CHP’liler koltuk peşinde

CHP’liler koltuk peşinde

CHP’de milletvekili adaylığı için kulisler hareketlendi. Adaylık savaşlarının başladığı İzmir’de, 6’lı Masa ittifakına dahil partilerden isimlerin de aday gösterilmesi yönündeki beklenti ise çok sayıda CHP’lide paniğe neden oldu

A+A-

Türkiye, hükümeti ve tüm devlet kurumlarıyla 6 Şubat depremlerinin vurduğu 11 ilde yaraları sarmaya çalışırken CHP'de milletvekili adaylığı için kulisler hareketlendi. Özellikle İzmir'de adaylık savaşları başladı. 6'lı Masa ittifakına dahil partilerden isimlerin de CHP İzmir'den milletvekili adayı gösterilmesi yönündeki beklenti ise, bu dönem İzmir'den vekil adaylığı isteyen birçok CHP'lide panik oluşmasına neden oldu.

GARANTİLEME TELAŞI
Genel Merkez'in 14 Mayıs'ta seçilebilecek sıralardan 4 ismi kontenjan adayı olarak göstereceği ifade edilirken DEVA Partisi İl Başkanı olan iş kadını Seda Kaya Ösen ile Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç'ın da yine kontenjan olarak CHP İzmir aday listesine alınacağı konuşuluyor.

Her iki bölgeden 7'şer milletvekili çıkarabileceği konuşulan CHP'de bu nedenle birçok isim seçilecek yerlerden aday olamama veya açıkta kalma korkusu yaşıyor. Herkes yerini garantileyebilmek için şimdiden çalışmalara başladı.

SOYER'DEN LOBİ ÇALIŞMASI
Bu arada Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, birlikte siyaset yaptığı Murat Bakan'ın tekrar aday olması ve yol arkadaşı Rıfat Nalbantoğlu'nun da seçilecek sıradan milletvekili adayı yapılmasını istediği ifade ediliyor. Soyer'in Nalbantoğlu için önümüzdeki günlerde lobi çalışmalarını yoğunlaştıracağı belirtiliyor.

GİDİCİLER NETLEŞİYOR
Seçim tarihinin 14 Mayıs olarak netleşmesiyle CHP İzmir'de hangi milletvekilinin kalacağı, hangisinin gideceği ve gidenlerin yerine kimlerin geleceğiyle ilgili de kulisler hareketli. Daha önce ön seçim yapılmazsa aday olmayacakları yönünde mesajlar veren CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel, Kani Beko, Tacettin Bayır'ın bu dönem aday gösterilmeyeceği konuşuluyor. Milletvekilleri Bedri Serter ve Kamil Okyay Sındır'ın da yeniden aday gösterilmesi ihtimali zor olarak değerlendiriliyor. Buca Belediye Başkan adayının belirlenmesinde yaşanan krizin ardından Parti Meclisi'nden istifa eden Sevda Erdan Kılıç'a da pek şans tanınmıyor.

YİNE ŞANSLI GÖRÜLENLER
Yeniden adaylık konusunda en fazla şans verilen isimler Selin Sayek Böke, Murat Bakan, Tuncay Özkan, Ednan Arslan ve Genel Başkan Başdanışmanı da olan Mahir Polat... Daha önce yazdığımız gibi Böke'nin Ankara'ya kaydırılabileceği de belirtiliyor. Bu arada Özcan Purçu'nun da Roman vekil kontenjanından tekrar aday gösterilme ihtimalinin yüksek olduğu konuşuluyor.

KARACA İZMİR'E Mİ GELECEK?
İZMİR'E sık sık gelen Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca'nın, bu dönem İzmir'den aday gösterilmek istediği konuşuluyor. Bu arada İzmir'den adaylığı gündemde olan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın İzmir'den adaylık istediği çok konuşulmuştu. Ancak iki isim de İzmir'den aday olacakları iddialarını kesin bir dille yalanlamışlardı.

ÇELİK VE YÜCEL'İN ŞANSI VAR

İZMİR'DE ismi vekil adaylığı için geçen isimlerden biri de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bizzat tercihiyle Parti Meclisi'ne giren Devrim Barış Çelik... Genel merkezde çalışmalarını yürüten Çelik'in seçilecek sıradan milletvekili adayı olma ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor. CHP İzmir'de 5 yıl il başkanlığı yapan ve milletvekili adaylığı için görevi bırakan Deniz Yücel'in de kendisini son il kongresinde açık şekilde destekleyen Kılıçdaroğlu'nun tercihiyle seçilebilecek bir sıradan aday yapılmasının yüksek ihtimal olduğu dillendiriliyor.

ARZU ÇERKEZOĞLU İSMİ GEÇİYOR
İKİ kızı ve iki damadını Büyükşehir Belediyesi'nde işe yerleştiren Kani Beko, DİSK Genel Başkanı iken CHP tarafından milletvekili adayı yapılmıştı. CHP'nin İzmir'den bu dönemki emek dünyası tercihinin DİSK'in şu anki Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu olduğu ifade ediliyor. Beko gibi birçok yakını yine belediyede çalışan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı'ya ise adaylık istemesine rağmen pek şans tanınmıyor.

SEÇİLEMEYECEK SIRA İDDİASI
CHP'DE Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç, Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, Yücel başkanlığındaki il yönetiminden Fulya Alçay, Şener Akdemir, Özcan Durmaz ve Kazım Özdemir ile Karşıyaka Kadın Kolları Başkanı Alev İldeniz ve Konak İlçe Sekreteri Aslı Değirmenci görevlerinden istifa ederek milletvekili aday adaylıklarını ilan etmişlerdi. Bu isimlerden Alçay ve Koç'un seçilemeyecek sıralardan aday gösterilebileceği öne sürülüyor.

ERHAN GÜLENÇ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.