Şişli Belediyesinin 1.5 milyonu nasıl buhar oldu?

Şişli Belediyesinin 1.5 milyonu nasıl buhar oldu?

Şişli Belediyesi’nin durup dururken kendine ait bir arsa yüzünden 1.5milyon lirayı nasıl havaya savurduğunu size tanıklarıyla anlatıyoruz.

A+A-

Samime Oğuzhan/Kentim Şişli Gazetesi

Şişli Belediyesi’nin durup dururken kendine ait bir arsa yüzünden 1.5milyon lirayı nasıl havaya savurduğunu size tanıklarıyla anlatıyoruz.

rt21782.jpg

Şişli Belediyesinin Kaptanpaşa Mahallesindeki 400m2’lik arsasına iş insanı Serkan Aşçı 10 yıllığına kiralamak için talip oldu. Aşçı, hazırlanan sözleşmeye göre bu arsaya toplamı 250m2’lik bir geçici (muvakkat) inşaat yapacaktı. Bu inşaat sonunda 400m2’lik arsada eczaneler, medikal ürün dükkanları ve kafeterya yer alacaktı. Serkan Aşçı bu inşaatın maliyetini karşılayacak ve Şişli Belediyesi’ne her ay 180bin ₺ + kdv ödeyecekti. Belediye ile resmi prosedürler tamamlandı Encümen ve Belediye Meclisi 2020 Mart’ında sözleşmeye onay verdi. Sözleşmeyi imzalayan iş insanı Serkan Aşçı bundan sonra yaşananları bütün belgeleri tek tek göstererek gazetemize şöyle anlattı.

“İnşaata başlayacakken Belediye Meclis Üyesi İmar Komisyon Başkanı Birol Akgüneş bana inşaatı yapacak firma için öneride bulundu. Ben de Akgüneş’in çok güvenirim dediği Avrupa İnşaat ile görüştüm inşaat için 1.5milyon ₺ anlaşmaya vardık ve parayı ödedim. İnşaatımız hemen başladı. Ancak temel atıldıktan sonra 15 Haziran 2020’de, muhtemelen bir ihbar üzerine Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri inşaatı durdurup mühürlediler. Bakanlık yapılan inşaatın ruhsatının geçici olmasına rağmen kalıcı inşaat yapıldığı için imar yönetmeliğine aykırı olduğunu öne sürüyordu. Biz bunun iptali için İstanbul İkinci İdare Mahkemesine başvurduk.”

fg86133.jpg

Belediye itiraz etmiyor

İş insanı Serkan Aşcı, inşaatın durdurulması üzerine kendisi girişimlerde bulunurken Şişli Belediyesi’nin sözleşmeye sahip çıkmadığını da belirterek şöyle devam etti.

“Normalde Şişli Belediyesinin benimle imzaladığı sözleşmeye sahip çıkıp onların da Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne itirazda bulunmaları gerekirdi ancak hiçbir girişimde bulunmadılar bu nedenle hem maddi hem de itibar kaybına yol açtılar.”

İnşaat durduktan sonra Şişli Belediyesi, iş insanı Serkan Aşçı’nın inşaat firmasına ödediği 1.5 milyon ₺ fatura kestirerek iade etti. Böylelikle Serkan Aşçı’nın Avrupa İnşaata ödediği 1.5 milyon ₺ Şişli Belediyesi Kent-Yol Şişli Belediye Teknik Müdürlüğü’nün kasasından çıkmış oldu. Yani Şişli Belediyesi kendisine ait arsadan 10 yıl için ayda 180 bin ₺ ve toplamda da 25 milyon ₺ civarında para kazanacakken kasasındaki paradan da oldu.                               

İş insanı Serkan Aşçı sözleşme sürecinde kendisine yardımcı olsun diye bir takım kayıt dışı ödemeler yaptığını ancak bunları da geri aldığını söyledi.

Konu bu şekilde de bitmedi

İş insanı Serkan Aşçı 28.12.2021 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına bir suç duyurusunda bulunarak Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Şişli Belediyesi’nin kararına imza atan Belediye Meclis Üyeleri ve Şişli Belediyesi İmar Müdürü ile İmar Müdürlüğü yetkilileri için şikayetçi oldu. Aşçı, “şüpheliler usul ve yasaya aykırı encümen kararı oluşturarak görevlerini kötüye kullandılar bu nedenle cezalandırılsınlar” dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bu suç duyurusu üzerine dava açıp açmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak. Dava açılırsa Başkan Keskin ve diğer yetkililer hakkında görevi kötüye kullanma suçlaması söz konusu olacak.

Başkan Keskin Sorularımıza Cevap Vermedi

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, konu ile ilgili röportaj talebimizi kabul etmedi.

Şişli Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Birol Akgüneş iddialarla ilgili şunları söyledi: “Karar Encümenden çıkmıştı, Meclis yetki verdi ve Şişli Kent Hizmetleri A.Ş kiralama protokolünü imzaladı, bu aşamalarda ben yokum. Kiralama sözleşmesi yapıldıktan sonra ruhsat aşamasında bana geldiler. İmar Komisyonu Başkanı olduğum için benden rica ettiler şu işlemleri hızlandırın yardımcı olun dediler. İnşaat çelik konstrüksiyon yapılacak, bize firma tavsiye eder misiniz dediler. Geçmişte iş yaptığım büyük bir firma vardı, onların bana tavsiye ettiği Avrupa İnşaatı ben de Serkan Aşçı’ya önerdim. Müteahhitlik yapıyorum isteseydim bu işi ben de yapardım ama bu tür işlere bulaşmayacağımı söyledim. Serkan Aşçı ile Avrupa İnşaat’ın arasını buldum. Belediyedeki işlerinin kolay yürümesi için çalıştım ve Serkan Aşçı’nın mağdur olmasını istemedim” dedi.

rt21782-001.jpg

Arsa ne durumda

İddialar üzerine Kentim Şişli Gazetesi olarak sözleşmeye konu Kaptanpaşa mahallesindeki arsayı gezdik arsa şu anda boş duruyor.  Ancak inşaat sırasında arsaya getirilen inşaat malzemelerinin Avrupa İnşaat tarafından geri götürüldüğü öğrenildi.

yu6960belge.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.