Skandal atama skandal budama

Skandal atama skandal budama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, skandal bir atamayla Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı’na inşaat teknikeri Mete Güzelocak’ı getirdi.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, skandal bir atamayla Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı’na inşaat teknikeri Mete Güzelocak’ı getirdi. Öte yandan kent genelinde yapılan ağaç budamalarıyla ilgili Yeni Asır’a ulaşan şikayetler üzerine görüşlerine başvurduğumuz ziraat yüksek mühendisi Hatice Zeybek Uslu ise, ağaçların adeta kütük haline getirildiğini söyledi.

780x411-skandal-atama-budama-1678653919320.jpeg

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yeni bir atama skandalı daha yaşandı. Soyer, bu defa da Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı'na iki yıllık okul mezunu inşaat teknikeri olan ve daha önce Ulaşım Daire Başkanlığı bünyesinde yer alan İZUM Müdürü Mete Güzelocak'ı atadı.



LİYAKATSİZLİK VAR
Atama şaşkınlık yaratırken İzmir'deki ağaç budamalarıyla ilgili Yeni Asır'a şikayetler ulaştı. Yeni Asır, Büyükşehir Park Bahçeler Dairesi'nce yapılan budamaları CHP İzmir'de bir dönem tarım komisyonu başkanlığı da yapan ziraat yüksek mühendisi Hatice Zeybek Uslu'ya yorumlattı. Tüm dalları kesilerek adeta kütük haline getirilen ağaçlara yapılan budamanın yanlış olduğunu ifade eden Uslu, bu tür budamaların ağacın ömrünü kısaltacağını söyledi. Dış mekan bitkilerinin bakımının uzmanlık işi olduğunu ifade eden Uslu, "Bu nedenle peyzaj mimarı veya ziraat mühendisi kontrolündeki ehil kişiler tarafından yapılmalı. Mesela resimdeki demir ağacı, çam ağaçlarından farklı olarak istenilen yerden budanabilir. Bu fotoğrafların ikincisinde de dut ağaçları yer alıyor. Dış mekan dut ağaçlarınında yaşına göre budama yapılması gerekir.. İzmir Büyükşehir ve ilçe yerel yönetimlerinde liyakatsizlikler yaşanıyor. İzmir'de liyakat yerini yoldaşlığa bırakmış durumda" dedi.



KÜLTÜRPARK ÖNÜNDE AĞAÇ DEVRİLDİ
İzmir'in Konak ilçesinde Kültürpark önünde bir ağaç devrildi. Bu esnada kaldırımda kimsenin olmaması, facianın önüne geçti. Olay, dün saat 08.30 sıralarında Şair Eşref Bulvarında Lozan Kapısı önünde meydana geldi. Yaklaşık 15 metrelik ağaç, kökünden devrildi. İhbar üzerine olay yerine ekipler sevk edildi. Ağaç belediye ekipleri tarafından kaldırıldı.

ERHAN GÜLENÇ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.