Sputnik: Çalışanlarımızın Twitter’da etiketlenmesi cadı avıdır

Sputnik: Çalışanlarımızın Twitter’da etiketlenmesi cadı avıdır

Sputnik: Çalışanlarımızın Twitter’da etiketlenmesi cadı avıdır

A+A-

Moskova-Kiev heyetlerinin dün Belarus'taki toplantısının ardından Batı'dan ekonomik ve Rus medyasına yönelik yaptırımlar sürüyor. Warner Bros, Disney ve Sony, filmlerinin Rusya'daki gösterimini durdurdu. RT ve Sputnik'in Avrupa’daki YouTube kanalları bloke edildi. Çeçenistan lideri Kadirov, Ukrayna'da 2 askerlerinin öldüğünü açıkladı.

Belarus'ta Ukrayna sınırına yakın bir bölgede yapılan Rusya- Ukrayna görüşmesinin ardından Rusya'yı temsil eden Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinskiy "Ukrayna'yla müzakereleri sürdürme konusunda mutabakat sağladık. İkinci görüşme, birkaç gün içinde Polonya-Belarus sınırında yapılacak" ifadelerini kullandı.

Ardından ABD, 12 Rus diplomatı 'istenmeyen kişi' ilan etti. Rus medyasına yönelik de peş peşe kısıtlamalar getiriliyor. Ayrıca, Batı'daki özel şirketler de bazı Rus şirketlerindeki faaliyetlerini askıya aldı.

Son olarak Ukrayna operatörleri, Rusya numaralarına sahip telefonlar için iletişimi devre dışı bıraktı, 'RT ve Sputnik'in TikTok hesapları, AB genelinde erişime engellendi', Walt Disney yapım şirketi, filmlerinin Rusya'daki sinemalara dağıtımını askıya aldığını duyurdu ve American Airlines, Rus havayolu şirketleri Aeroflot ve S7 ile anlaşmalarını askıya aldı.

Öte yandan, Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Nebenzya, Donbass’tan Rusya'ya gelen 110 binin üzerinde sığınmacı olduğunu açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.