Telegram Haber, aylar öncesinden duyurmuştu: Rıza Akpolat İBB koltuğuna hazırlanıyor!

Erdoğan Toprak, İmamoğlu'nun siyasi yasak alması durumunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkanlığına Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ı getirmek için harekete geçtiği belirtiliyor...

Toplumsal'ın "Erdoğan Toprak’ın İmamoğlu sonrası Rıza Akpolat hamlesi!" başlıklı haberi üzerinden Telegram Haber'in yaptığı editöryal çalışmanın özeti aşağıdaki gibidir: 

CHP'nin içinde yaşanan son gelişmeler, partideki güç savaşlarını ve olası liderlik değişikliklerini daha da belirgin hale getiriyor. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra parti içinde derinleşen çatışmalar, özellikle İstanbul siyasetinde kendini gösteriyor.

Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı ya da siyasi yasak ihtimalleri, CHP'nin İstanbul ve genel merkez siyasetinde önemli kırılmalara neden olmuş durumda.

Öne çıkan gelişmelerden biri, yıllardır Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın çalışma ekibinde yer alan Erdoğan Toprak'ın, İmamoğlu'nun siyasi yasak alması durumunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkanlığına Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ı getirmek için harekete geçmesi oldu. Bu süreçte, Toprak'ın İstanbul'da etkili olduğu belediyelerden meclis üyeleriyle sık sık görüşerek Akpolat'ı desteklemeleri yönünde telkinlerde bulunduğu iddia ediliyor.

Bu durum, İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e olan güvenini sarsmış ve rahatsızlıklarını CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na iletmesine neden olmuştur. Özgür Çelik'in, İstanbul İl Başkanı olarak taraflar arasında arabuluculuk yapma çabaları da bu güvensizlik ortamında etkisiz kalmış gibi görünüyor.

Öte yandan, İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları yalnızca İstanbul'da değil, partinin merkezinde de yankı bulmuş durumda. Mansur Yavaş'ın da bu tartışmalarda ciddi bir iddia ortaya koyması, CHP'nin gelecekteki liderlik pozisyonları üzerindeki çekişmeleri daha da derinleştiriyor.

Kemal Kılıçdaroğlu, tüm bu gelişmelerin partiye zarar verdiği ve CHP'nin enerjisini bu tür iç çatışmalarla kaybettiği görüşünde. Seçimlere daha dört yıl varken partinin bu tür tartışmalarla zaman ve güç kaybetmesi, Kılıçdaroğlu'nu tedirgin eden bir durum olarak öne çıkıyor.
https://www.toplumsal.com.tr/chpde-hancerler-havada-ucusuyor-erdogan-toprakin-imamoglu-sonrasi-riza-akpolat-hamlesi#google_vignette

Telegram Haber, Temmuz ayında yayınladığı "İstanbul'un iki ünlü bekarı evlendi! Bir yastıkta kocasınlar...İstanbul'un iki ünlü bekarı evlendi! Bir yastıkta kocasınlar..." başlıklı haberinde; "CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Eski CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Yeşim Yankılıç ile evlendiğini duyurmuş; " Yalnız... Ekim ayında görülecek duruşmada Ekrem İmamoğlu hakkında olumsuz bir karar çıkar da; İmamoğlu'nun elinden İBBB sıfatı alındığında, İstanbul'un ve CHP'nin hali acaba ne olur?
Peki, bu nikah aynı zamanda Ekim ayında çıkacak sonucuna bir ön hazırlığın işareti olabilir mi?" diyerek, 40 gün öncesinden Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın İBB Ekrem İmamoğlu'nun yerine hazırlandığının altını çizmişti. 

Telegram Haber, 16 Ağustos 2024 tarihli "İmamoğlu'nun İBB koltuğuna Rıza Akpolat mı oturtulacak? İmamoğlu'nun İBB koltuğuna Rıza Akpolat mı oturtulacak?" haberinde de, "Neden Rıza Akpolat" sorusuna da;
"Neden mi Rıza Akpolat derseniz; 
Mevcut sistem için biçilmiş kaftan da ondan deriz! 
Neyse, belki bu deşifre haberimizin işe yarar da, İstanbul'un en tartışılan ilçe belediye başkanı Rıza Akpolat, Ekim ayında mahkemeden çıkacak olası olumsuz karar doğrultusunda İmamoğlu'nun koltuğuna oturtulmaz!" şeklinde yazarak; başta Ekrem İmamoğlu ve Ekibini uyarmıştık!

Anlaşılan Telegram Haber'in yazdıkları artık aylar sonra da olsa bir bir ortaya çıkıyor!


 

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili bizim açımızdan herhangi bir tartışma yok
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Susurluk'ta konuştu
Dışişleri Bakanı Fidan, Lübnan Başbakanı Mikati ile telefonda görüştü
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik: (İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları) Netanyahu savaşı genişletmek istiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14'üncü kez Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna hitap edecek