Seyhan, açık mektubunda CHP'lilerin 'gurur abidesi' başkan Çerçioğlu'nun MR'nı çekip Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu...

Seyhan, açık mektubunda CHP'lilerin 'gurur abidesi' başkan Çerçioğlu'nun MR'nı çekip Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu...

Gazeteci Serhan Seyhan, Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan'a yazdığı açık mektubunda, bir an önce Aydın'a "ADALET" gelsin diye HAYKIRIYOR!

A+A-

CHP Aydın İl e. Başkan Yardımcısı ve gazeteci Serhan Seyhan, Denge gazetesindeki köşesinden ziyaret öncesi Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'a açık mektup yazdı... 

Seyhan, okuyanların tüylerini diken diken eden mektubunda, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun belediyecilik anlayışının MR'nı çekip, Başkan Çerçioğlu hakkında sürdürülen, soruşturmaların, kovuşturmaların, davaların savsaklandığını savunuyor!

CHP'lilerin adeta "gurur abidesi" olan Başkan Çerçioğlu'nun Aydın'ı nasıl yönettiği, ne hale getirdiği kalem kalem yer alan mektupta, gazeteci Seyhan, Başkan Çerçioğlu'nun FETÖ Borsası davasının faillerine Aydın BŞB'nin kaynaklarını peşkeş çekerek, hakkında süren davaları kapattırdığını, aklanmak için illegal yöntemlere yöneldiğini belirtiyor! 

Özetle, gazeteci Serhan Seyhan adeta bir an önce Aydın'a  "ADALET" gelsin diye HAYKIRIYOR!

Özellikle bu ibretlik mektubun CHP'yi yönetenler tarafından iyi okunmasını ve sayın Topuklu Efe hakkında bugüne kadar ettikleri süslü lafları bir an önce gözden geçirmelerini TAVSİYE ediyoruz!

İŞTE SEYHAN'IN İNSAN OLANIN KANINI DONDURACAK OLAN O MEKTUBU:   

 "Bir maruzatımız var Sayın Cumhurbaşkanım

Sayın Cumhurbaşkanım; 2012 yılında 6360 sayılı yasanın parlamentoda büyükşehir statüsüne dönüştürülmesine karar verilmesi sonrasındaki süreçte kamu bütçesi olarak merkezi bütçeden ayırdığınız pay dahil olmak üzere Aydın halkından toplanan su ücreti ve vergiler de dahil edildiğinde yaklaşık 1 milyar liradan fazla bir rakamın yolsuzluk ve usulsüzlük içinde harcandığı ile ilgili İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişlerinin hazırladığı ve bizzat Sayın Bakan Süleyman Soylu tarafından soruşturma izni verildiğini bilginize arz etmek isterim. Ayrıca bunca soruşturma izninin adli makamlar içinde özellikle Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca 100'e yakın olarak adli soruşturma ve kovuşturmaya dönüştürüldüğünü de eklemek isterim.

Efendim, bunun yanı sıra organize olarak çıkar amaçlı suç örgütü oluştuğu şüphesi ve kamuoyunda FETÖ Borsası olarak adlandırılan yapının sanıklarından maktul Ahmet Kurtuluş tarafından Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde Aydın Büyükşehir Belediyesinden aldığı ihalenin belli kesimlerce Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun yargı dosyasını kapatmaları ile elde ettiği itirafını da bilmiş olmanızın hayati derecede önemli olduğu kanısındayım.

Şehrimizde hali hazırda milyarlık bütçelerini yöneten Sayın Çerçioğlu'nun Devlet Denetleme Kurulu tarafından yüzlerce sayfalık mobbing uyguladığını belirttiği raporunda yer alan personellerin hala mahkemeler nezdinde aynı dosyada sanık olduğu ve bu konunun adil yargılamayı nasıl etkileyeceğini de öngörmenizi istirham ederim.

Belediyecilik konusunda efsane olmuş bir siyasetçi olarak bir belediye personelinin ita amiri olan belediye başkanı aleyhinde gelişen dava süreçlerinde objektif olarak beyanda bulunmasının zorluğunu da en iyi sizin tahmin edeceğinizi düşünüyorum. Diğer yandan kurumunun menfaatlerini savunmakla yükümlü belediye müdafilerinin Sayın Çerçioğlu'nun eliyle kurumun aleyhinde gelişen zararları ita amiri konumundaki makam hakkında görüş beyan etmelerinin, hayatın olağan akışına aykırı olduğu hukuken malumunuzdur.

Tüm bunların yanı sıra yaklaşık 2014 yılından bu yana devam eden yargı süreçlerinin iktidarınız döneminde vücut bulan yargıda hedef süre projesinin tam tersi istikametinde ilerlediği bilinmektedir. Devam eden soruşturmaların 8 yıl gibi zaman aşımına neden olacak sürede sonuçlandırılmaması, davaya dönüşenlerin ise hedef sürenin çok daha üzerinde zamanda karara çıkmamış olması, şehrimiz adına adalet duygusuna verdiği zarar açık olarak ortadadır.

Bahsettiğim tüm gerekçeler değerlendirildiğinde maruzatımız o dur ki, efendim adı gibi Aydın olan şehrimizde kamu hakkının korunması, adaletin hakkıyla tecelli etmesi, şehrimiz kaynaklarının usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarından arındırılması için gerekli adli ve idari ehemmiyetin biran önce şehrimizin adı gibi aydınlığa kavuşturulması en öncelikli temennimizdir.

Dile getirmeye çalıştığım konular hiç bir kurumu yada şahsı töhmet altında bırakmak adına değildir.

Tensip buyurursanız kamuoyunda genişçe yer bulan Aydın Büyükşehir Belediyesinin devam eden soruşturma ve kovuşturmalarıyla ilgili halk arasında bilinen ismiyle Asfalt, Eman, Çöp Süpürme, Litera, Sampaş, Küre, Atatürk Spor Kompleksi ihaleleri doğrudan temin yöntemi ile gerçekleşen satın almalar ve FETÖ Borsası Davası ve benzeri idari ve adli süreçler ile ilgili talimatınız çerçevesinde yetkili makamlardan edineceğiniz malumatlar, arz ettiğimiz maruzatımızı doğrulayacaktır.

Anlatmak istediklerimiz şahsi beklentilerimizi değil, bizzat Yüce Milletimizin taleplerini dile getirmektedir. Bu duygu ve düşüncelerimiz ile huzurunuza sunduğumuz her ayrıntı doğrultusunda Devletimizin gücünü ve hükmünü diğer şehirlerde gösterdiğiniz ölçüde hissetmek arzusundayız.

Gerçekleştireceğiniz ilk Aydın ziyaretinde ise artık yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarından temizlenmiş, aynı zamanda şüphe ve sanık suçlamaları içinde yönetilen kamu bütçesinin Aydın Halkı menfaatleri doğrultusunda arındırılmış olmasını saygılarımızla arz ve talep ederiz.

Cennet Mekan Ceddimiz Kanuni Sultan Süleyman'ın da buyurduğu gibi;

“Halk içinde muteber bir nesne yok Devlet gibi,

Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi...” 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.