Teksaslıların ruhsatsız silah taşımalarına izin verildi

Teksaslıların ruhsatsız silah taşımalarına izin verildi

Teksaslıların ruhsatsız silah taşımalarına izin verildi

A+A-

Teksas valisi Greg Abbott tarafından imzalanan yasa tasarısıyla birlikte, Teksaslıların ruhsatsız silah taşıyabilmelerinin önü açıldı.

Teksas'ta Eyalet Senatosu tarafından onaylanan yasa tasarısı, Vali Greg Abbott tarafından da imzalandı ve böylelikle Teksaslılara ruhsatsız silah taşıma izni verildi. 

'Anayasal Taşıma' adı verilen tasarı 1 Eylül'de yürürlüğe girdiğinde, hüküm giymiş suçlular ve federal yasalar uyarınca halihazırda ateşli silah taşımaları yasaklanmış olanlar dışında 21 yaş ve üstü herkes açık veya gizli olarak silah taşımakta özgür olacaklar. 

Silah kontrolü savunucularının ve halkın itirazlarına rağmen, söz konusu yasa hem Eyalet Meclisi'nden hem de Senato'dan geçti. Öte yandan, Teksas'ta konuyla ilgili yakın zamanda yapılan bir anket, katılımcıların yaklaşık yüzde 59'unun izinsiz taşımaya karşı olduğunu gösteriyor.

'Hiç ceza almayacaklar'
Dallas Polis Derneği liderliğindeki beş polis teşkilatından oluşan bir grup ise, tasarıya karşı lobi çalışması yaptı. Dernekten yapılan açıklamada da, "Tehlikeli ve istikrarsız birçok Teksaslı'nın silahlara sınırsız erişimi olacak ve yakalandıklarında çok az ceza alacak veya hiç ceza almayacaklar" ifadelerine yer verildi.

Florida Miami'de görev yapan eski Houston Polis Şefi Art Acevedo da, geçen ay yaptığı açıklamada polislerin yasaya karşı olduğunu söyleyerek "Şeflerden şeriflere ve polis çalışanlarına kadar, izinsiz ve açık silah taşımayı desteklemiyoruz" dedi.

Öte yandan, Texarkana ve Hooks bölgelerindeki gibi bazı polis departmanları, yeni 'Anayasal Taşıma' yasasını uygulamakta sorun yaşamadıklarını söylerken, Texarkana polis sözcüsü Shawn Vaughn, "Yasama ne uygun görürse onu uyguluyoruz" açıklamasında bulundu.

'Önemli bir sorunumuz yok'
Vaughn ayrıca, "Konuyla ilgili önemli bir sorunumuz yok. Suçlular gibi hala silah taşıması yasak olacak bazı insanlar var ve bizi asıl endişelendiren bunlar" dedi.

Amerikan Silah Derneği gibi silah taşıma yanlısı gruplar ise, yasa Teksas Eyalet Meclisi'nden geçtiğinde, bunu 'tarihi bir an' olarak nitelendirdi ve 'güçlü korumalara sahip güçlü bir yasa tasarısı' olduğunu söyledi.

Vali Abbott'un ise, eyaleti herhangi bir yeni federal silah yasasından muaf tutacak bir yasal değişiklik öngören ikinci bir tasarıyı da onayladı. Abbott, söz konusu bu ikinci değişiklik için de "İmzalamayı dört gözle bekliyorum" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.