Kılıçdaroğlu ve Akşener'den Madımak paylaşımı

Kılıçdaroğlu ve Akşener'den Madımak paylaşımı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener, Sivas'ta 2 Temmuz 1993’te 33 aydın ile 2 otel görevlisinin Madımak Oteli’nde yakılarak öldürülmesine ilişkin olarak paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Bu ateş 28 yıldır sönmüyor" derken, Akşener de " Madımak Oteli'nde o ateşle, İnsanlık da yakıldı" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2 Temmuz 1993’te gerçekleştirilen ve aralarında aydınlarla sanatçıların da bulunduğu 35 kişinin hayatını kaybettiği Madımak Katliamı'na yönelik paylaşımda bulundu.

"Kendimi her 2 Temmuz'da o otelde o kabusun içinde yeniden buluyorum" diyen Kılıçdaroğlu, "Bu ateş 28 yıldır sönmüyor, enkazı kimse kaldırmıyor…" ifadeleriyle paylaşan Kılıçdaroğlu, "Madımak'ın ateşi 28 yıldır sönmüyor. 35 kişi katledildi. Aydınlarımızı, sanatçılarımızı, otel görevlilerimizi kaybettik. Yıllar geçiyor ama bu enkazı hala kimse ortadan kaldırmıyor" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Aslında bu katliamın tedavisi ihmal edilmiş iltihapların sonucuydu ve maalesef bu iltihaplar bugün bile hala temizlenmiş değil. Gelecek nesillere daha güzel, demokrat, farklılıkları seven bir Türkiye bırakmamız bizim sorumluluğumuz. 

​İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Madımak paylaşımında, "28 yıl önce Madımak Oteli'nde; Yüreğimizin en derinlerinde, hiç küllenmeyen o ateşle, İnsanlık da yakıldı, vicdanlar da... Hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum" dedi.

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha'yı kabul etti
Bakan Memişoğlu: Özel hastanelere ilişkin yapısal reformlar da bakanlığımızın gündeminde
TBMM Genel Kurulu, Lübnan'daki Türk askerinin görev süresinin uzatılmasına ilişkin tezkereyi görüşecek
İYİ Parti Grup Başkanvekili Çömez'den "yenidoğan çetesi" açıklaması
CHP Genel Başkanı Özel "Yenidoğan çetesi" soruşturmasına ilişkin konuştu