Süt Kuzusu projesinde "Karı-Koca Alışverişi" sonlandı! İzmir'de çocukların yüzü yeniden gülüyor...

Süt Kuzusu projesinde "Karı-Koca Alışverişi" sonlandı! İzmir'de çocukların yüzü yeniden gülüyor...

Soyer'lerin içinden delip geçtiği işlerin başında İzBB'nin "Süt Kuzusu" projesi geliyordu... Eş Neptün Soyer'in ticari hırslarına kayıtsız kalamayan Koca Tunç Soyer, KöyKoop'un Süt Kuzusu projesine dalmasına da sessiz kalmıştı...

A+A-

Önceki dönem İzBB Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun başardığı ve ülke genelinde örnek alınan Süt Kuzusu projesi, Seferihisar Belediyesi Fatihi Mustafa Tunç Soyer'in KK tarafından İzBB Başkan adayı yapılması ve ardından eş Neptün Soyer'in yürüyen İzBB projelerine dahil olmasıyla, deyim yerindeyse adeta "Ne İdiği Belirsize" dönüşmüştü!
Açıkçası, örnek proje, Karı-Koca Soyer'lerin elinde sekteye uğrar hale gelmişti!
Ayrıca, yıllardır Tire Süt Koop tarafından yürütülen projede, Tire Süt Koop, Soyer'ler tarafından "üvey evlat" muamelesine tabii tutulurken, son dönemde (2023 yılında) Tire Süt Koop'tan almak zorunda kalınan ve ödemesi yapılmayan borçlar da yeni İzBB Başkanı Cemil Tugay'ın omuzlarına bırakılmıştı!
Türkçesi, Soyer'lerin Süt Kuzusu projesini sıkıntıya soktukları yetmiyormuş gibi; yaklaşık 200 milyonluk borç yükünü de Başkan Tugay'a bırakmışlar, proje kapsamında olan çocuklar da 3-4 ay sütlerini alamıyordu! 
Kolay değil... Enkaz tamir etmek! 
Anlaşılan, İzBB Başkanı Cemil Tugay, en az 18-19 yıl öncesinde Tire Süt Koop'la başlayan ve Soyer'ler tarafından sekteye uğratılsa da, Süt Kuzusu projesini, yeniden Tire Süt Koop'la devam etme kararı aldığı görülüyor! 
İzBB'nin en son çıktığı ihaleye göre; Tire Süt Koop, Soyer'ler dönemindeki gibi "Parçalı Bulutlu*" değil, İzmir'in 30 ilçesinde proje kapsamında olan çocuklara her ay 8 Litre süt dağıtımı gerçekleştirecek! (*Soyer döneminde, Tire Süt Koop'un dağıtımı, 5-6 ilçeye kadar düşürülmüştü. Kalan ilçelerde Neptün Soyer'in KöyKoop'u, personeli İzenerji'den, Antep'ten İzBB tarafından kiralanan araçlarla dağıtımı sürdürülmüştü.)
Böylece, Aziz Kocaoğlu'nun örnek Süt Kuzusu Projesi, Başkan Tugay'la birlikte yeniden "EMİN ELLERE" teslim edilmiş oldu! 

İşte en son çıkılan ihalenin belgesi: 

tire-sut.jpg 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.