Soyer'in "raylı sistem" karnesi, Kocaoğlu'nun kenarına bile yanaşamıyor!

Soyer'in "raylı sistem" karnesi, Kocaoğlu'nun kenarına bile yanaşamıyor!

Mustafa Tunç Soyer'in "raylı sistem" karnesi, önceki dönem İzBB Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kıyısından bile geçemiyor!

A+A-

Bilindiği üzere; önceki İzBB Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Metrosu'nun uzunluğunu Üçyol'dan Üçkuyular'a, Bornova'dan (Ege Üniversitesi) Evka 3 noktasına taşımış, sıfırdan da Üçkuyular-Halkapınar, Alaybey-Ataşehir Tramvay hattını yapımını gerçekleştirmiş İzmirlilerin hizmetine sunmuştu...

İzmir Tramvayına ait wikipedia.org'ta bu bilgiler yer alıyor: 

İzmir tramvayı, İzmir'de hizmet veren tramvay ağıdır. Sahibi İzmir Büyükşehir Belediyesi, işletmecisi ise İzmir metrosunu da işleten İzmir Metro A.Ş.'dir. Tramvay ağı, 11 Nisan 2017'de hizmete giren T1 (Alaybey - Ataşehir) Tramvay Hattı ve 24 Mart 2018'de hizmete giren T2 (Fahrettin Altay - Halkapınar) Tramvay Hattı'ndan oluşmaktadır. İzmir tramvayının toplam uzunluğu 21,6 km (13,4 mi) ve toplam istasyon sayısı ise 33'tür. İzmir tramvayının toplam maliyeti yaklaşık 390 milyon Türk lirasıdır.

İşte ihale belgesi: 

gul.jpg

Kocaoğlu döneminde 3.5 yılda 21.6 Km Tramvay hattı sıfırdan gerçekleştiriliyor ve hizmete açılıyor... Kaldı ki; Üçkuyular-Halkapınar güzergahının Çankaya-Alsancak Gar güzergahının yüklenici açısından ne denli meşakkatli bir çalışma alanı olduğunu anlatmaya gerek yok!

Soyer döneminde 11 Km'lik Ataşehir-Çiğli Taramvay hattı için ihale gerçekleştiriliyor...

nurol.jpg

İhale belgesindeki Ataşehir-Çiğli Tramvay hattına verilen iş süresine göre; İzmirliler  20 Aralık 2022 tarihinden beri bu hattı kullanılıyor olması gerekiyor! Başka bir deyişle; Ataşehir-Çiğli Tramvay hattı ihalesini alan Nurol şirketi, 20 Aralık 2022 günü işi bitirip teslim etmiş olması gerekiyordu!
22 Kasım 2023 tarihli İzBB'nin resmi web sitesinde yer alan "Çiğli Tramvay Hattı Yapım İşi"  https://www.izmir.bel.tr/tr/Projeler/cigli-tramvay-hatti-yapim-isi/2666/4 başlıklı haberde: "Çiğli Tramvay Hattı Yapım işi çalışmaları kapsamında 2023 Mayıs ayı itibariyle; bağlantı köprüsü ve ana hat ray imalatları tamamlanmış olup, elektromekanik ve sinyalizasyon sistemlerinde montaj ve test çalışmaları devam etmektedir. 2023 yılı sonunda tamamlanıp hizmete açılması planlanan hatta işin tamamlanma oranı  %93,1’e ulaşmıştır." deniliyor... 

Türkçesi, Ataşehir-Çiğli Tramvay hattı 14-15 aylık bir gecikme ile açılacak gibi duruyor!

Kocaoğlu döneminde Gülermak şirketi, Tramvay ihalesinin ardından Üçkuyular-Narlıdere Metro hattı ihalesini de kazanıyor.  

İşte belgesi: 

gul1.jpg

Yalnız; bu ihalede bir tuhaflık var! O günlerde İzBB 3 defa ihale için "düzeltme"ye gitmiş ve ihalenin tarihleri değişirken ve ihaleye katılacak olanlardan istenilecek 5 yıllık bilançoları hakkında... Daha da ilginci; Üçkuyular-Narlıdere Metro hattının yapım işi için belirlenen süre: Yüklenici, bu hattın imalatını 25 Haziran 2018 tarihi ile 5 Aralık 2018 tarihleri arasında (5 Ay gibi bir sürede) bitirmek durumunda! Bkz. ihale belgesi yukarıda. 
İzBB'den yapılan açıklamalara bakıldığında; Üçkuyular-Narlıdere Metro hattı Şubat 2024 ayında açılacak gibi duruyor.  

gul3.jpgGülermak şirketi, Üçkuyular-Narlıdere Metro hattı yapım işinin yanında, trenlerin (Narlıdere'de olsa) geriye dönüş ve depolama ihalesini de kazanıyor. Belgesi yukarıda.

Bu da Gülermak şirketinin kazandığı Üçyol-Buca Metro hattı yapım ihalesinin belgesi. İhale belgesinde verilen süreye göre; Gülermak şirketi, 30 Aralık 2025 tarihine kadar Üçyol-Buca Metro hattını tamamlayıp İzBB'ye teslim etmesi gerekiyor.

İşte belgesi:  

gul2.jpg

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.