Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan hayatını kaybetti

Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan yaşamını yitirdi.

Saadet Partisinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanımız, Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz, ESAM Genel Başkanı, muhterem büyüğümüz Recai Kutan, Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Milletimizin ve camiamızın başı sağ olsun." ifadelerine yer verildi.

Malatya'da 1930'da dünyaya gelen Kutan, 1947'de Malatya Lisesinden, 1952'de ise İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesinden mezun oldu.

1952-1966 arasında DSİ'de görev yapan Kutan, Diyarbakır DSİ 10. Bölge Müdürlüğü döneminde önemli GAP çalışmalarının ortaya çıkmasında mihmandarlık yaptı.

Milli Selamet Partisi (MSP) Genel Başkan Yardımcılığı göreviyle 1974'te siyasi çalışmalarına başlayan Kutan,16, 20. ve 21. Dönem Malatya Milletvekili olarak TBMM'de yerini aldı.

1977 seçimlerinde Malatya Milletvekili olmasından sonra kurulan Koalisyon Hükümeti'nde İmar ve İskan Bakanı olan Kutan, 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra diğer MSP yöneticileriyle beraber 10,5 ay hapis yattı.

Kutan, 19 Temmuz 1983'te kurulan Refah Partisinde Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

54. Hükümet'in görevde olduğu 1996-1997 yılları arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yapan Kutan, Refah Partisinin kapatılmasından sonra kurulan Fazilet Partisinin Genel Başkanı oldu.

Fazilet Partisinin kapatılmasından sonra kurulan Saadet Partisinin Kurucu Genel Başkanı olan Kutan, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve ESAM Genel Başkanı olarak görevini sürdürüyordu.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

Kurtulmuş, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "İnna lillahi ve inna ileyhi raciun. Milli Görüş hareketinin duayenlerinden, ahlakı, kişiliği ve devlet adamlığıyla Türk siyasetinin saygın isimlerinden, ömrünü Allah'ın rızasına ve Türkiye'nin kalkınmasına adayan Recai Kutan ağabeyimizi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Rabb'im onu rahmetiyle kuşatsın, mekanı cennet olsun." ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan'ın vefatı sebebiyle başsağlığı mesajı yayımladı.

Yılmaz, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Milli görüş davasının öncülerinden, Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan'a Cenabı Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine sabrı cemil niyaz ediyorum. Mekanı cennet, makamı ali olsun." ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabındaki paylaşımında, Milli Görüş Hareketi'nin öncülerinden, Türk siyasetinin saygıdeğer ismi Kutan'ın vefatını teessürle öğrendiğini belirterek, Kutan'a Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da vefatını derin bir üzüntüyle öğrendiği Kutan'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır dileğinde bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise "Milli Görüş Hareketi'nin önemli ismi, fikir ve devlet adamı M. Recai Kutan Beyefendi'nin vefat haberini derin bir teessürle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da "Ülkemiz siyasetinin önemli isimlerinden Recai Kutan'ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum." mesajını paylaştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise "Ömrünü ülkemizin gelişmesi ve kalkınmasına adayan, Türk siyasi hayatının saygın ve mümtaz devlet adamlarından Recai Kutan büyüğümüze Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum." paylaşımında bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da Kutan'a Allah'tan rahmet dileyerek, "Ülkemize ve milletimize uzun yıllar boyu ettiği hizmetlerle hafızalarda yer eden değerli büyüğümüzün ailesinin ve tüm sevenlerinin başı sağ olsun. Mekanı cennet, makamı ali olsun." ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan'a Allah'tan rahmet diledi.

Özel, Kutan'ın vefatı dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaştığı taziye mesajında, "Vefat haberini üzüntüyle öğrendiğim Milli Görüş Hareketi'nin önemli isimlerinden, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Recai Kutan'a Allah'tan rahmet, ailesine ve Milli Görüş camiasına başsağlığı diliyorum." ifadesini kullandı.

Özgür Özel, paylaşımında Recai Kutan'ın bir fotoğrafına da yer verdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan'ın vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.

Karamollaoğlu, sosyal medya hesabı X'teki mesajında şunları kaydetti:

"Kurucu Genel Başkanımız, Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz, ESAM Genel Başkanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı; Necmettin Erbakan hocamızın yol ve dava arkadaşı, değerli büyüğümüz M. Recai Kutan'ın vefatını derin bir teessürle öğrendim.

Aziz milletimizin ve camiamızın başı sağ olsun. Mekanı cennet, makamı ali olsun."

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da "Milli Görüş hareketinin çınarlarından, devletimizin sanayileşme ve kalkınma hamlelerinde büyük emeği olan, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Genel Başkanı değerli büyüğümüz Recai Kutan ağabeyin vefatını derin bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Kendisine Cenabıhak'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı ali olsun." ifadelerine yer verdi.

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail 1 yıldır uyguladığı soykırımın bedelini er ya da geç ödeyecektir
CHP Genel Başkanı Özel, Hatay'da "halk buluşması"nda konuştu
Özgür Özel il başkanlarını Bodrum'da topluyor!
CHP Genel Başkanı Özel, Tuzla ve Bakırköy belediyelerini ziyaret etti
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, Aydın'da konuştu