Sudan'daki sel felaketi can almaya devam ediyor

Sudan'daki sel felaketi can almaya devam ediyor

Sudan'ın kuzeydoğusunda etkili olan sağanak yağışlar ve seller, ülke genelinde büyük bir felakete yol açtı. Haziran ayından bu yana devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 205'e yükselirken, yaralı sayısı ise 886'ya ulaştı. Sudan Sağlık Bakanlığı, 26 binden fazla evin tamamen, 33 bin evin ise kısmen yıkıldığını belirtti.

Ayrıca, yağışlar ve sellerin neden olduğu kolera salgını da ülkede ciddi bir tehdit oluşturuyor. Salgın nedeniyle ölenlerin sayısı 185'e çıkarken, toplam vaka sayısı 5 bin 692 olarak kaydedildi. Sudan'da, özellikle temmuz ve ekim ayları arasında yaşanan sel ve taşkınlar her yıl büyük can ve mal kaybına neden oluyor. Bu yıl da sel suları, evlerin yıkılması, elektrik çarpmaları gibi sebeplerle can kayıplarına neden oldu.

Sudan, şu anda iç savaşın etkisi altında bulunuyor ve bu durum, sağlık sisteminin etkin bir şekilde çalışmasını engelliyor. Bu koşullarda salgın hastalıkların yayılması, zaten zor durumda olan halkın yaşamını daha da güçleştiriyor. Kolera salgını, 12 Ağustos'ta resmi olarak ilan edildi ve yayılmaya devam ediyor. Sağlık hizmetlerinin yetersizliği, bu salgının kontrol altına alınmasını zorlaştırıyor ve halkın sağlığını tehdit ediyor.

DIŞ HABERLER

DÜNYA Haberleri

BM Güvenlik Konseyi, Lübnan'a saldırıların ardından acil oturumla toplandı
Yolcunun yemeğinden fare çıktı: Uçak acil iniş yaptı
ABD, İsrail askerlerinin Filistinlilerin cesetlerini çatıdan attığı görüntüleri "çok rahatsız edici" buldu
BM: İsrail güçlerinin Filistinlilerin cesetlerini çatıdan attığı görüntüler "insanlık dışı"
Gaspçı İsrailli yerleşimciler, Batı Şeria'da Filistinli köylülere saldırarak suya ulaşmalarını engelledi