oldu bitti" mantığı ile değil, KANUNLARLA YÖNETİLİR! 

Bu çerçevede; Telegram Haber olarak hiç bir kimseye ne siyaset ne de belediyelere "BELEDİYECİLİK" öğretecek gibi bir düşüncemiz bulunmuyor...

Dikili belediyesinin imar planlarında yanlışlıklar yapıldığına ilişkin uyarı haberlerimiz olmuş, yapılan yanlışlıklardan dönülmesi yönünde haberlerimizde de  onlarca defa uyarılarımız olmuştu...   

Yanlış hesap Bağdat'tan döner hesabı; Dikili belediyesinin 1/1000'lik imar planlarını İzmir Şehir Plancıları Odası'nın yargıya taşıdığını (5 Aralık 2020) haberleştirmiş, yargının vereceği karara göre konunun şekilleneceğinin altını çizmiştik...

Önceki gün İzmir Şehir Plancıları Odası resmi web sitesinden yaptığı duyuruda; (İzmir 5.İdare Mahkemesi’nin 2020/1076 Esas, 2021/1445 sayılı Kararı ile iptal edilmiştir.) Dikili belediyesi imar planlarının yargı tarafından iptal edildiğini açıkladı...

İzmir Şehir Plancıları Odası'nın yakından takip ettiği ve yargıya taşıdığı Dikili belediyesinin skandal imar dosyasına ilişkin ŞOK bir uyarının da Ak Parti İlçe Başkanlığı tarafından yapıldığı ortaya çıktı!

Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan belli olur hesabı, Ak Parti Dikili İlçe Başkanı Tahsin Şekerci, amiyane tabirle yememiş içmemiş tutmuş Dikili belediyesi meclisine dilekçe yazıp yapılan yanlışlıkları ve eksiklikleri bir bir sıralamış!

Dikili belediyesi meclisi, Şekerci'nin uyarı dilekçesi hakkında bırakın gereğini yerine getirilmesi yönünde karar almasını; MHP'li ve Ak Partili meclis üyelerinin "komisyona gönderilsin" önerisine CHP'li meclis üyelerinin RET oyu ile dilekçe pasifize edilmiş!

İŞTE AK PARTİ DİKİLİ İLÇE BAŞKANI ŞEKERCİ'NİN CHP'Lİ MECLİS ÜYELERİNİN OYLARI İLE PASİFİZE EDİLEN O UYARI DİLEKÇESİ:

BELEDİYE BAŞKANLIĞINA 
DİKİLİ

Konu : Dikili Kabakum Bölgesi 1. Etap UİP – 35143527 Plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı önerisine itirazımızdır.

Açıklama ve talep : 
Yukarıda belirtilen 1/1000 ölçekli uygulama imar planı önerisi üst ölçekli planlar ile ilgili dava süreci devam ettiğinden , uygulanması ve onaylanması uygun değildir. Üst ölçekli planların bütünsellikten uzak olduğu alanen görülmektedir. Dava sürecinin beklenmesi ve planlamada kurum görüşleri ile ilgili uyarılar dikkate alınarak düzeltmeler yapılması sonrasında onaylanması daha uygun olacaktır. 

*** Bölgede DSİ sulama projesi , toprak koruma kanunu kapsamında kurum görüşleri, Zeytincilik ve Zeytin ağacını koruma kanunu ile ilgili konularda açıklık olmadığından ilgili kurumların uyarılarının dikkate alınarak tekrar değerlendirilmesi;

*** Söz konusu alanda mera ve kamu ortak alanı olan parselin planlamada tarım ve milli emlak müdürlükleri görüşü olmadan planlandığı , bu parselde zaiyatlarım kamu menfaatleri gözetilmeden tüm zaiyatlar ve kamu tesis alanları bu alana ayrılarak gözetilmediği görülmektedir. 

*** Planlanan alanda yeni tapu kanunu gereği imar uygulamalarının 18, madde kapsamında yapılacağı gözetilmeden düzenleme sınırları ve zaiyat hesapları yapılmadan onama yapıldığı ve bu durumun uygulamada adaletsizliklere sebep olacağı görülmektedir. 

*** Planlama sahasında kızı kenar çizgisinin kara tarafında ilk 50 m de taşıt yolu ayrılmak sureti ile kamu kullanımı ve kıyı kanununa aykırı davranılmıştır. Kıyıda yaya yolları tesis edilerek ana yol arterlerinin daha geride taşıt yolu olarak ayrılması daha uygun olacaktır.

Tüm bunlar dikkate alınarak uygulama imar planın iptalini ve düzeltmelerin yapılmasını arz ederiz. 02-04-2021


TAHSİN ŞEKERCİ

Ak Parti Dikili İlçe Başkanı

CHP'li Dikili belediye başkanı Adil Kırgöz'ün, Ak Parti ilçe başkanı Şekerci'nin meclise sunduğu bu dilekçeden haberinin olmaması mümkün olabilir mi? 

İlginç olan bu dilekçenin devletin kurum ve kuruluşlarında da mevcut oluşu! 

Yargının iptal kararından ve Ak Parti ilçe başkanı Şekerci'nin bu dilekçesinin de ortaya çıkmasından sonra; onca eksiği bulunan imar planlarına evet ve Şekerci'nin dilekçesine ret oyu veren Dikili belediyesi CHP'li meclis üyelerine de soruşturma açılır mı? Devamında yargılanırlar mı?

Bakalım gelişmeler neyi gösterecek!

Yargı, Dikili belediyesi imar planlarını iptal etti! Vatandaşlardan toplanan paralar iade edilecek mi?Yargı, Dikili belediyesi imar planlarını iptal etti! Vatandaşlardan toplanan paralar iade edilecek mi? Başlıklı haberimizde Doğuş Baldan ismine yer vermiş, Batı Plan şirketi ile birlikte çalıştıklarının altını çizmiştik...

Telegram Haber, Batı Plan - Doğuş Baldan ilişkisine BELGELİ yanıt veriyor:

04c24a7e-d2e6-4764-8ae9-bf68112ebad8.jpg

Bu belgeye ulaşmak o kadar zor değil! Dikili'deki her hangi emlakçıya gidip "Kabakum'da ya da Salihleraltı'nda satılık arsa bakıyorum" deyip, size buna benzemez onlarca belge sunacaktır! 

Anlaşılan; Dikili'de panik hat safhada! Yarın yargı 1/5000'lik, 1/25000'lik planları da iptal ederse; buraları planlayanların hali acaba ne olur?

Öte yandan; Dikilili emlakçıların imar planları iptal edilen tarım alanlarına ilişkin "HİSSE" bazında yapmış oldukları arsalara ilişkin toplam satışların 100 ila 150 milyon lira arasında olduğu tahmin ediliyor!

Soru: Sayın başkan Kırgöz, İzmir İl Tarım Müdürlüğünün de konuyu yargıya taşıyacağı yönünde bilgiler geliyor... Genel şekliyle; hem tarlasının imara açılacağı umudu taşıyan Dikilili vatandaşları ve emlakçılardan "HİSSE" alan yurttaşlarımızı rahatlatacak ve sürece ilişkin bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz?

İmar dosyası haberlerimiz devam edecek...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.