Meloni: İtalya, İsrail'e silah ihracatına en sert yaptırımları uyguluyor

Meloni: İtalya, İsrail'e silah ihracatına en sert yaptırımları uyguluyor

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, İtalya'nın İsrail'e silah ihracatı konusunda müttefikleri arasında en sert kısıtlamaları getiren ülke olduğunu söyledi.
17-18 Ekim'de yapılacak AB zirvesi öncesinde İtalyan Senatosu'nda konuşan Meloni, “İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki operasyonunun başlamasının ardından hükümet, İsrail'e askeri malzemelerin ihracatına ilişkin tüm yeni lisansların verilmesini derhal askıya aldı. Böylece 7 Ekim'den sonra imzalanan hiç bir sözleşme yerine getirilmedi. 7 Ekim'den önce verilen tüm ihracat lisansları tek tek incelendi” dedi.
İtalya’nın İsrail'e silah ihracatı konusunda müttefikleri arasında en sert kısıtlamaları getiren ülke olduğunu vurgulayan Meloni, “İtalya'nın tüm yeni ihracat lisanslarını tamamen askıya aldığı tutumu, ortakları olan Fransa, Almanya ve Birleşik Krallık'ın uyguladığı yaptırımlardan çok daha katı, çok daha kısıtlayıcı. Yeni lisansları duruma göre değerlendirmeye devam ediyorlar” diye konuştu.
Meloni, yeni lisansların verilmesini tamamen durduran İtalya'nın bu askeri malzemenin mevcut kriz koşullarında kullanılabileceği riskine karşı eski izinleri gözden geçirerek önlemler aldığını da sözlerine ekledi.

DÜNYA Haberleri

ABD, hava savunma sistemi THAAD ve askeri personelin İsrail'e ulaştığını duyurdu
İsrail, 15 Filistinli esiri serbest bıraktı
Suriye ordusunun Etarip ilçesine düzenlediği saldırıda 1 sivil öldü, 8 sivil yaralandı
'Ateşkes yoksa orduya hizmet yok' mektubunu imzalayan İsrailli askerler açığa alındı
Nijerya'da sel: 2 milyonu aşkın insan yerinden oldu