Remzi Baka, İETT'ye önce tane tane sonra "TOPTAN" otobüs satmaya başladı!

İETT ile Remzi Baka'nın Ulaşım A.Ş. şirketi arasındaki onarım-bakım ihalelerinin yerini yavaş yavaş otobüs satışları alıyor... Otobüs satışlarının ilk ihaleleri TANE BAZINDA gerçekleşirken, devamında TOPTAN satışlara dönüşüyor...

ERTAN YILDIZ

İBB'nin İETT BİT'i ile Remzi Baka'nın Ulaşım A.Ş. şirketi arasındaki bakım-onarım ihaleleri ZAMLANA ZAMLANA sürüp giderken; Remzi Baka'nın da İETT üzerindeki ağırlığı fazlasıyla hissedilir olmaya başlıyor! 
Türkçesi, İETT'de Remzi Baka'nın "bir dediğinin iki edilmediği" dönem başlıyor diyebilirsiniz!
Remzi Baka'ın İETT'deki ihale başarılarını Anadolu insanı her halde "Makarnayı arttırdı" şeklinde yorumlardı diye düşünüyoruz... 
Ayrıca, Remzi Baka'nın dünya otobüs devleri ile nasıl "BOĞUŞTUĞUNU" da haberimizin içinde bulacağınızı ve alkışlayacağınızı umuyoruz!..
Remzi Baka, önceki yıllarda da Telegram Haber'e konuk olmuş... İşte o haberlerden bazıları: 

REMZİ BAKA, İBB'YE GÜNLÜK 1 MİLYON 673 BİN LİRALIK TAMİR-BAKIM YAPIYOR! REMZİ BAKA, İBB'YE GÜNLÜK 1 MİLYON 673 BİN LİRALIK TAMİR-BAKIM YAPIYOR!

İmamoğlu'nun 'kuru gürültü' dediği 15 ihalenin toplamı: 1 MİLYAR 791 MİLYON 664 BİN 941 LİRA 50 KURUŞ İmamoğlu'nun 'kuru gürültü' dediği 15 ihalenin toplamı: 1 MİLYAR 791 MİLYON 664 BİN 941 LİRA 50 KURUŞ

Gelelim tekrar Remzi Baka'nın Ulaşım A.Ş. ile İETT'de sağladığı başarılara: 

Önceki haberimizde; Remzi Baka'nın İETT'nin otobüslerine KM bazında bakım-onarım işlerini 5 Lira 13 Kuruştan yaptığını tespit etmiştik...

Fakat, ne oluyorsa bir şeyler oluyor; Şubat 2021 ayında aldığı 262 Milyonluk ihalede KM bazında uyguladığı 5 Lira 13 Kuruşluk otobüs bakım-onarım fiyatında 0.92 Kuruşluk indirim yapıyor Mart 2021 ayında çıkılan ve 156 Milyon 729 Bin 540 Lira üzerinden sözleşmesi imzalanan ihalede! (Belgeleri yukarıda)
Başka bir deyişle; Remzi Baka yukarıdaki ihale için İETT ile KM bazında 4 Lira 21 Kuruştan sözleşme imzalamış oluyor! 

İETT'nin şubat 2021 ayında çıktığı ihalelerde Remzi Baka'nın bonkörlüğünün tuttuğunu söyleyebilirsiniz!..
Neden mi?
11 Şubat'tan önce 9 Şubat'taki ihalede de Remzi Baka'nın İETT ihalesinde tenzilat yaptığı ortaya çıkıyor: 3 Lira 09 Kuruş.
Remzi Baka, İETT'nin 9 Şubat bakım-onarım ihalesini KM bazında 3 Lira 09 Kuruşluk bir teklifle kazanmış görünüyor!

Remzi Baka, Şakayla Karışık Sadri Alışık hesabı, şubat 2021 ayında İETT'nin çıktığı tüm bakım-onarım ihalelerini toplamış oluyor!
Ayrıca; aynı gün 11 Şubat 2021 günü çıkılan iki ihaleyi de kazanma başarısı sergiliyor! 
Peki, 544 Milyon 678 Bin 420 Liraya biten bu ihalede Remzi Baka KM bazında nasıl bir fiyat uygulamıştır: 3 Lira 95 Kuruş. 
Toparlarsak; Remzi Baka, KM bazında 9 Şubat 2021'deki ihalede 3 Lira 09 Kuruş, 11 Şubat 2021'deki iki ihaleden birisinde 3 Lira 95 Kuruş, diğerinde 4 Lira 21 Kuruşluk tarifeler üzerinden toplamda ve 3 ihalede 827 Milyon 136 Bin 970 Liralık bir ihale cirosu yakalıyor! Bu rakama KDV eklendiğinde; Remzi Baka'nın 2021 yılı içerisinde 3 ihalede 1 Milyarlık baraja geçtiği anlaşılıyor! 
Yalnız; Remzi Baka'nın 2021 yılındaki ihale başarıları sadece bu 3 ihale ile sınırlı değil!
Neden mi?
Çünkü, Remzi Baka, 2021 yılında İETT'ye otobüs satmaya da başlıyor!
İETT'nin ayağı alışsın gibisinden olacak; Remzi Baka, İETT'ye otobüsleri TANE TANE satıyor! Devamında TOPTAN satışlara geçiliyor!
Hal böyle olunca da; otobüs satışlarını da ilgisiz ve alakasız bırakılmaz düşüncesiyle; bir sonraki habere bırakalım dedik!
Öylesine güzel otobüs satışları var ki; alkışlamamız imkansızdır diyoruz!
Öylesine güzel teknik şartnameler hazırlanmış ki; inanamazsınız! Gözleriniz doğal olarak teknik şartnamenin içinde otobüs fotoğrafı arıyor!
Aslında, teknik şartnameyi okurken bile gözünüzün önünde otobüsün "KARASORİ" dahi beliriveriyor! Teknik şartnameyi, bizim gibi saf saf ve derin derin okumaya kalkışırsanız; inanın otobüs şoförünün otobüsün 34 CM'lik basamağına seke seke basarak bindiğini dahi hissedebilirsiniz!
Sizin anlayacağınız; bu otobüsleri dünya genelinde Remzi Baka'dan başkası üretmiyormuş diyebileceğiniz haberimiz yarın akşam geliyor... 

Remzi Baka dosya haberlerimiz devam edecek...

Bizi izlemeye devam ediniz...  

GÜNCEL Haberleri

Adıyaman'daki trafik kazasında 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı
Mersin'de terör örgütü PKK/KCK operasyonunda 14 zanlı yakalandı
Irak'ın kuzeyinde 6 terörist etkisiz hale getirildi
Tekirdağ'da cinsel istismara uğrayan ve darbedilen bebek yaşam mücadelesini kaybetti
Remzi Baka’nın İBB ve İETT’de 2019 başlayan dillere desten ihaleleri ve milyarların kifayetsiz kaldığı başarıları!