Özgür Özel Güneydoğu turuna Diyarbakır’dan başladı: Kürtçe şarkılarla karşılandı

Özgür Özel Güneydoğu turuna Diyarbakır’dan başladı: Kürtçe şarkılarla karşılandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Selahattin Demirtaş'ı Edirne F Tipi Cezaevi'nde ziyaret ettikten sonra Güneydoğu turuna Diyarbakır'dan başladı ve burada Kürtçe şarkılarla karşılandı. Özel'in bu ziyareti, CHP'nin bölgede farklı bir siyasi açılım yapmaya çalıştığına işaret ediyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan hakkında yaptığı açıklamalar üzerine, Özgür Özel, Türkiye’de terörün sona ermesi ve barışın sağlanmasına yönelik her türlü girişimi destekleyeceklerini vurgulamıştı. Özel, Bahçeli’nin açıklamaları ile ilgili olarak, terörün bitmesi için her sözün kıymetli olduğunu ve CHP'nin bu süreçte barışa tam destek vereceğini dile getirdi.

Selahattin Demirtaş ile yaptığı görüşmede ise Özel, toplumsal barışın sağlanabilmesi için herkesin özellikle erkeklerin sorumluluk alması gerektiğini belirtti. Demirtaş ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye’deki sorunların çözüm yolunun siyaset olduğunu ve bu süreçte Meclis’in en önemli çözüm kurumu olduğunu ifade etti. Ayrıca, ekonomik krizden demokrasiye ve Kürt sorununa kadar birçok konuda verimli bir tartışma gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Bu ziyaretler, CHP'nin hem bölgedeki Kürt seçmenlere hem de Türkiye genelindeki demokratik çözüm süreci arayışlarına yönelik yeni bir strateji izlediğinin göstergesi olarak yorumlanıyor.

POLİTİKA Haberleri

TBMM Adalet Komisyonunda yargıya ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifinin ilk 13 maddesi kabul edildi
Meclis, bazı özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerini araştıracak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletin çocuklarını mankurtlaştıranların sonu iblisler gibi onursuz bir ölüm olmuştur
AK Partili Külünk'ten Devlet Bahçeli'ye destek: 'En stratejik hamleyi yaptı'
Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan Öcalan tepkisi: Tarih bunu affetmez