Soyer, Gediz'i hatırladı!

Soyer, Gediz'i hatırladı!

İzBB başkanı Mustafa Tunç Soyer, "Gediz Harekatı"nı yeniden hatırladı!

A+A-

Soyer'in "Gediz"i kurtarma faaliyetleri hangi aşamada? Yerinde mi sayıyor? Soyer'in "Gediz"i kurtarma faaliyetleri hangi aşamada? Yerinde mi sayıyor?

58891-001.jpg

İzBB Başkanı Mustafa Tunç Soyer'e, Temmuz 2021 ayında başlattığı "Gediz Harekatı"nın ne aşamada olduğunu 21 Eylül 2023 tarihinde yukarıdaki manşet haberimizle hatırlatmıştık...

İyi ki de hatırlatmışız! 

Başkan Soyer, dün yapılan Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Yönetim Kurulu Toplantısı’nda İzmir Körfezi'ne akan Gediz Nehri’ndeki kirlilik kaynaklarının sebeplerine dikkat çekmiş!

Anlayacağınız süslü süslü kelimelerle konuyu bir güzel anlatmış:

“Ege’nin yaşam suyu Gediz, bölgemiz ve ülkemiz için büyük önem taşıyor. Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Türkiye’nin tarımsal üretiminin yüzde onu Gediz Havzası’nda gerçekleşiyor. Gediz Havzası’nda yaklaşık 2 buçuk milyon vatandaşımız yaşıyor. Gediz Nehri, geçtiği her yere yaşam vererek İzmir Körfezi’ne dökülüyor. Dolayısıyla hem İzmir hem de Ege Bölgesi, Gediz Nehri ile etle tırnak gibi iç içe geçmiş durumda. Yazık ki bu yaşam pınarımız, bugün çok büyük bir kirlilik ve susuzluk tehdidi altında. Oysa bu havzada yaşanan her şey hepimizi doğrudan ilgilendiriyor. Gediz, yalnızca İzmir’in veya Ege’nin değil bütün Türkiye’nin meselesi” demiş.

İyi ki de demiş!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.