Sözde 21-B ihale karşıtı olan CHP, Aydın'daki belediyelerinin 21-B'den icraatlarını Kılıçdaroğlu'na açtırıyor!

Sözde 21-B ihale karşıtı olan CHP, Aydın'daki belediyelerinin 21-B'den icraatlarını Kılıçdaroğlu'na açtırıyor!

Neredeyse 3 yıldır "21-B" ihale usulü karşıtlığı propagandası yapan CHP, bu defa kendi belediyelerinin 21-B'den ihalelerini cilalamak üzere kurdela kesmeye başladı...

A+A-

CHP Sözcüsü Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, bakın 21-B ihaleleri nasıl değerlendiriyor! CHP'nin 21-B ihale usulüne karşı partisinin güttüğü bir politika olmasa Öztrak bunları söylemeye cesaret eder mi?

Kaldı ki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da 22 Ocak 2022'de Cumhuriyet gazetesine yaptığı açıklamada 21-B'den verilen ihaleleri "yolsuzlukla" ve "adrese teslim" olmakla suçluyor! "Kılıçdaroğlu yolsuzluğun belgesini açıklamıştı: Adrese teslim ihalenin hangi şirkete gittiği belli oldu!" https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/kilicdaroglu-yolsuzlugun-belgesini-aciklamisti-adrese-teslim-ihalenin-hangi-sirkete-gittigi-belli-oldu-1903138

Öncelikle, bu haberimiz medya temsilcilerine "Aydın'da 21 B'den ihale yok" diyen AKP'lilere KAPAK olsun! 

Bakalım AKP'lilerin yok dediği 21-B çuvalının içinden hangi CHP'li belediyelerin 21-B'den ihaleleri çıkacak?

Didim belediyesinin 21-B resitalinden başlayalım mı?

289234844-2308438275981017-2162176342043734864-n.jpg

Didim belediyesi, Amfi Tiyatrosu ihalesinde nasıl bir adım atacağını 7 Nisan 2021 tarihinde www.didimgercek.net'e yaptığı açıklamada belirtiyor! 

Diyor ki; "29 Nisan 2021 günü saat 14.30’da Didim Belediye Meclis Salonunda yapılacak olan ihaleye girmek isteyenler ihale şartnamesine EKAP’tan ulaşabilecekler.
İhale şartnamesinde belirtilen önemli detaylar arasında yüklenici firmanın yeterli teknik eleman ve makine parkı belgelerini vermesi ve yıllara göre ekonomik yeterlilik belgesinin bulunması ve teklifin %3’ünden az olmamak şartıyla teminat bedelini vermeleri ve işin parça parça yapılamayacağı, imzalandıktan sonra 5 gün içinde inşaatın başlanması koşulu bulunuyor."

11-002.jpg

Didim belediyesi, Amfi Tiyatrosu ihalesinden aylar öncesinde yaptığı açıklamada, TEK BİR İHALE ile Amfi Tiyatro inşaatının (İMALATININ) BİTİRİLECEĞİNİ kamuoyuna duyuruyor! (Kafası basmayanlar, döne döne bu açıklamayı ya kaynağından ya da haberin orjinal görselinden okuyabilir.)

Hal böyle olunca; Didim belediyesi her halde ihaleyi kime vereceğini BULMAK adına olsa, DİDİM-DİYARBAKIR hattında müteahhit arayışına başlıyor!

Didim Belediyesi, Amfi Tiyatrosu ihalesini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TABİRİ ile "ADRESE TESLİM" vereceği müteahhitti Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde DENK düşürüyor! 

Didim Belediyesi, Diyarbakır/Kayapınar hattından gelen Ada Güneş ve Tunç İthalat şirketleri ile PAZARLIK MASASINA oturuyor!

Her halde pazarlık masasında "anan yaşı, baban yaşı" denilerek PARÇA PARÇA VERİLMESİ MÜMKÜN OLMAYAN Amfi Tiyatrosu ihalesi, bulunan yaklaşık maliyet 14 Milyon 3603 Bin 310 Lira 80 Kuruş üzerinden bu iki şirketin "İŞ ORTAKLIĞI"na 11 Milyon 920 Bin TL'den ve 21 B ihale usulünden ADRESE TESLİM veriliyor!

Bu da belgesi: 

SONUÇ İLANI
AMFİ TİYATRO YAPTIRILMASI
DİDİM BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ İhale kayıt numarası    :    2021/421913
1- İhalenin
a) Tarihi    :    29.07.2021
b) Türü    :    Yapım işi
c) Usulü    :    Pazarlık (MD 21 B)
d) Pazarlık Usulünün Seçilme
Gerekçesi    :    Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması.
e) Yaklaşık Maliyeti    :    14.363.310,80 TRY
2- İhale konusu yapım işinin
a) Adı    :    AMFİ TİYATRO YAPTIRILMASI
b) Yapılacağı yer    :    DİDİM İLÇESİ ÇAMLIK MAHALLESİ 2790 ADA 1 PARSEL ÜZERİNE
c) Süresi    :    200
3- Teklifler
a) Dokümanı EKAP üzerinden
e-imza kullanarak indiren sayısı    :    4
b) Toplam Teklif Sayısı    :    2
c) Toplam Geçerli Teklif Sayısı    :    2
d) Yerli istekli lehine
fiyat avantajı uygulaması    :    Uygulanmamıştır
4- Sözleşmenin
a) Tarihi    :    10.08.2021
b) Bedeli    :    11.920.000,00 TRY
c) Süresi    :    13.08.2021 - 28.02.2022
d) Yüklenicisi    :    ADA GÜNEŞ ENERJİ TARIM GIDA İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, TUNÇ İTHALAT İHRACAT PEYZAJ VE İNŞAAT LİMİTED ŞİRKETİ İş Ortaklığı
e) Yüklenicinin uyruğu    :    Türkiye
f) Yüklenicinin adresi    :    PEYAS MAH. 466 SK. 27 C- / - 21100 KAYAPINAR/DİYARBAKIR
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Didim Belediyesinin ihaleden 3 ay öncesinde yaptığı açıklamaya (Yukarıda) bakıldığında; Amfi Tiyatrosu'nun imalatı çıkılan bu (TEK) ihale ile bitmesi gerekmiyor mu? Gerekiyor!

Didim Belediyesinin Amfi Tiyatrosu ve 21 B'den ihalelerine ilişkin Telegram Haber'in hazırladığı özel haberler:

8 Nisan 2022

32073.jpg

HDP'nin Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP'ye verdiği destek, CHP'li belediyeler üzerinden ihaleye mi dönüşüyor? HDP'nin Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP'ye verdiği destek, CHP'li belediyeler üzerinden ihaleye mi dönüşüyor?

11 Nisan 2022 

32224-001.jpg

Tunç'ların Ergani-Didim hattında kazandıkları pazarlık usulü ihalelerin cirosu ne kadar?Tunç'ların Ergani-Didim hattında kazandıkları pazarlık usulü ihalelerin cirosu ne kadar? (Not: Bu haberimizde Tunç kardeşlerin Didim belediyesinden aldığı tüm 21-B'den ihaleleri bulabilirsiniz.)

29 Nisan 2022

33421.jpg

Didim Belediyesinin Amfi Tiyatrosunun açılışını Ergani Mahalle Muhtarı Abdülmecit mi yapacak? Didim Belediyesinin Amfi Tiyatrosunun açılışını Ergani Mahalle Muhtarı Abdülmecit mi yapacak?

10 Mayıs 2022

33898.jpg

CHP'li Didim belediye başkanı Atabay, Kılıçdaroğlu'ndan yıllar öncesinde 'Gelecek'le ittifakı kurmuş! CHP'li Didim belediye başkanı Atabay, Kılıçdaroğlu'ndan yıllar öncesinde 'Gelecek'le ittifakı kurmuş!

Tüm bu açıklamalara bakıldığında Amfi Tiyatrosu tek ihale ile bitecek oluşunu sanırım 5 yaşındaki çocuklar bile anlamış, algılayabilmişlerdir!

Amfi Tiyatrosu için çıkılan birinci ihale Didim belediyesini kesmemiş olacak, bu defa 21 B'den ikinci bir ihaleye çıkılmayı uygun buluyorlar!

:)) 

SONUÇ İLANI
AMFİ TİYATRO YAPIMI İŞİNİN İLAVE İŞLER VE İŞ ARTIŞLARI OLMASI ZORUNLULUĞUNDAN KALAN İNŞAAT, MEKANİK VE ELEKTRİK İŞLERİNİN YAPIMI İŞİ
DİDİM BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ İhale kayıt numarası    :    2022/67212
1- İhalenin
a) Tarihi    :    10.02.2022
b) Türü    :    Yapım işi
c) Usulü    :    Pazarlık (MD 21 B)
d) Pazarlık Usulünün Seçilme
Gerekçesi    :    Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması.
e) Yaklaşık Maliyeti    :    34.266.184,18 TRY
2- İhale konusu yapım işinin
a) Adı    :    AMFİ TİYATRO YAPIMI İŞİNİN İLAVE İŞLER VE İŞ ARTIŞLARI OLMASI ZORUNLULUĞUNDAN KALAN İNŞAAT, MEKANİK VE ELEKTRİK İŞLERİNİN YAPIMI İŞİ
b) Yapılacağı yer    :    DİDİM İLÇESİ ÇAMLIK MAHALLESİ 2790 ADA 1 PARSEL ÜZERİNE
c) Süresi    :    150
3- Teklifler
a) Dokümanı EKAP üzerinden
e-imza kullanarak indiren sayısı    :    5
b) Toplam Teklif Sayısı    :    1
c) Toplam Geçerli Teklif Sayısı    :    1
d) Yerli istekli lehine
fiyat avantajı uygulaması    :    Uygulanmamıştır
4- Sözleşmenin
a) Tarihi    :    18.02.2022
b) Bedeli    :    22.435.000,00 TRY
c) Süresi    :    21.02.2022 - 20.07.2022
d) Yüklenicisi    :    TUNÇ İTHALAT İHRACAT PEYZAJ VE İNŞAAT LİMİTED ŞİRKETİ
e) Yüklenicinin uyruğu    :    Türkiye
f) Yüklenicinin adresi    :    aziziye mahallesi ziya gökalp caddesi no 14/b Ergani / DİYARBAKIR 21950 ERGANİ/DİYARBAKIR
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Öncelikle, "AMFİ TİYATRO YAPIMI İŞİNİN İLAVE İŞLER VE İŞ ARTIŞLARI OLMASI ZORUNLULUĞUNDAN KALAN İNŞAAT, MEKANİK VE ELEKTRİK İŞLERİNİN YAPIMI İŞİ" gibi Ülkemiz Belediyeleri arasında böylesine GEREKÇELERLE çıkılmış/çıkılan MD 21 B'den (PAZARLIK USULÜ) ihaleler var mıdır yok mudur; orasını bilemiyoruz ama, başta CHP Genel Başkanı (Mesleği Hesap Uzmanı) Kılıçdaroğlu'nun açılış öncesi, bir ihale ile bitirileceği AÇIKLANAN ve 2. Amfi Tiyatrosu ihalesinin "TİYATRO" olup olmadığını araştırmasını diliyoruz! 

Didim belediyesi, "AMFİ TİYATRO YAPIMI İŞİNİN İLAVE İŞLER VE İŞ ARTIŞLARI OLMASI ZORUNLULUĞUNDAN KALAN İNŞAAT, MEKANİK VE ELEKTRİK İŞLERİNİN YAPIMI İŞİ" diyerek çıktığı ve 1. ihalede bulduğu yaklaşık maliyetin 2.3 KATI üzerinden çıktığı bu 2. ihaleyi sayın Kılıçdaroğlu'na nasıl İZAH edebilecek?

21-B'den ihaleleri "YOLSUZLUKLAR"ın kaynağı ve "ADRESE TESLİM" olarak basına açıklamalarda bulunan sayın Kılıçdaroğlu, iki gün sonra bu Amfi Tiyatroyu nasıl açacak? Afi Tiyatrosu'nun kurdelasını keserek "YOLSUZLUKLARIN KAYNAĞI" olarak nitelediği 21-B'den Didim belediyesinin verdiği bu ihalelere sayın Kılıçdaroğlu da bir şekilde ORTAK OLMAYACAK MI?

Didim Belediyesi ihale komisyonu AMFİ TİYATRO YAPIMI İŞİ için iki ihaleye çıkıyor ve iki ihalenin KDV dahil fiyatı 40 Milyon 538 Bin TL tutuyor... Peki, Didim Belediyesi ihale komisyonu bu rakamları nasıl bulmuştur? Ülkemizde Didim Amfi Tiyatrosu gibi; 21-B'den çıkılan ve stat fiyatına biten başka bir Amfi Tiyatro var mıdır?

Didim belediyesinden Amfi Tiyatrosu ve pazarlık usulü pek çok ihale verilen Tunç'ları, Diyarbakır/Ergani hattında Didim belediyesi mi bulmuştur ya da kimler yönlendirmiştir? 

Peki, CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve CHP tepe yönetimi, 2 gün sonra Didim Amfi Tiyatrosu'nun açılışını gerçekleştirerek, 21 B'den verilen ihaleler hakkında ettikleri onlarca lafı yalayıp yutmuş mu olacak?

Böylesi haller için Anadolu insanının çok güzel lafları var da... Hadi biz onları yazmayalım da... Hatırlasınlar diyelim...

Gelelim şimdi Aydın BŞB'nin Aydın Tekstil alanı restorasyon ihalelerine...

Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu, 6-7 uğraş vererek kamulaştırma ile 2016 yılında yaklaşık 70-80 milyon TL'ye satın aldığı 177 dönümlük Aydın Tekstil arazisi üzerinde ilk icraatını "Tekstil Park" açılışı ile gerçekleştiriyor... 15 Mart 2019

Çerçioğlu açılışta, "Aydın’da yaşayan vatandaşlarımız ne istiyorsa onu yapacağız dedik söz verdik projeyi ona göre çizdirdik, ihalesini yaptık ve vatandaşla temelini atıp restorasyon çalışmaları başlatacağız. Rakibim diyor ki; ‘Ben ihalesini yapacağım’ Sen Aydın’da yaşamadığın için haberin yok. Bizim ihaleyi 4 ay önce yaptığımızı bilmiyor. Gelip sorsan, söylerdik” diyor...

SONUÇ İLANI
BİNA RESTORASYONU VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPTIRILACAKTIR
AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

İhale kayıt numarası    :    2018/173028
1- İhalenin
a) Tarihi    :    07.05.2018
b) Türü    :    Yapım işi
c) Usulü    :    Açık
d) Yaklaşık Maliyeti    :    19.679.564,91 TRY
2- İhale konusu yapım işinin
a) Adı    :    AYDIN TEKSTİL ALANI RESTORASYONU VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ
b) Yapılacağı yer    :    EFELER İLÇESİ AYDIN TEKSTİL ALANI
c) Süresi    :    620
3- Teklifler
a) Doküman Satın Alan Sayısı    :    10
b) Dokümanı EKAP üzerinden
e-imza kullanarak indiren sayısı    :    9
c) Toplam Teklif Sayısı    :    3
d) Toplam Geçerli Teklif Sayısı    :    2
e) Yerli istekli lehine
fiyat avantajı uygulaması    :    Uygulanmamıştır
4- Sözleşmenin
a) Tarihi    :    04.09.2018
b) Bedeli    :    14.345.000,00 TRY
c) Süresi    :    14.09.2018 - 25.05.2020
d) Yüklenicisi    :    ERMİŞ İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, KERTE İNŞAAT SANAYİTİCARET LTD.ŞTİ. İş Ortaklığı
e) Yüklenicinin uyruğu    :    Türkiye
f) Yüklenicinin adresi    :    Mansuroğlu Mahallesi 286/1 Sokak No: 15 K: 2 D: 7 35535 BAYRAKLI/İZMİR
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Çerçioğlu, Tekstil Park'ın açılışını Mart 2019 seçimlerinden 15 gün öncesinde gerçekleştiriyor... Çerçioğlu, açılış konuşmasında Ak Parti'den rakibi Mustafa Savaş'a göndermelerde bulunuyor: "Rakibim diyor ki; ‘Ben ihalesini yapacağım’ Sen Aydın’da yaşamadığın için haberin yok. Bizim ihaleyi 4 ay önce yaptığımızı bilmiyor."

Çerçioğlu'nun sözünü ettiği ihale belgesi yukarıda: İhaleye 7 Mayıs 2018'de çıkılmış... İhaleyi ERMİŞ İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, KERTE İNŞAAT SANAYİTİCARET LTD.ŞTİ iş ortaklığı kazanmış: 14.345.000,00 TL Aydın BŞB ihaleyi kazanan firma ile Eylül 2018'de sözleşme imzalamış... Çerçioğlu'nun 15 Mart'ta Tekstil Park açılışında "İhaleyi 4 ay önce yaptım. Haberi yok" demesi, Aydın Tekstil Restorasyon ihalesinin ne çıkış tarihine ne de sözleşme tarihine uyuyor!

Çerçioğlu'nun bu hassas detaylarını hatırlattıktan sonra gelelim şimdi bu ihaleyi alan şirketlerin sahiplerin kim olduğuna?

Birinci restorasyon ihalesini ERMİŞ İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, KERTE İNŞAAT SANAYİTİCARET LTD.ŞTİ. iş ortaklığı kazanıyor...

KERTE İNŞAAT SANAYİTİCARET LTD.ŞTİ, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde bu şekilde yer alıyor: 

adsizvbbb.jpg

İhaleyi kazanan iki şirketinde sahibi aynı şahıslar: Hasan Serkan Köseoğlu, Mesut Öztürk. (Kerte de 3. bir ortak daha var. Onun da payı yüzde 10.)  

ERMİŞ İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde bu şekilde yer alıyor:

ermis112.jpg

Kerte'nin yüzde 90 sermayesine sahip olan Hasan Serkan Köseoğlu ve Mesut Öztürk, bu defa Ermiş'te yüzde 50'lik payla şirket ortağı olarak karşımıza çıkıyor!

Köseoğlu ve Öztürk, EKAP ve ihale.com.tr üzerinden ihale sonuç ilanına  bakıldığında; kağıt üzerinde 2 ayrı şirket olarak ihale kazanılmış gözüküyor olsa da; GERÇEĞİNDE 2 şirketinde sahipleri onlar!

Peki, neden ve nasıl böylesi ihaleye katılma yöntemi tercih edilmiştir?

Orasını da sanırım Aydın BŞB ihale komisyonu üyeleri ile şirket sahipleri biliyorlardır!

ERMİŞ İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ile KERTE İNŞAAT SANAYİTİCARET LTD.ŞTİ'nin restorasyon ihalesi başarıları sadece bir ihale ile de sınırlı değil... İki ihale daha kazanmışlar...

Aydın BŞB'nin 20 Mayıs 2020 çıktığı Aydın Tekstil Restorasyon ihalesini de Kerte ve Ermiş şirketleri kazanmış: 21 Milyon 310 Bin TL.

Fakat, ne hikmetse bu ihaleye ilişkin sonuç ilanı ne EKAP ne de ihale.com.tr veri tabanlarında mevcut: 

2020/234912 ERMİŞ İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, KERTE İNŞAAT SANAYİTİCARET LTD.ŞTİ. Eski Aydın Tekstil Alanı İçerisindeki Tescilli Binaların Restorasyonu Ve Çevre Düzenlemesi 2 İnci Etap Yapım İşi
AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 21.310.000,00 TRY  

Açık istihbarat EKAP ve ihale.com.tr siteleri üzerinden 2020/234912 nolu ihalenin sonuç ilanına ulaşamıyorsunuz:  

ermis-kerte1.jpg

Hal böyle olunca da ihaleye ilişkin ne dokümana ne ihalenin hangi usulde yapıldığına (AÇIK MI, PAZARLIK USULÜ MÜ vb. gibi.) kaç şirket teklif verdiği vb. bilgilere de ulaşamıyorsunuz!

Peki, ihale sonucu EKAP'a gönderilmemiş olabilir mi?

Unutuldu mu, yoksa bilinçli mi gönderilmedi?

Ya da EKAP yönetimi sonucu yayımlamayı atladı mı?

Kerte ve Ermiş şirketi 3. bir ihale daha kazanıyor... Aydın BŞB 14 Temmuz 2021 günü Aydın Tekstil Alanı İçerisindeki Tescilli Binaların Restorasyonu Ve Çevre Düzenlenmesi İşi (3. Etap) ihalesine çıkıyor...

2021/388332 ERMİŞ İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, KERTE İNŞAAT SANAYİTİCARET LTD.ŞTİ. Aydın Tekstil Alanı İçerisindeki Tescilli Binaların Restorasyonu Ve Çevre Düzenlenmesi İşi (3. Etap)
AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 62.150.000,00 TRY

ermis-kerte.jpg

Hayda!

Bu defa Temmuz 2021 ayında yapılan ihalenin de sonuç ilanına açık istihbarat ne EKAP ne de ihale.com.tr üzerinden ulaşabiliyorsunuz! 

Bu ihale de hangi usulde yapılmış, kaç şirket katılmış, yaklaşık maliyeti nedir vb. onlarca soru işareti ile karşınıza çıkıyor!

Sonuç olarak; sahipleri aynı kişiler olan Kerte ve Ermiş şirketleri toplam 3 ihalede KDV dahil 115 Milyon 409 Bin 900 Liralık bir ciroyu Aydın BŞB'de yakalamış oluyorlar!

Malumunuz CHP'lilerin şeffaf belediyecilikte yere göğe sığdıramadıkları tek bir belediye var: Aydın BŞB.

İşte bu soru işaretleri altında yarın buranın da açılışı Kılıçdaroğlu tarafından yapılacak! 

Ne hoş değil mi?

Bir yanda 21-B'den ihaleler... Bir yanda akıbeti belli olmayan ihaleler...

Ne yani bu açılışları Kılıçdaroğlu yapmayacakta Biden mi yapacaktı?

Böylesi pırıl pırıl açılışlarda sayın Kılıçdaroğlu'na yakışmaz mı?

İşte Aydın Tekstil restorasyon işleri haberlerimizden bazıları:

Çerçioğlu, 115 milyonluk Aydın Tekstil Restorasyon ihalelerini (3 adet) alan iki şirketin sahiplerinin aynı şahıslar olduğunu bilmiyor muydu? Çerçioğlu, 115 milyonluk Aydın Tekstil Restorasyon ihalelerini (3 adet) alan iki şirketin sahiplerinin aynı şahıslar olduğunu bilmiyor muydu?

Aydın BŞB'den ihale alan "ikiz şirketler", sadece Aydın Tekstili 115 Milyona restore eden şirketle sınırlı olmadığı ortaya çıktı! Aydın BŞB'den ihale alan "ikiz şirketler", sadece Aydın Tekstili 115 Milyona restore eden şirketle sınırlı olmadığı ortaya çıktı!

Gözen sordu Aydın yanıtladı: "Özlem Çerçioğlu, suç işletemediği herkesle kavgalı!" Gözen sordu Aydın yanıtladı: "Özlem Çerçioğlu, suç işletemediği herkesle kavgalı!"

Aydın Tekstil alanının gizemli beyaz jipli 'şantiye şefi' artık uğramaz olmuş! Aydın Tekstil alanının gizemli beyaz jipli 'şantiye şefi' artık uğramaz olmuş!

Aydınlı gazeteci Seyhan, Aydın Tekstil alanından çıkan hurdalar için 5 şıklı ÖSYM sınavı açtı! Aydınlı gazeteci Seyhan, Aydın Tekstil alanından çıkan hurdalar için 5 şıklı ÖSYM sınavı açtı!

Dip not: Yarından sonra hazır Didim'e açılış için gelecek olan Kılıçdaroğlu'ndan bir şey rica etsek her halde ayıp olmaz!

Sayın Kılıçdaroğlu, aşağıda resmini gördüğünüz "Şev Taşı"nı Didim belediyesi Diyarbakır-Ergani'den almış olduğunu söylesek inanır mısınız?

Yok... Yok... Şaka olsun diye yazmayacağız... Belgeli yazacağız... He mi de 3.5 MİLYONLUK almışlar!

Kimden mi?

Kim den olacak canım; Amfi Tiyatrosu'na benzemez onlarca Didim Belediyesinden 21 B'den ihale alan Diyarbakır-Ergani/Didim hattı üzerinde faaliyet gösteren Tunç'lardan!!!???

Ne yani yabancı dan mı alacaklardı?

Zaten Aydın'da da "Şev Taşı" falan üreten yokmuş!

Belediyeler de çok zor buluyorlarmış bu taşları!

Bereket versin ki Didim belediyesinin Didim-Diyarbakır/Eregani hattında tanış Tunç'ları var! 

Yoksa nasıl hizmet üretebilirdi Didim belediyesi!

İhale usulünü mü merak buyurdunuz!

PAZARLIK canım... PAZARLIK... 21 B'den canım... 21 B'den canım...

sev-tasi-gri.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.