Antepli Tombalak, Antakyalı Tekerli, neden İzmir'e gelip "İZBETON" adında şirketler kurdu?

Antepli Tombalak, Antakyalı Tekerli, neden İzmir'e gelip "İZBETON" adında şirketler kurdu?

İzmir Büyükşehir Belediyesinin "İZBETON" adını taşıyan İzmir'de kaç tane şirketi var?

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve İZBETON Genel Müdürü Hüseyin Sezer'in "İZBETON" adını taşıyan bu iki şirketten haberleri var mı?
Hatay Antakya'dan İzmir'e gelen Muhammed Mustafa Tekerli ve Enver Akın, ne amaçla İZBETON Yapı Kalite Kontrol Laboratuvarı Limited Şirketini kurdu? 
Bu İZBETON Kontrol Laboratuvarı, İzBB'nin İZBETON'a, İZBETON'un da "İş İnsanları" konseptinde kurulan ve yapılanmasında da "BAŞROL" oynayan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun kooperatiflerine verilen "KENTSEL DÖNÜŞÜM" inşaatlarını kontrol etmesi için mi kurulmuştur? 
Bu laboratuvar, İzmir KENTSEL DÖNÜŞÜM'deki kooperatiflerde dökülen betonu, döşenen demirleri kontrol etmek amacıyla Antakyalı Tekerli'ye kurdurtulmuşsa; o zaman neden Örnekköy'deki "İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi"nin inşaatı, demir döşenmesinden, beton dökülmesinden dolayı Karşıyaka Belediyesi tarafından MÜHÜRLENDİ? Ortada bir kontrol işi yoksa/yapılmamışsa, bu şirketler hangi amaçlar uğruna kurulmuştur? 

Şirketler, öylesine Hatay Antakya'da, Gaziantep Şahinbey'de "CANI SIKILAN" bu şahıslar tarafından "İŞ OLSUN" diye mi İzmir'de kurulmuşlardır? 
Mesela, bu şahıslar aldıkları davet üzerine mi İzmir'e gelip bu şirketleri kurmuşlardır? 
İki şirketinde AYNI ADRESTE kurulmuş olmaları tesadüf müdür?
Antepli Sadık Tombalak ile Antakyalı Muhammed Mustafa Tekerli ve Enver Akın'ın İzmir'de aynı ADRESTE yollarını KADER Mİ kesiştirmiştir?
Bu şirketleri kuran şahısların, gerek İZBETON'da, gerek İzBB'de abileri yoksa, neden İZBETON'un dışında bir İSİM kullanarak şirket kurmamışlardır? İsim kıtlığına mı düşmüşlerdir? 
Bu şirketler, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun kurduğu ve yöneticisi, denetimcisi olduğu kooperatif inşaatlarında, her hangi bir laboratuvar çalışması yapmışlar mıdır?  
Aynı adreste kurulan bu iki şirket, nasıl TEKONOLJİK bir alt yapıya sahiplerdir?
Temsil, bu şirketler, kooperatif inşaatlarında dökülmüş bir betondan numune alıp, laboratuvarlarında inceledikten sonra; "Çimentosunu az koymuşlar", "Suyunu fazla kaçırmışlar", "Az karmışlar" vb. gibi, bilimsel raporlar hazırlayabiliyorlar mı?
Temsil, bu şirketler, yaptıkları kontroller için, Devletin yetkili biriminden (Bakanlık) AKREDİTE midir? Ellerinde bu türden inşaat kontrollerini (Laboratuvar çalışması) yapmaya yetki belgeleri mevcut mudur? 
İZBETON ya da KENTSEL DÖNÜŞÜMDE faaliyete sokulan kooperatifler, bu şirketlere kontrol işi yaptırmışlar mıdır? 
İzmir Büyükşehir Belediyesinin en bilinen, tanınan bu şirketinin adını kullanmak bu kadar kolay ve basit midir? 
Mesela, bir girişimci çıksa, İzmir Alsancak'ta "İZBETON İÇ ÇAMAŞIRCISI" (Don, Fanila, Pijama, Külot, Çorap vb. satacak) adında mağaza açsa, İzBB'yi ve İZBETON'u yönetenler, koşa koşa gidip açılış kurdelâsını kesecekler midir? 
İŞTE ANTAKYALILARIN KURDUĞU 1. İZBETON: 

yapi.pngyapi1.pngyapi3.png

Antakyalı Muhammed Mustafa Tekerli ve Enver Akın, şirketi 16 Ağustos 2021 yılında kuruyorlar... Akın, kuruluşundan 24 gün sonra şirketteki hissesini Tekerliye devir ediyor: 8 Eylül 2021. 
Ne hoş!
Antakyalı Tekerli'den 20 gün sonra da Gaziantep'in Şahinbey ilçesinden Sadık Tombalak İzmir'e geliyor ve (Eskiden tanış olmalılar) tutuyor aynı adreste ama, içine "YAPI" konulmamış "İZBETON KALİTE KONTROL LABORATUVARI LİMİTED ŞİRTKETİ" kuruyor!
Tekerli'nin şirketi:  İZBETON Yapı Kalite Kontrol Laboratuvarı Limited Şirketi
Tombalak'ın şirketi:  İZBETON Kalite Kontrol Laboratuvarı Limited Şirketi
Tıpkısının aynısı işleri yapan ve aynı adreste kurulan 2 şirketteki tek fazlalık: "YAPI" kelimesi! 
Şaka gibi gelebilir... İki şirketin de "Ana Sözleşmesi" aynı! Sermayeleri de aynı para! Bakar mısınız iki şirket arasındaki benzer güzelliklere!
Yok aslında birbirlerinden farkları da neden Hatay'dan, Antep'ten gelirler de bu şirketleri İzmir'de kurarlar! 
Devam edeceğiz...
İŞTE BU DA ANTEPLİ TOMBALAK'IN İZMİR'E GELİP KURDUĞU İÇİNDE "YAPI" BARINDIRMAYAN İZBETON'U: 

yapi4444.png 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.