Soyer'in belediyecilik zihniyeti 9 sütuna manşetlerden inmiyor!

Soyer'in belediyecilik zihniyeti 9 sütuna manşetlerden inmiyor!

Yeni Asır gazetesi, Soyer'in konser sevdasına sessiz kalmadı. Soyer, Telegram Haber'den sonra Yeni Asır'a 9 sütuna manşet oldu...

A+A-

İzBB Başkanı Tunç Soyer, haftada en az 2 defa 9 sütuna atılan manşetlerden inmiyor!
Soyer, bu defa Yeni Asır gazetesine belediyecilik anlayışındaki en başarılı detaydan manşet oldu!...  

1.jpeg

Yeni Asır gazetesinden Erhan Gülenç, haberinde "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, 2023'te kentsel dönüşüm için 68 milyon 310 bin lira ayırırken temsil ve tanıtım giderleri yani konaklama, hediye, konser vesaire için tam 140 milyon 752 bin lira ayırdığı ortaya çıktı." dedi. 

2023 Yılı bütçesi 26 Milyar TL olan İzBB'nin Kentsel Dönüşüm için 68 Milyonluk bir bütçe ayırmış olması, Tunç Soyer'in ne denli HALKÇI bir BAŞKAN olduğunu ortaya da çıkarmış olmuyor mu?

Kentsel Dönüşüme ayrılan bütçenin de ortaya çıkmasıyla; aynı zamanda Soyer'in depremin vurduğu Osmaniye'ye "Halk Konut" projesi götürecek oluşunun ciddiyeti ve laftan ibaret olduğu da böylece anlaşılmıyor mu?

49305.jpg21 Şubat tarihli, Bayraklı Deprem Bölgesi'nde binlerce (!) "Halk Konut" diken Soyer ve Kaya, şimdi de Osmaniye'ye dikeceklermiş... Bayraklı Deprem Bölgesi'nde binlerce (!) "Halk Konut" diken Soyer ve Kaya, şimdi de Osmaniye'ye dikeceklermiş... başlıklı manşet haberimizde, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya'nın amiyane tabirle palavra sıktığını öne sürmüş, yaptığı bu açıklamanın ciddiyetten uzak olduğunu savunmuştuk:
"Bakın Kaya, Soyer için İZFAŞ'tan fonlamalı sitede nasıl üfürmüş: 

"HALK KONUT OSMANİYE'DE DE HAYATA GEÇECEK"

İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya açıklamasını şöyle sürdürdü: “İkinci hedef ise sağlık konut üretimi ve kentin dönüşümünü sağlamak. Bunun için de, İzmirli depremzedelerimiz için geliştirdiğimiz Halk Konut projesini Osmaniye'de de hayata geçirmek istiyor. Bölgede Halk Konut için de çalışmalarımıza başladık.”

Bakın bu lafları biz etmiyoruz... İZBETON'un başındaki Kaya söylüyor... Soyer'in İzmir'de depremzedeler için geliştirdiği Halk Konut projesinin çalışmalarına Osmaniye'de başladıklarının altını çiziyor İZBETON Genel Müdürü Kaya İZFAŞ'tan beslemeli haber sitesinde! 

İyi de İzmir'de göremediğimiz ve Osmaniye'de çalışmalarına başlattıkları Halk Konut projelerinin tamamı bu 68 Milyonluk bütçe ile mi gerçekleştirilecek?

İki dönem Konak'ta belediye başkanlığı yapan Ahmet Sarışın zamanında İzmir medyası tarafından "Lay Lay" işlerle uğraşmakla eleştirilirdi... 
Peki, Soyer'in 4 yıllık İzBB döneminde, Sarışın'ın Lay Lay diye eleştirildiği kadar yaptığı somut bir iş var mı?
Yahu, devam eden Metro projelerinin Buca ayağı ihalesinin tantanası bile 1,5 yıl bu şehirde sürmedi mi?
Kocaoğlu'nun Balçova'da bıraktığı Narlıdere Metrosu inşaatında, Soyer'in 4 yılda kaç durak gittiğini bilen var mı? 
Deprem Bölgesindeki depremzedelere yapılacak konutların 6 ayda tamamlanmasının planlandığı açıklanırken; 28 ayda anahtar teslimi bitirilmesi planlanan Örnekköy Kentsel Dönüşüm'deki konutları bile il başkanının kurduğu ve kurduttuğu koop'lara "taşeron" mantığı ile çözmeye çalışanların, Osmaniye'ye Halk Konut projesi götürse ne olur götürmese ne olur???!!!

77777-001.jpg

İyi analiz edin bu Örnekköy Kentsel Dönüşüm tabelasını... İZBETON'un ihalesiz taşeron mantığı ile konutların inşaatını il başkanının başkanı olduğu koop'a yaptırdığı anlaşılmıyor mu? Koop'un da kaba inşaatları metrekaresi 250 TL'den Denizli'den gelen taşerona yaptırdığını yazmadık mı? 
İzmir Kentsel Dönüşümde gelinen nokta ortadayken; Osmaniye'de Halk Konut projesini uzaylılar mı hayata geçirecek?
Ufak atında civcivlerde yesin!  

İşte o haberlerimiz:

49157.jpg

18 Şubat 2023: İzBB'nin 2023 yılı konser paketi belli oldu! 145 Yerel, 60 ulusal sanatçı konser verecek... İzBB'nin 2023 yılı konser paketi belli oldu! 145 Yerel, 60 ulusal sanatçı konser verecek...

49096-001.jpg

17 Şubat 2023: İzmir'de yer yerinden hoplayacak! İhaleci BNY şirketi 305 günde 130 defa ses sistemi kuracak... İzmir'de yer yerinden hoplayacak! İhaleci BNY şirketi 305 günde 130 defa ses sistemi kuracak...

49029.jpg

15 Şubat 2023: İzmir Kentsel Dönüşüm'deki "Koop Formülü"nün temelini "Taşeron Sistemi" mi oluşturuyor? İzmir Kentsel Dönüşüm'deki "Koop Formülü"nün temelini "Taşeron Sistemi" mi oluşturuyor?

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.