Soyer'lerin Şato'dan uğurlama törenine katılacak olanlar bir bir belli oluyor!

Soyer'lerin Şato'dan uğurlama törenine katılacak olanlar bir bir belli oluyor!

Soyer'lerin Şato'dan uğurlanma töreninin Dinar Bandosu eşliğinde yapılıp yapılmayacağını bilemiyoruz ama, Cumhur Eriş'ten sonra Kemal Karataş'ta Soyer'lerin Şato'dan uğurlamaya geleceğini yazdı...

A+A-

Cumhur Eriş, 20 Aralık 2023 tarihli haberimizde açıklamalarda bulunmuştu: "ODTÜ Elektrik Elektronik Yüksek Mühendisi, Seferihisar yaşayanı Cumhur Eriş'te Telegram Haber'e yaptığı kısa açıklamada, "Eylül ayından beri Seferihisar'daki esnaflardan boş koli topluyorum. Soyer'in yeniden İzBB'ye aday gösterileceğine milyonlarca İzmirli gibi bende inanmıyorum. Gösterilecek olsaydı, düğününde 17 dakika kalan sayın Kılıçdaroğlu, 30 saniyesini Soyer'in adaylık açıklamasına ayırırdı! Eğer ki Soyer yeniden aday gösterilmediği taktirde, Şato'yu boşaltacak demektir. İnsan olarak bizlere düşen de Soyer'lerin taşınmalarına yardımcı olmaktır diye düşünüyorum. Bu çerçevede boş koli desteğinin kampanyaya dönüşmesini, İzmirlilerin de ellerinden gelen desteği vereceklerine inanıyorum" dedi.  Şato'ya "boş koliler" indiriliyor iddiası!"

Ayrıca, Cumhur Eriş, Mustafa Tunç Soyer'in İzBB'ye yeniden aday gösterilmemesi gerektiğini İzmir'de ilk savunanların başında geliyor ve Soyer'in seçildiği 31 Mart 2019 gününden beri de yaptığı tüm yanlışları sosyal medya hesaplarından İzmirlilere duyuruyordu...
Eriş'in Soyer yeniden aday olmasın diye verdiği çabalar bugün CHP genel merkezi tarafından da tescillenirken, Soyer'lerin Şato'dan ne zaman ayrılacakları da merak konusu oldu!
Bilindiği üzere; efsane CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş'ta Soyer'lerin Şato'ya taşınmalarını "ETİK" bulmamış, eleştirilerde bulunmuştu... 
Karataş'ın haklı gerekçelere dayanan bu eleştirilerine KK'da topa girmiş, Soyer'ler "Ne olacak 2+1'miş" gibisinden "bakkal almaz" laflarla desteklemişti! 
Devamında sözde yolsuzluklar uzmanı olan KK, CHP'li belediyelerde süre giden yolsuzluklara 3 maymunu oynarken, güzide İzBB başkanı Soyer'i mutlu etmek adına olacak, Karataş'ın CHP'den atılışını seyrediyordu!
Peki, Soyer ile Bay Kemal'in (KK) kaç yıldır CHP üyesi olduklarını alt alta toplasak, Kemal Karataş'ın CHP üyeliğinin yüzde 50'sini yakalayabilir mi?
Soyer'in yeniden İzBB adaylığı açıklanmayınca; X hesabından CHP'ye verip veriştirmişti!
Soyer'in 30 Ocak'taki paylaşımında "35 yıl boyunca Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferi olmaktan gurur duyduğum" bu dedikleri doğru mudur? 
Soyer, öncelikle bu "35 Yıllık CHP'liyim" demelerine bir açıklama getirsin!
Ya da Kemal Karataş, "Boyacı Yakup seni bana getirdi ya… Bende seni Seferihisar'a… Aday yapıverdim işte !…" Karataş, Soyer'in gelmişliği kadar gidişinin önemine dikkat çekti! yazdığına göre; Soyer'e de Karataş'a da soruyoruz: 
*** Soyer, 2009 Mart yerel seçimlerinde CHP'den Seferihisar'a Karataş tarafından aday yapılırken, Soyer, hangi partinin üyesiydi?
*** Boyacı Yakup, Soyer'i Karataş'a getirdiğinde; Soyer DSP Seferihisar üyesi değil miydi?
*** Soyer, CHP'den Seferihisar adaylığı açıklandıktan sonra mı ya da açıklanmadan önce mi DSP'den istifa etti? 
*** Soyer, DSP'den istifa dilekçesini kendi ayaklarıyla yürüyerek mi götürüp DSP Seferihisar ilçe başkanlığına teslim etti?
*** Soyer'in bu DSP Seferihisar'dan istifa dilekçesini kim götürdü? 
*** Seferihisar'da yıllarca konuşulan Soyer'in DSP'den istifa dilekçesine başkası imza attı, götürdü; iddialarına bugün bile olsa yanıt vermeyi düşünebilir mi?
Hal böyle olunca; Soyer'in CHP'deki üyeliği de anca 15 yılı bugünlerde doluyor!
Kaldı ki; Soyer'in ünlü babası öleli 26 yıl oldu... 
Soyer, diyebilir mi "ben babamın sağlığında 1989 yılında CHP'ye üye oldum!"
Diyemez!
Çünkü, Soyer'in verdiği 35 yıl önceki bu tarihte CHP kapalıydı!
CHP, 12 Eylül'den sonra 9 Eylül 1992'de yeniden açıldı!
Başka bir deyişle, Soyer'in "Tevellütü" 35 yıl CHP ile gurur duymaya yetiyor olsa da; 2009'da CHP ile Karataş sayesinde tanışan Soyer'in, CHP'den aday yapılmadan öncesinde hangi partilerle "GURUR" duyduğunu da açıklaması gerekmiyor mu?
Tekrar Şato'ya gelirsek...
Cumhur Eriş'ten sonra Kemal Karataş'ta Soyer'leri Şato'dan uğurlamaya geleceğini yazdı... 
İyi de Soyer'ler kuşluk vakti Şato'yu boşaltırlarsa, Eriş'in ve Karataş'ın nasıl haberleri olacak ve uğurlamaya gelebilecekler!!!???
Eriş... Seferihisar'da...
Karataş... Urla'da...
Oturuyor... 
Neyse...
Bir bakmışsınız İzmir'in mozzarella medyasında Soyer'ler falanca tarihte "Şato'dan taşınıyorlar" diye bir haber...
Atlamadan, acaba KK biliyor mudur Soyer'in kaç yıllık CHP'li olduğunu? 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.