Soyer'lerin "parti suçu" işledikleri iddialarını içeren dosya CHP genel merkezinde!

Soyer'lerin "parti suçu" işledikleri iddialarını içeren dosya CHP genel merkezinde!

Soyer'lerin 31 Mart seçimlerinde Seferihisar'da Memleket Partisi adayı Hamit Nişancı'ya çalıştıkları iddia edilen delil dosyasının CHP genele merkezine ulaştığı bilgisine yer verildi!

A+A-

Geçtiğimiz hafta cuma günü yapılan CHP PM'sinde, 31 Mart seçimlerinde rakip adaylara çalışan (PARTİ SUÇU İŞLEYENLER) CHP üyelerinin, partiden "İHRAÇ"ları karara bağlanmış ve il, ilçe başkanlıklarına gönderilen yazı ile de 29 Nisan gününe kadar hazırlanan/hazırlanacak dosyaların teslim edilmesi talep edilmişti!
İşte belgesi: 

4311f341-1ea9-4658-81b6-225859f7f691-001.jpg

CHP PM'si bu kararı henüz almamışken, önceki İzBB Başkanı Mustafa Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer'in Seferihisar Belediye Başkanlığı seçimlerinde (31 Mart) CHP adayı ve mevcut Başkan İsmail Yetişkin'in lehine değil de Memleket Partisi adayı Hamit Nişancı'ya çalıştıkları iddia edişmiş, seçim çalışmaları süresince de Seferihisar'da en çok konuşulan Soyer çifti olmuştu!
Telegram Haber, Soyer'lerin CHP adayına çalışmadıkları iddialarını 1 Nisan 2024 günü manşetine taşımıştı:

67170-001.jpg

Soyer çifti hangi yüzle Seferihisar'a gelebilecek? Soyer çifti hangi yüzle Seferihisar'a gelebilecek?

İzBB Başkan adayı Cemil Tugay, seçimleri kazanmasının ardından bu açıklamayı yapmıştı: "Rakiplerimiz kadar aday olamayanlarla da uğraştık"

Bilindiği üzere; seçim çalışmaları çerçevesinde CHP'nin yaptırmış olduğu İzmir anketleri beklenilenin altında kalınca, Telegram Haber, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i uyaran en az 3-4 haber hazırlamış, seçim süresince de Özel, defalarca İzmir'e gelip adaylara destek çıkmıştı... Peki, bu seçim süreci içerisinde; dönemin İzBB Başkanı Mustafa Tunç Soyer, Özgür Özel'in İzmir'e geldiğinde karşılamış mıdır? Özel'in seçim otobüsüne binmiş, üstünde çıkıp zıplamış mıdır? Soyer, Özel'in her İzmir'e gelişinde kendisini izine çıkarmamış mıdır? Hatta eften püften bir iş için bile yurtdışına gitmemiş midir?
Kaldı ki; Memleket Partisi Seferihisar Belediye Başkan adayı Hamit Nişancı'nın Soyer'lerin seçim çalışmalarına bulaşmasından, adının Soyer'lerle anılmasından sıkıntılar çektiğini de; Seferihisar'ın önemli isimlerinden Elektrik Yüksek Mühendisi Cumhur Eriş'e anlattıklarından biliniyor!
Açıkçası, Soyer'lerin Nişancı'ya faydadan çok, zarar verdikleri de apaçık ortadadır!
Hal böyle olunca, seçimleri kazanan Başkan Yetişkin de 31 Mart akşamı yaptığı konuşmada kime sitem etmiştir?
Soyer'lere değil midir?
Buyurun Başkan Yetişkin'in sitemine: "Şimdi nasıl bu kadar oy aldı diye şaşırdığınız insanlara kimler destek verdi biliyor musunuz? Seferihisar halkı sayesinde, Cumhuriyet Halk Partisi sayesinde, İzmir’in en güzel makamlarına gelen kişiler destek verdi. Biz bu seçimi bize karşı topla tüfekle, dev bütçelerle üstümüze yürüyenlere karşı kazandık. Buradan söylüyorum. Yazıklar olsun. Biraz vefanız olsaydı bunları yapmazdınız. Yapamazdınız."
Başka bir deyişle, Başkan Yetişkin, "VEFANIZ" derken, her halde İstanbul'un semti "VEFA"dan söz etmiyordu!
Telegram Haber, Soyer'lerin Seferihisar seçim maceralarını diri tutmak adına 20 Nisan günü Soyer'leri yeniden manşetine taşımıştı:

68083.jpg

CHP'de sıra başka parti adaylarına çalışanlara geldi! Soyer'ler CHP'den ihraç edilecekler mi? CHP'de sıra başka parti adaylarına çalışanlara geldi! Soyer'ler CHP'den ihraç edilecekler mi?

Gelelim fasulyenin faydalarına...
Seferihisar CHP kaynaklarından gelen en son bilgilere göre; Soyer'lerin 31 Mart Seferihisar seçim maceraları delillendirilerek bir dosyada toplanmış ve CHP Genel Merkezine teslim edilmiş!
Şimdi, CHP YDK'sını çok büyük bir sınav bekliyor!
KK döneminde Soyer'lerin bir dediğini iki etmeyen CHP YDK'sı, onca delile rağmen ve Soyer'lerin rakip adaya çalıştıklarını da Mısır'daki Sağır Sultan bile duymuşken, "GEREĞİNİ YERİNE GETİREBİLME" cesaretini gösterebilecek midir?
Ya da 3 maymunu oynayıp, kulaklarının üstüne mi yatacaklardır?
Bütün mesele bu!
"File Şevket" dedi diye Ziraat Yüksek Mühendisi Hatice Zeybek Uslu'yu, "Soyer'lerin Şato'da oturmaları yakışmaz" diye yazan, İzmir'in EFSANE CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş'ı, "aman Soyer'ler üzülmesin" diye kapı önüne koyan CHP YDK'sı, aynı şefkatli kucaklarını Soyer'lere de açacak mıdır?
Hak, hukuk, adalet laflarınız masal değilse; haydin görelim o zaman vereceğiniz kararı!
Şimdiden söyleyelim, insanları bir taraflarıyla kendinize güldürtmeyiniz! Emi... 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.