İzmir'de yer yerinden hoplayacak! İhaleci BNY şirketi 305 günde 130 defa ses sistemi kuracak...

İzmir'de yer yerinden hoplayacak! İhaleci BNY şirketi 305 günde 130 defa ses sistemi kuracak...

İzBB, 25 milyona ihaleci şirkete 2.3 günde bir ses sistemi kurdurtacak! 20 defa 46 Bin Wattlık, 60 defa 26 Bin Wattlık, 50 defa ayaklı 6 parçalık sokak düğünleri tarzı hoparlör sistemleri, 31 Aralık 2023'e kadar idare gösterip gösterip kurulacak...

A+A-

İhalenin İzBB Satın Alma Daire Başkanlığı Hizmet Alımları Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanmış olduğunu görünce; insan olan "DE GİDİNİN DE" demekten kendisini alamıyor!

Hizmet Alımları Şube Müdürlüğü ihale ekibi öylesine teknik (Ses Konusunda) bilgili de olunca; demek ki böylesine güzel ihaleler de ortaya çıkıyormuş! 

İhale belgesini ve ihale teknik şartnamesini aşağıda veriyoruz...  
Böylesi bir ihaleye de "Asrın Felaketini" (Deprem) yaşadığımız günlerde İzBB tarafından çıkılmış olması, ihalenin de İzmir halkı tarafından etraflıca bilinmesinin önünü açıyor!

Peki, sözleşme süresine göre; WC işletmecisi Petra şirketinin sahibi olduğu BNY şirketi, aldığı bu 25 milyon liralık ihalenin yüzde kaçını gerçekleştirebilir/gerçekleşecektir? (Deprem yaralarımızı ulusça sarmaya çalıştığımız bu acılı günlerde; bu ihale İzmir halkının hangi yarasına merhem olacaktır? Bu paralar sokaktan mı toplanıyor?)

Şunun da altını kalın kalın çizerek belirtmekte yayar var... Petra ve ihale yandaşı şirketlerinin ses, ışık, sahne vb. kamuda aldığı hiç bir ihale yok! Petra şirketinin İzBB'de yıllar önce aldığı ilk ihalenin adı: Ağaç budama!

BNY şirketi, İzBB'den bu ihaleyi almadan önce, Ankara Metrosu'nun atık su drenaj pompasını 2.2 milyonluk ihale ile onarmış! Ankara Metrosu, pompa tekrar bozulabilir düşüncesi ile olsa onarım süresini 6 Ekim 2022 ila 5 Ekim 2023 arasında tutmuş!

Petra ve ihale yandaşı tüm şirketlerin MR'nı devam haberlerimizde bulacaksınız dedikten sonra; İzBB'nin ASRIN SES ve IŞIK ihalesine bir bakalım mı?

matruska-001.jpg

teknik-sartname-1.jpg

İhale teknik şartnamesinde öylesine güzel detaylar bulmanız mümkün ki; kamuda sadece atık su pompası onarma başarısı bulunan bu BNY şirketinin elemanların da her halde mikrofon jaklarının miksere mi, amfiye mi sokulacağını biliyorlardır diye düşünüyorsunuz! 

Hoparlörlerin bağlanması işine gelince; bakın uyarmadı demeyiniz, seri ya da paralel bağlamaları nerelerde nasıl yapacağınızı, amfide birleşimlerini de karıştırırsanız, sistem eksi omaja düşer, ne yakmadık amfi ne de patlatmadık hoparlör bırakırsınız!
Hele ki; TİP 1'deki 46 Bin Watt hoparlörü amfide (Çıkışına göre) 4 ya da 8 omajda getirip bağlamak, her babayiğidin harcı değildir! 

Hadi hoparlör bağlama işinden çakıyorsunuz diyelim... İyi de 46 Bin Wattlık ses tesisatını nerede kime kuracaksınız? Hem de 20 defa! Alooooo... 46 Bin Watt'ın ne olduğunu biliyor musunuz? İzmir'i gümbür gümbür öttüttürecek misiniz? 
Allah akıl fikir versin sizlere! Başka da söylenecek söz bulamıyoruz... 

teknik-sartname-2-001.jpgteknik-sartname-3-001.jpg

Satın Alma Daire Başkanlığı'nın Hizmet Alma Şube Müdürlüğü ihale hazırlayanları, sadece ses sisteminin 3 değişik TİP'te 50, 60, 20 olmak üzere; 130 defa kurulacağını uygun bulup ihale teknik şartnamesine koymuşlar...
Şubat 2023 ayını saymazsak; ihaleci şirkete idarenin gösterdiği yerlere geriye kalan 305 gün içinde eli mahkum 130 defa bu ses sistemini KURACAK!

İhaleci şirket, TİP 2'ye göre, idarenin göstereceği 60 yere 26 Bin Wattlık ses tesisatını kurmak durumunda! 

TİP 1, 46 Bin Wattlık ses tesisatı her halde assolistler ya da günün popüler sanatçılarının konserleri için;
TİP 2, 26 Bin Wattlık ses tesisatları da (İdarenin göstereceği 60 yere) assolist olmayan, popüleritesi az olan sanatçılara;
TİP 3 kurulumlarda ayaklı hoparlörler ve monitör kabinlerle gerçekleştirileceğine göre; o halde TİP 3 sokak düğünlerinde ya da popüleritesi YouTube düzeyinde kalan şarkıcıların konserlerinde kurulacaktır diye düşünüyoruz!

Şimdi... Şubat'ı saymadığımızda; BNY şirketi ihale teknik şartnamesini de görüp ihaleye geçerli teklif verip kazandığına göre; önünde 130 defa idarenin gösterdiği yerlere ses sistemlerini 305 gün içinde SEVE SEVE kurmak durumundadır!
Teknik şartnamede ne yazıyorsa, biz onun üzerinden bu BNY şirketinin yapacağı işleri hesaplıyoruz... İtirazı olan varsa; buyursunlar İzBB'nin ihalecilerine! 

Başka bir deyişle; bu ihaleci BNY şirketi, İzmirlilerin de 25 Milyon lirasını alacağına, önünde de ses sistemlerini 130 defa kuracağı 305 gün de olduğuna göre; bu işleri de ALNININ AKIYLA yapması içinde 2.3 GÜNDE BİR hangisi olursa olsun (TİP1, TİP2, TİP3) ses sistemlerini KURMAK ZORUNDADIR! 

Bakın biz demiyoruz BNY şirketine "git kardeşim 31 Aralık 2023'e kadar 130 defa SEVE SEVE bu ses sistemlerini kur!"
Bilakis, teknik şartnamede o kadar yazıyor!
Tipine göre de hesabını yapan biz değiliz!
İzBB'nin ihalecileri... 

Akıl alacak gibi değil...
BNY şirketi Ankara Metrosu'ndan atık su pompa onarım ihalesi alıyor... Ardından İzBB'den A'dan Z'ye kadar her tarafı teknik olan bir ihale kazanıyor... 

Peki, bu şirketlerin böylesine ihaleleri kazanmalarının ardında yatan "sır" nedir? 
Adamlar, hela işletiyorlar...
Adamlar, ağaç buduyorlar...
Adamlar, havuz suyu temizliyorlar...
Adamlar, derin su kuyularının (İZSU) contalarını değiştiriyorlar... 
Adamlar, Metro'nun atık su pompalarını onarıyorlar... 
Adamların ellerinde 5 parmak, 5'nde de ayrı ayrı marifet...
Yeter ki sen ihaleye çık!
Gör ondan sonra ihalenin nasıl alındığını!
Affetmiyorlar!

İyi de bunlar görülmüyor, devletin hafızasına girmiyor mu sanıyorsunuz?
Bu işler öyle bu kadar basit mi?
Lafa geldi "biz hesap veren belediyeleriz" demekle bu işlerin olmadığını ne zaman anlayacaksınız?
Devletin sabrı da bu kadar zorlanmaz ki!!!???
Haydin o zaman hak, hukuk, adalet diyen dilleriniz hatırına; 305 gün de 130 defa bu ses sistemlerini KURUNDA İZMİR, İZMİRLİLER GÖRSÜN!

Not: İzBB ihale haberlerimiz devam edecek...

Bizi izlemeye devam ediniz... teknik-sartname-4.jpgteknik-sartname-5.jpgteknik-sartname-6.jpgteknik-sartname-7.jpgteknik-sartname-8.jpgteknik-sartname-9.jpgteknik-sartname-10.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.