Sicilya'da batan süperyattan bir ceset daha çıkarıldı; savcılar 'gemi kazasına neden olarak kasıtsız öldürme' suçlamalarını araştırıyor

Ölenlerden beşinin hayatta kalanlar tarafından belirtilenlerden farklı odalarda bulunduğu bildirildi

Sicilya açıklarında hortumun vurmasıyla batan Bayesian süperyatında kaybolan bir kişinin daha cesedine ulaşıldı. İngiliz teknoloji girişimcisi Mike Lynch'in 18 yaşındaki kızı Hannah Lynch'e ait olduğu düşünülen ceset bulundu. İtalyan savcılar, süperyatın batmasıyla ilgili olarak olası kasıtsız adam öldürme suçlamalarını soruşturuyor. 

Bayesian, pazartesi sabahı erken saatlerde Sicilya açıklarında şiddetli fırtınaların vurduğu bölgede battı. Aralarında İngiliz teknoloji girişimcisi Lynch'in de bulunduğu 7 kişi hayatını kaybetti.

İtalyan sahil güvenliğine göre 4 gün süren arama çalışmalarının ardından, lüks yatta kaybolan altıncı ve son kişi olan Hannah'nın cesedine cuma günü ulaşıldı.

Savcı, gemi kazası, felaket ve çoklu cinayet suçlamalarını soruşturuyor. Gemi kazasına neden olma ya da kışkırtma suçlaması 12 yıla kadar hapis cezası gerektiriyor. 

Kurtarma çalışmalarına katılan yetkililerden aktarılanlara göre kurbanlar kamaralarının dışında bulundu. “Yolcular, içinde bulundukları geminin karşı tarafına ulaşarak kaçış yolları aradılar. Ancak su kamaralara çoktan ulaşmıştı ve beşi bu yönde bulundu" denildi. 

Ölenlerden beşinin hayatta kalanlar tarafından belirtilenlerden farklı odalarda bulunduğu bildirildi.

Teknede kendisinden haber alınamayan son kişi olan Hannah Lynch'i bulmak için aramalar cuma sabahı yeniden başladı. İtfaiyeciler arasındaki kaynaklara göre dalgıçlar da batığın etrafındaki deniz tabanını incelemeye başladılar. İtalyan sahil güvenliğinden Vincenzo Zagarola, Hannah'yı arama çalışmalarının “kolay ya da hızlı” olmadığını söyledi ve batık yatı “içi su dolu 18 katlı bir binaya” benzetti.

DÜNYA Haberleri

Elon Musk'ın X'i, sunuculardaki değişiklikle Brezilya'daki erişim engelini kısmi olarak deldi
Lübnan’da patlatılan çağrı cihazlarını sattığı ileri sürülen Macar firmanın aylardır ziyaretçisi yok
Lübnan'da patlatılan telsizlerde Japon menşeili cihaz gündeme geldi
Lübnan'da telsiz patlamaları sonucu ölenlerin sayısı 20'ye yükseldi
İsrail, Lübnan'da çağrı cihazlarının patlatılması sonrası Hizbullah'ın olası saldırısına hazırlanıyor