TBMM Genel Kurulu’nda oylama krizi devam ediyor

TBMM Genel Kurulu’nda oylama krizi devam ediyor

TBMM'de muhalefet partilerinin grup başkanvekilleri ayrı ayrı basın toplantısı düzenlediler.

A+A-

TBMM'de muhalefet partilerinin grup başkanvekilleri ayrı ayrı basın toplantısı düzenlediler.
Muhalefet partilerinin Grup Başkanvekilleri ayrı ayrı basın toplantısı düzenleyerek, Güvenlik soruşturması ve Arşiv Araştırması kanun Teklifinin reddedildiğini savundular. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Güvenilk soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanun Teklifi’nin oylamasında açık fark olduğunu belirterek, “Maddelere geçilmesi reddedil.. İçtüzük diyor ki, bir yıl süreyle gelmez artık. Oturumu kapattı Haydar bey. Koştu, geldiler. Yok Kâtip üye demiş ki ‘yokuz Başkanım’ demiş. Elektronik yapalım o sürede koşup gelecekler. Bu kadar açık durumda elektrik olur mu? Öyle olunca Başkanvekili kendi kararını vererek, bir sonraki kanun geçti. Bir daha oylat diyorlar, biz çoğuz” ifadelerini kullandı.

Özel, TBMM başkanlık divanı üyelerinin Adıyaman'dan tüm gece yol yaparak geldiğini belirterek, “12’de yaptıkları toplantı hukuksuz bir toplantı. Anayasa ve içtüzüğe aykırıdır, bu İstanbul seçimlerindeki durumdur” dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Musavat Dervişoğlu, iç tüzüğü hatırlatarak, iç tüzüğün kesin ve net olduğunu ifade etti. Dervişoğlu, “Verilen arada TBMM Başkanı Şentop ve tüm parti gruplarının Başkanvekillerinin katılımı ile toplantı düzenlenmiştir. AK Parti temsilcileri içtüzüğün amir hükümleri net olmasına rağmen oylamanın tekrar edilmesini yollarını aradılar. Vekillerin iradesini yok sayarak değiştirmeye çalışmak, bunun yol yöntemlerini aramak, demokrasi ile bağdaşmayan bir durumdur” şeklinde konuştu.
HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Güvenlik soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanun Teklifi’nin maddelerine geçilmesinin Genel Kurulun açık oylamasına sunulduğunu belirterek, “Çoğunluk oyu ile maddeline geçilmesi reddedildi. Şu anlama geliyor; İç tüzük 81 maddesine göre Genel Kurulca reddedilmiş sayılıyor, bu durumda bir yıl içinde tekrarlar aynı kanun teklifi Genel Kurul onayına sunulur” ifadelerini kullandı.
Beştaş, Başkanlık Divanı iki katıp üyeden bir de Başkanvekilinden oluştuğunu belirterek, iki Katıp Üye’nin itirazı olmadığına dikkat çekti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.