İmamoğlu'nun 'kuru gürültü' dediği 15 ihalenin toplamı: 1 MİLYAR 791 MİLYON 664 BİN 941 LİRA 50 KURUŞ

İmamoğlu'nun 'kuru gürültü' dediği 15 ihalenin toplamı: 1 MİLYAR 791 MİLYON 664 BİN 941 LİRA 50 KURUŞ

Ak Partili Esenler Belediye Başkanı Göksu, İBB Başkanı CHP'li İmamoğlu'nun sınır tanımayan "yandaşa ihale" skandallarının MR'nı çekti! Göksu, dün akşam CNN Türk canlı yayınında İmamoğlu'nu savunmaya kalkanlara da "ilan tahtası"nın ne olduğunu öğretti... 

A+A-

Dün akşam CNN Türk canlı yayınında Cumhuriyet tarihinde eşine, benzerine rastlanılmayacak bir "yandaşa ihale" öyküsü belgeleri ile gündeme geldi...

CNN Türk'te program sunucusu Semiha Şahin'in konukları, Ak Partili Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Kamuoyu Araştırmacısı Murat Gezici, Gazeteci Serkan Fıçıcı ve Kamuoyu Araştırmacısı Hilmi Daşdemir oldu...

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, program süresince deyim yerindeyse izleyenlere KÜÇÜK DİLLERİNİ yutturdu!

Peki, Başkan Göksu'nun belgeleri ile ortaya çıkardığı konunun adı neydi?

Vurgun mu? Talan mı? Rüşvet mi? Partizanlık mı? (...) Anadolu insanının deyimiyle; tekmili birden Başkan Göksu, Ekrem İmamoğlu Başkanlığı'ndaki İBB'de olup bitenleri gündeme taşıyordu! Aslında Başkan Göksu'nun yaptığı İBB Meclis'inde gündeme getirdiği konuları daha geniş kitlelere CNN Türk aracılığı ile duyuruyordu!

Programda konuşulanlar başta İBB'den nemalanları korkutmuş olacak ki; ciddiyeti kendinden menkul CHP'li birisi de can havli ile sosyal medyada şunları yazmış: "Yıllardır CNN Türk’ün aslında bir Akit TV olduğunu yazıyor, söylüyorum.. Dün gece, Tevfik Göksu TV’ye çıkmış, karşısında kimse yokken her türlü iftirayı fütursuzca sarfetmekte tereddüt etmiyor.. İETT konusunda yalanlar utanmazlık derecesinde.." 

İyi de; CHP'lilerin CNN Türk'e çıkmalarını Şebinkarahisarlı Mehmet Amca mı yasakladı? Bu zat aynı zamanda medya uzmanı olacak ki; yıllardır CNN Türk'ün Akit TV olduğu belirtmekten de geri durmamış!

Başkan Göksu, Halk TV, Tele 1, KRT TV'den birisinden davet alıp çıkmış olsaydı; elindeki ihale belgelerinde "tenkisat" mı yapacaktı? 3'nü gösterip, 5'ini saklayacak mıydı? 

Başkan Göksu, ihalelerin nasıl ve ne şekilde verildiğini tek tek, kalem kalem ve karşısındakilerin de anlayacağı dilden anlatmaya çalıştı...

Hele ki soyadı Gezici olan ve mesleği araştırmacı olana da "EKAP"ın ne olduğunu öyle bir güzel ve sabırla anlattı ki; anketçi dahil, beşikteki bebekler bile ihalelerin EKAP tarafından adeta "ilan tahtası" gibi duyurulduğunu algılamışlardır diye düşünüyoruz!

İşte tam da buraya noktalı virgül koyduktan sonra; Başkan Göksu'nun EKAP'ın ilan duvarı olduğunu 5-10 defa tekrarlayarak algılatabildiğinin altını çizelim ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Başkan Göksu'nun karşısına bundan böyle savunmacı olarak yüksek promil zeka sahibi olanları dikmemesini rica edelim!

Neden mi?

Arkadaş, sen en iyisi mi bırak bu EKAP, ihale işleri hakkında konuşmayı, git neyi araştıracaksan araştır, kimi yılın "yegane" başkanı seçeceksen seç, milyonlarca insanın önünde komik duruma düşme ve savunduklarını da düşürme! 

İşin daha garip tarafı, eline tutuşturulan ihale belgelerini bari doğru dürüst okuyabilse gam yemeyeceğiz, bereket versin ki Başkan Göksu sabırlı çıktı, yoksa başkası olsa 50 defa "yıkıl git karşımdan" derdi! 

Gelelim şimdi Başkan Göksu'nun gündeme getirdiği ihalelere...

mmmamk.png

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 Eylül'de 100 adet tek körüklü, 60 adette çift körüklü otobüs ihaleleri imza töreni düzenledi... 

"Mega kent İstanbul'un 100 yeni Otokar metrobüsü için imzalar atıldı
İETT Genel Müdürlüğü tarafından açılan 100 adetlik metrobüs alımı için Otokar'ın kazandığı ihalenin imzaları atıldı. İstanbulluları taşıyacak yeni metrobüsler için İETT Metrobüs Garajı’nda gerçekleşen imza töreni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İETT Genel Müdürü Alper Bilgili ve Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç'ün katılımıyla gerçekleşti. İstanbul ulaşımında standartları yükseltecek yerli metrobüsü geliştiren Otokar, yeni araçların teslimatını partiler halinde 2022 yılı içerisinde tamamlayacak. Otokar, İETT'ye 3 yıl boyunca satış sonrası hizmeti de sunacak.
Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Türkiye'nin dört bir yanında belediyelerin toplu taşıma filolarını yenilikçi ve çevre dostu araçlarıyla güçlendirmeye devam ediyor. Ürettiği araçlarla 50'yi aşkın ülkede büyük beğeni toplayan Otokar, İETT'nin 100 adet metrobüs alımı ve araçların 3 yıl boyunca satış sonrası hizmetlerinin sağlanmasına ilişkin, toplam değeri 606 milyon TL olan ihaleyi kazandı. İETT’nin Edirnekapı’daki metrobüs garajında gerçekleşen imza töreni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İETT Genel Müdürü Alper Bilgili ve Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç'ün katılımıyla gerçekleşti." Kaynak: https://www.otokar.com.tr/haberler/guncel-haberler/mega-kent-istanbulun-100-yeni-otokar-metrobusu-icin-imzalar-atildi"

otokar.jpg

Başkan Göksu, 60 çift körüklü otobüs ihalesini kazanan firmaya toplamda 2 milyar liraya yakın 14 ihalenin verildiğini ve bu firma ile İBB arasındaki "karabatak"ın da Başkan İmamoğlu'nun kankası olan bir CHP İstanbul Milletvekilinin olduğunu öne sürdü!

Aslında Başkan Göksu, bir şekilde 14 ihale bir yana, 7 delikli Edremit zurnasına benzeyen ihalelerdeki "karabatak"a gözlerin çevrilmesini istiyordu!

Peki, kimdi bu karabatak? 

Başkan Göksu'nun söz ettiği karabatak, şu bildiğimiz göllerde; denizlerde sulara dalıp çıkan karabatak mıydı? Temsil, Hamidiye damacana suyunun içine soksak; bu karabatak orada da yaşar mıydı? Yoksa bu karabatak elinde kağıt kalem, İBB ihalelerinin altından girip üstünden mi çıkıyordu?

Karabatak bu... Ne zaman dalıp nereden çıkacağı belli olmaz ki! Başkan Göksu aslında "karabatak"ı tarif etti etmesine de... Kaç ayaklı, kaç kollu olduğunu da söyleseydi izleyenler açısından da fena olmazdı diyoruz ve geliyoruz ULAŞIM İÇ VE DIŞ TİCARET A.Ş.'nin İBB'den kazandığı ya da verildiği ihalelere...

Öncelikle; Ulaşım A.Ş.'in EKAP veri tabanında İBB ile tanışmadan tanıştırılmadan öncesinde sadece 1 ihalesi bulunuyor... Çorum Belediyesine ait bu ihale belgesinin içeriğinin ne olduğunu araştırıp, öğrendiğimiz için belgesini ve içeriğini yazmaya gerek duymuyoruz... İhalenin tutarı 171 Bin TL ve Mart 2019 ayı tarihli...

Bu Çorum ihalesinin üzerinden 6 ay geçtikten sonra; Ulaşım A.Ş. İBB ile tanışıyor ya da tanıştırılıyor; daha ilk ihalesini 21 B'den (Pazarlık usulü, adrese teslim) kazanıyor!

Ne güzel değil mi?

Başkan İmamoğlu ne diyor ihale imza töreninde: "Kuru gürültü bunlar!"

Peki, 16 milyonluk İstanbul'u yöneten kafalar, KAMUDA İŞ BİTİRMESİ dahi olmayan bir şirkete PAZARLIK USULÜ ihale verilip verilmeyeceğini, belediyelerin kanunlarla, yönetmeliklerle yönetildiğini bilmiyorlar mı?

Sayın İmamoğlu, "kuru gürültü"den kastınız; kamuda iş bitirmesi dahi olmayan bir şirkete, SERMAYESİ kadar ihaleyi PAZARLIK USULÜ vermekse; çıkın o zaman Haliç Köprüsüne başlayınız çalıp, oynamaya! Arkadaş, lafa geldi mi "yetim hakkı" masallarını Çengelköylü Murteza mı söylüyor? Bu nasıl belediyecilik anlayışı sayın İmamoğlu? Bakın bakalım ihalenin verildiği tarihteki o şirketin sermayesine de görün! Neymiş efendim İmamoğlu'nun TV'deki savunanı da diyor ki; ihaleye girenlerin ortalaması 30 ila 7 arasında değişiyormuş! Adam eline tutuşturulan belgelere bakmaktan aciz, bir de kalkıyor EKAP lafları söylemeye... Aklı sıra izleyenlere yedirecek!

Oku bakalım daha tanışma ihalesinde doküman alan sayısı kaç, teklif veren kaç! 

Haydi tamir-bakım... Neyse... Garaj işletmesi neyin nesidir sayın İmamoğlu? Koskoca İBB'de garaj denilen yere giren-çıkan araçları dahi not edebilecek bir elemanınız yok mu? Nedir Allah Aşkına "GARAJ İŞLETİMİ"? Aklınız kesiyor mu?

ulasim15.jpg

Aradan üç gün geçiyor küüütttt bir tane daha PAZARLIK USULÜ ihale! Bu ne şiddet bu ne celal sayın İmamoğlu, bakıyoruz İETT ihalecileri ibiklerine kan yürümüşcesine paso PAZARLIK USULÜ ihaleye çıkmaya başlıyorlar! Hediyesi; birinin 9 Milyon 761 Bin 107 Lira 50 Kuruş, diğerinin 8 Milyon 295 Bin 210 Lira... 

ulasim14.jpg

Aradan 50-60 gün ya geçiyor ya geçmiyor; bu defa KM başına ihaleler başlıyor... İhale rakamı büyürken aynı zamanda EKAP üzerinden doküman indiren şirketlerde paralel bir şekilde çoğalıyor... Ortaya da çiçil peyniri gibi lezzet çıkmış oluyor! İhale "AÇIK" usulde olsa da telif veren ne hikmetse 2 oluyor ve ihale yine Ulaşım A.Ş. tarafından kazanılıyor!

ulasim13.jpg

Aradan bu defa 1 gün geçiyor ve otomatiğe bağlanmışcasına çıkılan ihalede KM başı rakamı ve yaklaşık bedel 65 Milyondan 41 Milyona düşüyor... Ne hikmetse EKAP'tan abone olmuşcasına yine bu ihale için 16 şirket doküman indiriyor... Yine aynı şekilde ihaleye 2 şirket teklif veriyor neredeyse sıfır kırımla ihaleyi yine Ulaşım A.Ş. kazanıyor! 

ulasim12.jpg

Eh... Yıl sonu geliyor kapıya dayanıyor... Daha henüz Pandemi patlamamış... Ama, 2019'un Aralık'ına 3 adet 21 B'den (PAZARLIK USULÜ) KM başı 3 ihale daha sığıyor! KM başı halelerin toplam rakamı: 10 Milyon 727 Bin 814 Lira. Yalnız; ihaleler için belirlenen yaklaşık maliyetlere bakarsanız; ihaleleri kazanan Ulaşım A.Ş.'nin ihalelerde 3-5 bin liralık indirim yaptığını görürsünüz! Bir şekilde bu tenzilat jestini de hatırlattıktan sonra ver elini 2020 ihaleleri diyelim mi?

ulasim10.jpg

ulasim9.jpg

ulasim11.jpg

İBB ve ihaleci Ulaşım A.Ş. Noel'i... düzeltiyoruz; eski yılı (2019) geride bıraktıktan sonra İETT 2020'nin ilk ihalesine 22 Ocak 2020 günü KM başından bakım-onarım için çıkıyor...

Kim ne derse desin bu ihale çok önem arz ediyor! Şimdi, Başkan Göksu'nun CNN Türk'te ortaya çıkardığı belgelere ve "karabatak" iddialarına Başkan İmamoğlu tarafından yanıt verilmesi, eşyanın tabiatına da uygun düşeceğini düşünüyoruz... Ama, Başkan Göksu'dan da bir ricamız olacak... Affına da sığınarak dile getiriyoruz...

Sayın Göksu, olası sayın İmamoğlu cephesinden gelecek olan yanıta sizin de karşılık vereceğiniz gün gibi açık... Doğal olarak belki de yine CNN Türk'e çıkacaksınız ve karşınıza da başka başka savunmacıları salacaklar... Bu programda; "gezen" değil de "oturaklı" bir kamuoyu araştırmacısı karşınıza çıkacaktır diye düşünüyoruz.. Tüm bu ihtimalleri göz önünde bulundurmanız dileğimizle aşağıdaki ihale belgesinin ölümsüzleştirmenizi sizden rica ediyoruz sayın Göksu...

Nasıl mı?

Bu ihale belgesinin madalya olarak İETT'de ihaleyi hazırlayanların, ihale komisyonu üyelerinin 7/24 boyunlarına takmalarının uygun düşeceğini öneriyoruz! Yok... Yok... Yok... Sayın Göksu, at nalı gibi bir madalya hazırlatmanızı istemiyoruz... Kibar düşmesi için de hani Olimpiyatlarda göğsümüzü kabartan Milli Okçumuz Mete Gazoz'un ülkemize kazandırdığı altın madalya yok mu; aha işte tam onun ebatlarında; altına benzer pirinçten ve orta göbeğinde de bu ihale belgesi! Şık düşmez mi sayın Başkan Göksu? Düşünsenize; İETT'nin ihalecileri ve ihale komisyonu üyeleri yeni bir ihaleye çıkacaklar; ihaleyi kazanacak olan şirketin madalyası boyunlarında... Neyse biraz ketçap reklamı gibi olacak ama olsun; "Baksınlar, baksınlar versinler!" Kısaltırsak; "Bak, bak ver!"

İhale belgesine dönersek; doküman sıfır çekmiş! Ne duyan olmuş, ne de gören! İETT 9 milyonluk ihaleye çıkıyor, doküman alan yok! İETT'deki ihaleciler, her halde Ulaşım A.Ş.'cileri maille atarak çağırmış olmalılar... Adamlar elini kolunu sallaya sallaya gidip ihaleyi alıvermişler! Aslında bu kadar kırıma da gerek yoktu! Ulaşım A.Ş.'ciler azıcıkta olsa aç gözlü olsalar; 60-70 bin lira kırım yapmazlar; kafadan 10-15 milyon yazsalardı bile banko ihale onlarda kalır, masadan da kırımsız kalkarlardı! Öyle değil mi? Nasıl olsa başka davet edilen yok!      

ulasim8.jpg

Başkan Göksu, yukarıdaki madalya önerimizi belki kabul etmeyebilir... Bu önerimizin güme gitmemesi adına aynı gün ve saatte yapılan yine PAZARLIK usulü çıkılan ve "SIFIR" doküman alınan bir bakım-onarım ihalesi belgesini daha yayımlıyoruz!

Düşünebiliyor musunuz İETT ihalecilerinin müşteri memnuniyetini? Temsil, Ulaşım A.Ş.'ciler "haydin oradan, bu ihaleye girmiyoruz" diye İETT ihalecilerine tel çekseler; maazallah İETT'ciler Ulaşım A.Ş.'cileri Ferrari kiralayıp ihalenin yapılacağı "İstanbul ili sınırları içerisinde idarenin yürütüm ve denetimde olan toplu ulaşım ağı"nın içine düşürecekler!

Sevgili İstanbullular... İhalenin yapılacağı adrese bir bakar mısınız? Sayın İmamoğlu'na velev ki 29 Ekim Kutlama Tebriki için İzmir'den bir Kartpostal göndermeye kalkıştınız... Üstüne de gideceği yer olarak bu "İstanbul ili sınırları içerisinde idarenin yürütüm ve denetimde olan toplu ulaşım ağı" adresini yazdınız... Bırakın İstanbul'daki postacıları, PTT Genel Müdürünü de geçelim... İnternet üzerinden Google'da aramaya kalkışsanız; sabahtan akşama bulabilir misiniz? (Denemesi bedava) 

Ey... İETT ihalecileri... Kardeşim bu nasıl bir ihalenin yapılacağı adrestir? Doğada örümceklerin bile adresi "ağ"dan bulunuyor da; bu ADRESE TESLİM ihaleleri verdiğiniz Ulaşım A.Ş.'ciler sizi hangi ağda yakalayıp buldular? 

Gerçekten de insan aklına mukallit olacak gibi bir durum değil! Yahu kardeşim altı üstü bir adres... Don lastiği "İstanbul ili sınırları içerisinde idarenin yürütüm ve denetimde olan toplu ulaşım ağı" gibi uzatmanın bir anlamı var mı; "seyyar" kelimesi hem kısa hem de daha şık düşmez mi? Cep telefonu denilen alet var bu memlekette... Alırsın bir tane kaydırmalı olandan... İhaleyi alacak olan da aradı mı; dersin ki "idarenin yürütüm ve denetimde olan toplu ulaşım ağı" içindeyim! Bu kadar basit! Ne yani "seyyar" kelimesini beğenmediyseniz söyleyiniz... Başkasını buluruz... "Seferi" nasıl? Uymadı mı ihale belgesine?

 ulasim7.jpg

Bakım-onarım işlerinden pek memnun kalmış olacak İETT'ciler, bu defa garajları "İŞLETTİRME" ihalesine çıkmışlar... 

Ne hikmetse bu ihale için 11 şirket doküman almış! 5 Tanesi teklif vermiş... 3'nün teklifi geçersiz kılınmış, iki şirketin teklifi ihale için geçerli kılınmış ve ihaleyi Ulaşım A.Ş.'ciler kazanmış! Rakam mı? Hediyesi 262 Milyon 125 Bin TL.

Bu ihalenin güzel tarafına gelince... "İstanbul ili sınırları içerisinde idarenin yürütüm ve denetimde olan toplu ulaşım ağı" önceki ihalelerde de yer alan bu adresin Sarı Çizmeli Mehmet Ağa olmadığının ortaya çıkmış olmasıdır!

Neden mi?

İhale için 11 şirket doküman alıyor... 6 Tanesi her halde bu "İstanbul ili sınırları içerisinde idarenin yürütüm ve denetimde olan toplu ulaşım ağı" adresi bulamadı ve ağın içinde dolanırken ihale saatini kaçırdı; 5 tanesi de Çavdarhisar Merkez Mahalle Muhtarlığı'ndan destek alıp, ihaleye dosyalarını yetiştirmiş olabilir... 

Gerçekten de bu ihale belgelerindeki verilere insan baktıkça midesi bulanıyor! Böyle ihale adresi mi olur? Her şeyinde bir tadı tuzu var! Yahu kardeşim hiçte mi duymadınız Anadolu insanın "Eşek sevmenin de bir usulü vardır" sözünü! Sayın İmamoğlu, siz şimdi bu ihale belgelerine "kuru" mu "yaş" mı diyeceksiniz? Sayın İmamoğlu, bu belgeler sayın Göksu'nun dediği gibi karabatak kuşunun boğazından geçer mi? 

ulasim6.jpg

Pazarlık usulü ihaleler sıfır doküman, giren bir çıkan birken; KM başı çıkılan (yukarıdaki gibi) bu ihale için 33 doküman alan şirket var, teklif veren 5, geçerli kılınan teklif sayısı 2, ihaleyi kazanan Ulaşım A.Ş. 

ulasim5.jpg

Ne işse (Aşağıda) bu ihalede doküman alan şirket sayısı 35, yine abone olmuş gibi teklif veren şirket sayısı 5, tek geçerli teklif veren Ulaşım A.Ş. ve kazanan Ulaşım A.Ş.

Ne hoş değil mi?

O zaman şu soru akıllara gelmiyor mu? Teklif vermeyecekseniz; neden doküman alıyorsunuz? Kafadan kontak mıdır bu şirketlerin sahipleri? 

ulasim4.jpg

İETT ihaleciler çıkılan ihale adresinin çar çabuk bulunmasında öylesine memnun kalmış olmalılar ki (Yukarıda-Aşağıda) aynı tarihe 157 Milyonluk ihale ufak düşer dercesine; tutmuşlar bu defa 547 Milyonluk ilave bir ihale daha koyuvermişler!

Yalnız; 157 Milyonluk ihale ile 547 Milyonluk ihale arasında 3 şirketlik bir reyting gerçekleşmiş: 38-35 = 3 

Ama, teklif verenlerde her hangi bir reyting tespit edemedik! 157'lik için de 547'lik içinde teklif veren şirket 5 olmuş!

Aslında bu detayı Başkan Göksu çok güzel dile getirdi: "Teklif değil, teşekkür!"

Ne asil soylu şirket sahipleri var ülkemizde... Gözlerinin yemediği ihaleye bile nezaketen de olsa teşekkür mektubu gönderebiliyorlar! Temsil, Almanya'da X bir belediye 547 Milyon Euro'luk bakım-onarım ihalesine çıkmış olsa; ihaleye giren şirketler bırakın teşekkür mektubu atmayı, sahipleri birbirlerinin kafasını, gözlerini yarmazlarsa; buyurun İETT'nin denetimli, yürütüm ağına!  

ulasim3.jpg

ulasim1.jpg

Sayın Başkan İmamoğlu, Esenyurt Belediye Başkanı sayın Tevfik Göksu'nun ortaya çıkardığı ve hani sizin kuru gürültü dediğiniz adrese teslim 14 ihalenin (Tamir-bakım) toplam tutarı 1 MİLYAR 233 MİLYON 664 BİN 941 LİRA 50 KURUŞ... Eski deyişle olsaydı KATRİLYONLARDAN söz etmiş olacaktık...

Bu arada; 558 Milyonluk 60 körüklü otobüs hikayesi ve belgesi bir sonraki haberimizde gelecek... Yok yok... Çok sağlam ve ÖZEL bir haber gelecek merak buyurmayınız... Temsil, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi 18 Aralık 2020 tarih ve 10227 sayısının 626 sayfasını hangi şirkete ayırmış? Bu ve buna benzemez... Kısacası sizin anlayacağınız ortaya bir karışık hazırlıyoruz! 

Son söz; bu 14 ihale ve 1 Milyar 233 Milyon rakamları sayın İmamoğlu için adeta bir kuru gürültü ise; acaba yaş gürültü nasıl çıkıyor?

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.