TBMM 27. Dönem 6. Yasama yılı açıldı: Meclis'in gündeminde neler var?

TBMM 27. Dönem 6. Yasama yılı açıldı: Meclis'in gündeminde neler var?

TBMM 27. Dönem 6. Yasama yılı açıldı: Meclis'in gündeminde neler var?

A+A-

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Atatürk anıtına çelenk koymasıyla 27. Dönem 6. Yasama yılı başladı. Başta EYT olmak üzere elektrik ve doğalgaz desteği, yeşil pasaport sorunu gibi konuların çözüme kavuşturulması bekleniyor. Ayrıca KYK faiz borçlarına yönelik de kararlar da gündeme gelecek.

27. Dönem 6. Yasama Yılı açılışı dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) Atatürk anıtı önünde tören düzenlendi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un anıta çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. TBMM Başkanvekilleri, siyasi parti grup başkanvekilleri, milletvekilleri törene katıldı.

Yeni yasama yılında AK Parti milletvekillerince Meclis Başkanlığı'na sunulacak ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren 'torba kanun' teklifinin detayları belli oldu. Seçimlerden önce son yasama yılına girileceğini söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM'yi, 2023 yılı bütçe görüşmelerine kadar yoğun bir gündemin beklediğini söyledi.

'Meclis'in ilk gündemi 'dezenformasyon ile mücadele yasası'
Meclisin yeni yasama yılında ilk işinin kamuoyunda 'dezenformasyonla mücadele yasası' olarak bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni yasalaştırmak olacağını dile getiren Elitaş, TBMM Genel Kurulu'nda gelecek hafta Anayasa Mahkemesi ile Kişisel Verileri Koruma Kurulu'na üye seçiminin yapılacağını bildirdi.

KYK borçlarının faizlerinin silinmesi de görüşülecek
Kredi Yurtlar Kurumu'na borcu olan gençlerin borçlarının faizlerinin silinmesine yönelik yasal düzenlemenin bunlardan biri olduğunu ifade eden Elitaş, düzenlemeyle, işverenlerin çalışanlarına elektrik ve doğal gaz desteklerinin 1000 liralık kısmının gelir vergisi ile sigorta prim kesintisinden muaf tutulacağını bildirdi.

EYT'liler için çalışmalar sürüyor
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili de düzenlemelerin yapıldığını vurgulayan Elitaş, "Bu konuda herkes farklı yorumlar yaptığı takdirde çeşitli umutlar, değişik beklentiler ortaya çıkabilir. Kamuoyunda ortaya çıkan beklentilerin tamamının karşılanması mümkün değil. Beklentiler kabul görmeye başladığı anda istenilen olmadığı takdirde büyük bir umutsuzluğa düşme, hayal kırıklığı durumu ortaya çıkabilir. Vedat Bilgin hocamızın açıklamalarından başka hiçbir açıklamayı dikkate almayın" dedi.

Ayrıca Meclis başkanlarının yasama yılı açılışı dolayısıyla geleneksel olarak verdiği akşam resepsiyonu, pandemi nedeniyle verilen iki yıl aranın ardından yeniden düzenlenecek. TBMM Tören Alanı'ndaki resepsiyon, saat 19.00'da gerçekleştirilecek. Meclis, tarihinde ilk kez bir dönem içinde 6. yasama yılına girerek bir ilke imza atacak. Öte yandan, 4 Ekim Salı günü siyasi partilerin grup toplantıları da gerçekleştirilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.