İsrail'in Gazze Şeridi'ne hava saldırıları sürüyor

İsrail savaş uçakları, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırılarına devam ediyor. İsrail'in saldırılarında Gazze'de 830 kişin hayatını kaybetti, 4 bin 250 kişi de yaralandı.

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya bölgesine, Gazze kentinin batısına ve Han Yunus kentlerine hava saldırıları düzenledi.

Görgü tanıklarına göre, Han Yunus'taki hava saldırılarından birinde önceden uyarı yapılmaksızın bir ev hedef alındı.

İsrail güçleri, Refah kentinde de bir tarım arazisine saldırı düzenledi. Saldırıda ölen ve yaralananların bulunduğu aktarıldı.

Gazze’de ölenlerin sayısı 900'e yükseldi

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 900'e, yaralı sayısı da 4 bin 500'e çıktı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin sayısının 260'ı çocuk, 200'ü kadın olmak üzere 900'e, yaralı sayısının da 4 bin 500'e çıktığı belirtildi.

Açıklamada, İsrail'in saldırılarında 150 kişiden oluşan Filistinli 22 ailenin tümüyle katledildiği belirtildi.

İsrail'in sağlık çalışanlarını da hedef aldığına işaret edilen açıklamada, şu ana kadar Gazze'de 6 sağlık çalışanının öldürüldüğü, 15'inin de yaralandığı kaydedildi.

Ölen İsraillilerin sayısı 1200'ü geçti

Abluka altındaki Gazze Şeridi'nden düzenlenen saldırılarda ölen İsraillilerin sayısının 1200'ü aştığı bildirildi.

Yedioth Ahronoth gazetesinin İsrailli yetkililere dayandırdığı haberde, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'e başlattığı "Aksa Tufanı" saldırısında ölü sayısının güncel verilere göre 1200'den fazla olduğu ifade edildi.

Haberde, saldırılar sırasında Hamas'ın esir aldığı İsraillilerin sayısının da 200'den fazla olduğunun tahmin edildiği belirtildi.

BM: Savaş suçlarının işlenmiş olabileceğine dair açık kanıtlar var

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Doğu Kudüs ve İsrail dahil işgal altındaki Filistin topraklarıyla ilgili çalışmalar yürüten BM Bağımsız Uluslararası Araştırma Komisyonu, Filistin-İsrail çatışmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Soruşturma komisyonu, yaşanan son şiddet olaylarında savaş suçlarının işlenmiş olabileceğine dair açık kanıtların bulunduğunu vurguladı.

"Uluslararası hukuku ihlal eden ve sivilleri hedef alan herkesin suçlarından sorumlu tutulması gerekir." denilen açıklamada, Komisyonun, Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı saldırı ve İsrail güçlerinin Gazze'ye hava saldırılarıyla karşılık vermesi sırasındaki savaş suçlarına ilişkin kanıtları topladığı ve sakladığı kaydedildi.

"Gazze'den gelen silahlı grupların, yüzlerce silahsız sivili vurduğu" yönündeki haberlerin, nefret uyandırıcı olduğu ve bunlara hoşgörü gösterilemeyeceği belirtilen açıklamada, "Sivilleri rehin almak ve onları canlı kalkan olarak kullanmak savaş suçudur." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, "Komisyon, İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırısından ve şüphesiz sivillerin hayatını kaybetmesine sebep olacak ve 'toplu ceza' anlamına gelecek olan su, yiyecek, elektrik ve yakıtın kesilmesini de içeren Gazze'ye tam bir kuşatma ilan etmesinden ciddi kaygı duymaktadır." ifadesine yer verildi.

Komisyonun hem bireysel cezai sorumluluğu hem de komuta düzeyindekilerin sorumluluğunu kapsayan yasal hesap verebilirliği garanti etmeye kararlı olduğu belirtildi.

Artan şiddetten "derin üzüntü duyulduğuna" işaret edilen açıklamada, İsrail güvenlik güçleri ve Filistinli silahlı gruplara "uluslararası insancıl hukuka ve uluslararası insan hakları hukukuna tam olarak uyma" çağrısı yapıldı.

Filistinli silahlı gruplarca rehin alınan tüm kişilerin, koşulsuz ve güvenli şekilde serbest bırakılması çağrısında da bulunuldu.

Açıklamada, şiddeti sona erdirmenin ve sürdürülebilir barışa ulaşmanın tek yolunun; "Filistin topraklarının yasa dışı işgaline son verilmesi ve Filistin halkının kendi kaderini tayin hakkının tanınması, çatışmanın temel nedenlerini kararlılıkla ele almak" olduğu kaydedildi.

İsrail Başbakanı Netanyahu: "Kazanacağımız bir savaşın içindeyiz"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, İsrail muhalefetine "ulusal birlik hükümeti kurma" çağrısında bulundu.

Netanyahu, "Dünyanın en büyüklerinden olan Amerikan uçak gemisi bize doğru geliyor. ABD, İsrail'i her şekilde destekliyor." ifadelerini kullandı.

Hükümetinin, "Kassam Tugayları'nın saldırdığı bölgelerde kontrolü yeniden ele alacağını" söyleyen Netanyahu, "Kazanacağımız bir savaşın içindeyiz." dedi.

Elektriğin ardından Gazze Şeridi'ne su akışı da kesildi

İsrail merkezli Kanal 12 televizyonunun haberine göre İsrail Enerji Bakanı Yisrael Katz, İsrail'den Gazze Şeridi'ne giden su borularındaki su akışının durdurulduğunu belirtti.

BM: İsrail'in Gazze'de elektrik ve suyu kesmesi yüz binleri olumsuz etkileyecek

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in Gazze'deki elektrik ve suyu kesmesinin, enerji santralini birkaç günde yakıtsız bırakabileceğini ve 610 binden fazla kişi için içme suyu kıtlığına neden olabileceğini bildirdi.

DSÖ'den "Gazze'ye insani koridor açılması" çağrısı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Tarik Jasarevic, taraflar arasındaki şiddetin son bulması ve kritik tıbbi malzemeleri insanlara ulaştırabilmek için Gazze'ye insani koridor açılması çağrısında bulundu.

DSÖ'nün, Gazze'deki sağlık çalışanlarına yönelik malzeme ve müdahale eğitimi desteğini sürdürdüğünü kaydeden Jasarevic, Gazze Şeridi'nde bulunan 7 büyük hastanede, önceden konumlandırılmış malzemelerin tükendiğini söyledi.

Çatışmaların başlangıcından bu yana Gazze Şeridi'nde, 13 sağlık tesisine saldırının doğrulandığını belirten Jasarevic, 6 sağlık çalışanının öldürüldüğünü ve 4'ünün yaralandığını kaydetti.

Jasarevic, İsrail'de ise bir sağlık tesisine saldırının ve bir sağlık çalışanın öldürüldüğünün doğrulandığını bildirdi.

BM: Gazze'de son 24 saatte yerinden edilen kişi sayısı 180 bine ulaştı

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'nın (UNRWA) internet sitesinde yayımlanan rapora göre, Gazze Şeridi'nde 180 bin kişinin yerinden edildiği, yerinden edilenlerden yaklaşık 137 bin 500 kişinin ise Gazze'nin çeşitli bölgelerindeki 83 UNRWA okuluna sığındığı açıklandı.

İsrail, hava saldırılarının yanı sıra, denizden de vurmaya başladı

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail hücum botlarından kentin sahil kesimlerine onlarca roket atıldı.

Akdeniz kentlerinden Gazze Şeridi'nde, İsrail savaş uçaklarının gece boyu aralıksız hava saldırıları sürerken, bu kez şehrin orta kesimleri ve Han Yunus kenti sahil kesimlerindeki yerleşim yerleri denizden atılan roketlerin hedefi oldu.

7 gazeteci hayatını kaybetti

Gazze'deki hükümet basın ofisi, İsrail saldırılarında 7 Ekim'den bu yana 7 basın mensubunun yaşamını yitirdiği, 10'unun yaralandığı, 2 gazetecinin de kayıp olduğunu açıkladı.

Ölen gazetecilerin isimleri Said et-Tavil, Muhammed Subh, Hişam en-Nevacihe, İbrahim Lafi, Muhammed Cerğun, Muhammed es-Salihi, Esad Şemlah olarak sayılırken, Nidal el-Vahidi ile Heysem Abdulvahid'in kayıp olduğu kaydedildi.

Açıklamada ayrıca İsrail'in sivil yerleşim yerlerine bombardımanlarında 40 medya kurumunun tamamen ya da kısmen hasar gördüğü aktarıldı.

Filistinli bir doktor yaşamını yitirdi

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Cibaliya Mülteci Kampı'nda sivil yerleşim yerlerine hava saldırısı düzenlediği, saldırıda evi hedef alınan Said Derabiye isimli doktorun yaşamını yitirdiği kaydedildi.

İsrail ordusu Gazze sınırında kontrolü tamamen sağladıklarını duyurdu

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze çevresindeki kasaba ve yerleşim yerlerinin kontrolünü yeniden ele geçirmek için kararlılıkla hareket ettiği ve İsrailli yaralıları tahliye ederken Filistinli unsurların elindeki birçok silaha da el koyulduğu ifade edildi.

"Gazze sınırında kontrolü tamamen sağladık. İsrail topraklarında silahlı Filistinli unsurların kalmadığından neredeyse eminiz." ifadelerine yer verilen açıklamada, çatışma bölgelerinde çok sayıda Kassam Tugayları unsurunun öldürüldüğü kaydedildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in bölgelerinde kontrolü sağladığını ve dün geceden itibaren bölgeye sızma yaşanmadığını, Gazze Şeridi çevresindeki İsrail beldelerinin tamamının tahliye edildiğini belirtti.

İsrail ordusu Gazze sınırına yığınak yapmaya devam ediyor

Öte yandan İsrail ordusu Gazze sınırına yakın bölgelere yığınak yapmaya devam ediyor.

İsrail ordusuna ait obüsler, toplar sınıra yakın bölgede kazılan siperlere yerleşmiş ve namluları Gazze’ye çevrilmiş durumda. Tırlarla bölgeye yeni zırhlı araç ve tank sevkiyatı da sürüyor.

Gazze sınırına yığınağına devam eden İsrail ordusu, bölgeyi obüsle de vuruyor.

Sınırın İsrail tarafında bulunan AA ekibi, İsrail ordusuna ait bir obüsün Gazze’ye yönelik saldırısını görüntüledi.

İsrail ordusu Gazze'ye kara operasyonu seçeneği için ordunun hazır olduğunu açıkladı

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Gazze'deki savaşın gerektiği kadar süreceğini ve savaşın süreciyle ilgili bir takvim olmadığını söyledi.

Adraee, "Gazze tam bir kuşatma altında, girilemiyor, çıkılamıyor. (Gazze'ye) Su, elektrik ve yakıt kesildi. Gazze'ye kara operasyonu fikri, olasılığı ve seçeneği kesinlikle mümkün ve ordu hazır." dedi.

Gazze'den Mısır'a açılan Refah'ın çevresini vuruldu

Filistinli kaynaklar ve görgü tanıkları, İsrail ordusunun Refah'ın çevresini vurduğunu söyledi.

Refah Sınır Kapısı'nda Gazze'ye tedarik için bekleyen yakıt ve diğer ihtiyaç malzemelerini taşıyan kamyonlar ise bunun üzerine oradan ayrıldı.

İsrail merkezli Kanal 12 televizyonunun X sosyal medya platformundan paylaştığı habere göre Tel Aviv, Mısır'a "Gazze'ye tedarik yaparsanız, kamyonları vururuz." mesajı gönderdi.

Gazze'nin çevresindeki yerleşimlerde 1500 Filistinli silahlı unsurun cesedine ulaşıldı

İsrail Ordu Sözcülüğü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistinli silahlı unsurların 7 Ekim'de sızdığı Gazze Şeridi'ni çevreleyen yerleşim birimlerinde İsrail güçleriyle yoğun çatışmaların ardından 1500 Filistinli silahlı unsurun cesedinin bulunduğunu söyledi.

Filistinli gruplar ise henüz konuya ilişkin açıklama yapmadı.

İsrail 360 bin yedek askerin seferberliğe katılmasını onayladı

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN'ın haberinde, İsrail hükümetinin, 360 bin yedek askerin seferberliğe katılmasını onayladığı belirtildi.

Haberde, bu adımın "uzun bir askeri harekat gerçekleştirileceğini" gösterdiği kaydedildi.

İsrail ordusu ayrıca yurt dışından yüzlerce yedek askerin de seferberliğe katıldığını açıkladı.

İsrail ordusu öldürülen 124 İsrailli askerin kimliğini açıkladı

İsrail ordusunun, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarıyla çatışmaların başlamasından bu yana öldürülen ve kimliğini açıkladığı asker sayısı 124'e yükseldi.

Ordu, yaptığı açıklamada çatışmalarda öldürülen 38 yeni er ve subayın kimlik ve rütbelerini paylaştı.

Yeni duyurulan 38 kişiyle beraber kimliği açıklanan asker sayısının 124'e yükseldiği kaydedildi.

Rimal başta olmak üzere Gazze'nin birçok mahallesini enkaza dönüştü

"Gazze Şeridi'nin en prestijli mahallesi" olarak anılan Rimal, İsrail savaş uçaklarının ev ve binaları yerle bir ederek, moloz ve demir yığınına çevirdiği bir yere dönüştü. Tamamen yıkılmayan evler de aldığı büyük hasar sebebiyle artık oturulamaz hale geldi.

Bu saldırılar sonucunda mahallede yaşayan aileler başka bölgelere kaçmak zorunda kalırken, bazı aileler de İsrail ordusunun evlerini derhal terk etmelerini istemesi üzerine erken saatlerde evlerinden çıktı.

Öte yandan bölgedeki Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) binası da zarar gördü.  BM'nin tüm uluslararası personelinin aynı yerleşke içindeki başka bir binaya sığındığı aktarıldı.

Kassam Tugayları: Ben Gurion Uluslararası Havalimanı'nı roketlerle vurduk

Hamas'ın silahlı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze'de sivillerin hedef alınmasına karşılık İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki Ben Gurion Uluslararası Havalimanı'nı roketlerle vurduklarını duyurdu.

Kassam Tugayları'ndan konuyla alakalı kısa bir açıklama yayımlandı.

Gazze'de sivillerin hedef alınmasına karşılık Tel Aviv'in hedef alındığı belirtilen açıklamada, Ben Gurion Uluslararası Havalimanı'nın roketlerle vurulduğu ifade edildi.

BM, Filistin ve İsrail arasında tansiyonu düşürmek üzere ülkeleri adımlar atmaya çağırdı

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, nüfuz sahibi tüm ülkeleri, Filistin ile İsrail arasındaki çatışmada tansiyonu düşürmek üzere adımlar atmaya çağırdı.

Türk, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail ve Filistinli gruplar arasındaki çatışmalarda, uluslararası insani hukuk ve insan hakları hukukuna her koşulda saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

"Çok riskli bir durumuyla karşı karşıya" olunduğuna işaret eden Türk, İsrailli ve Filistinlilerin hayatlarını kaybettiğini anımsattı.

Türk, tarafları sivilleri ve yapıları hedef alan ve alabilecek saldırılara son vermeye davet ederek, İsrail'in Gazze'ye yönelik "tam kuşatma" emrinin Gazze'de "zaten korkunç olan insan hakları ve insani durumu ciddi şekilde riske attığını" ifade etti.

Türk, nüfuz sahibi tüm ülkeleri, Filistin ile İsrail arasındaki çatışmada tansiyonu düşürmek üzere adımlar atmaya çağırdı.

"Sivillerin hayatını tehlikeye atan kuşatmalar, uluslararası insani hukuk uyarınca yasaklanmıştır"

İsrail'in Gazze'ye elektrik ve su akışını kesme kararına işaret eden Türk, "Sivilleri hayatta kalmaları için gerekli olan mallardan mahrum bırakarak hayatlarını tehlikeye atan kuşatmaların uygulanması, uluslararası insani hukuk uyarınca yasaklanmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Türk, "İntikamın çözüm olmadığı, olayların sonucunda masum sivillerin bedel ödediği ve dünyanın daha fazla kutuplaşmayı kaldıramayacağına" dikkati çekerek, "Bir kuşatmayı uygulamak için insanların ve malların hareketine getirilen herhangi bir kısıtlama, askeri gereklilik açısından gerekçelendirilmelidir, aksi takdirde toplu cezalandırma anlamına gelebilir." uyarısında bulundu.

Filistinli grupların rehinelere karşı "kötü muamelede bulunduğuna dair görüntülerin korkunç ve rahatsız edici" olduğunu kaydeden Türk, rehinelerin pazarlık unsuru olarak kullanılmaması çağrısında bulundu.

Ürdün, Mısır'ın koordinasyonunda Gazze'ye insani yardım gönderme kararı aldı

Ürdün Kralı 2. Abdullah, Mısır'ın koordinasyonunda Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze'ye acil insani yardım gönderilmesi talimatı verdi.

Kraliyet Divanı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Ürdün'ün İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi'ne insani yardım gönderme kararı aldığı belirtildi.

Açıklamada, "Kral 2. Abdullah, Refah Sınır Kapısı üzerinden, Mısırlı yetkililerle tam koordinasyon içerisinde Gazze Şeridi’ne acil insani ve tıbbi yardım gönderilmesi talimatını verdi." ifadesi kullanıldı.

Yardımların Batı Şeria'daki Filistinlileri de kapsadığı kaydedilen açıklamada, Batı Şeria'ya sınırı bulunan Ürdün'ün buraya yardımlarını nasıl ulaştıracağına ilişkin bilgi verilmedi.

İsrail'de yayın yapan Kanal 12 Televizyonu, İsrail'in, Mısır'ı Gazze'ye yardım göndermemesi konusunda uyardığını ve yardım kamyonlarını vurma tehdidinde bulunduğunu duyurmuştu.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant da Gazze Şeridi'ne tam abluka uygulayacaklarını, bölgeye elektrik, yiyecek ve yakıt sağlanmayacağını söylemişti.

İsrail, hava harekatında Gazze’de üst düzey iki Hamas yetkilisinin öldüğünü öne sürdü

İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi’nde düzenlediği hava saldırılarında Filistin direniş hareketi Hamas’ın üst düzey yetkililerinden Cevad Ebu Şemale ve Zekeriya Ebu Muammer’in hayatını kaybettiğini iddia etti.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, İsrail uçaklarının bu gece Gazze’ye düzenlediği hava saldırılarında, Gazze’deki Ekonomi Bakanı ve Hamas yöneticilerinden Ebu Şemale ile hareketin İç İlişkiler Ofisi Başkanı Ebu Muammer’in hedef alınarak öldürüldüğü öne sürüldü.

Açıklamada, Ebu Şemale’nin, Hamas’ın finansmanını yönettiği, çeşitli güvenlik görevlerinde bulunduğu ve İsrail’i hedef alan bir dizi askeri operasyona liderlik ettiği kaydedildi.

Hamas’ın İç İlişkiler Ofisi Başkanı Ebu Muammer’in ise hareketin siyasi bürosunun üst düzey karar vericilerinden olduğu ve Gazze’de konuşlu Filistinli direniş grupları arasındaki koordinasyondan sorumlu olduğu aktarıldı.

Ebu Muammer’in Hamas'ın Gazze'deki yöneticisi Yahya es-Sinvar’a yakınlığıyla bilindiği, İsrail’e karşı saldırılarda rol oynadığı iddia edildi.

Lübnan-İsrail sınırında karşılıklı saldırılar yeniden başladı

Lübnan'ın güneyinden İsrail'e doğru roket fırlatıldığı, İsrail'in de topçu atışlarıyla karşılık verdiği belirtildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, Lübnan'ın güneyinden İsrail'e doğru en az 15 roket fırlatıldı.

Roketlerden 4’ünün hava savunma sistemleri tarafından imha edildiği, 10 roketin ise açık alanlara düştüğü kaydedildi.

İsrail ordusu, roket atışlarına karşılık Lübnan'daki hedeflerin topçu atışlarıyla vurulduğunu duyurdu.

Açıklamada, İsrail ordusunun tank atışlarıyla Hizbullah'a ait 2 gözetleme noktasını vurduğu, Hizbullah'ın da İsrail'e ait bir aracı anti tank füzesi ile hedef aldığı ve bunun üzerine Hizbullah'a ait bir gözetleme kulesine daha helikopterle hava saldırısı düzenlendiği ifade edildi.

Öte yandan Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan haberde "İsrail'in fosforlu füze ile saldırı gerçekleştirdiği" öne sürüldü.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim'den bu yana karşılıklı saldırılar yaşanıyor.

Filistin: İsrail, Gazze'ye düzenlediği saldırılarda fosfor bombası kullandı

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'nde nüfusun yoğun olduğu bölgelere düzenlediği saldırılarda fosfor bombası kullandığını bildirdi.

Filistin Dışişleri Bakanlığının X sosyal medya platformu hesabından yapılan açıklamada, "İşgalci İsrail, Filistinlilere karşı uluslararası yasaklı olan beyaz fosforu kullanıyor." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, İsrail'in fosfor bombasını Gazze'nin kuzeyindeki Kerame bölgesinde kullandığı aktarıldı.

Öte yandan Cenevre merkezli Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Örgütü (Euro-Med) Başkanı Rami Abdu, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail askeri güçlerinin Gazze kentinin kuzeybatısında nüfusun yoğun olduğu bölgelerde fosfor silahlarını kullandığını ifade etti.

New York merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) de daha önceki raporlarında, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında fosfor kullandığını belirtmişti.

İsrail'den ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

İsrail Ordusu: (Bebeklere ilişkin iddialar) Bizde bunun teyidi yok

İsrail Ordu Sözcülüğü, İsrail basınında çıkan ve sosyal medyada yayılan “Hamaslıların bebeklerin başlarını kestiği” yönündeki iddiaları için, ellerinde bunu teyit edecek bir bilgi bulunmadığını bildirdi.

Gazze’den 7 Ekim’de İsrail’e yönelik başlatılan saldırı sırasında Hamas’ın silahlı kanadı Kassam Tugayları’nın İsrail tarafında “çok sayıda İsrailli bebeğin başını kestiği” iddialarına yer verildi.

AA muhabiri, konuyla ilgili İsrail Ordu Sözcülüğü’ne telefonla ulaşarak, “Hamas'ın saldırısının ardından İsrail tarafında bu saldırıyı gerçekleştirenler tarafından başları kesilen bebeklerin bulunduğu yönünde haberler çıktı? Bunu doğrulayabilir misiniz ya da bu konuda bilgi verebilir misiniz?” sorusunu yöneltti.

Sözcülük, “Haberleri gördük ama elimizde bir detay, bunlara dair bir teyit yok” yanıtını verdi.

İsrail ordusu Gazze'den İsrail'e sızan silahlı 4 Filistinlinin öldürüldüğünü duyurdu

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'e sızan silahlı 4 Filistinlinin öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamaya göre, ordu güçleri, Gazze Şeridi'ne sıfır noktasındaki yerleşim yerleri Ra'im ve Mefalsim'de ikişer silahlı Filistinli tespit etti.

İsrail askerlerinin söz konusu iki yerleşimdeki 4 Filistinliyi ateş açarak öldürdüğü belirtildi.

Askerlerin başka sızmalara karşı bölgede arama yaptığı, İsrail savaş uçakları tarafından Gazze'ye yönelik kapsamlı hava saldırılarının da devam ettiği kaydedildi.

DÜNYA Haberleri

Kazakistan'da yolcu uçağı düştü
Husiler: İsrail'in Yafa kentinde askeri bir hedefi, süpersonik füzeyle vurduk
Starbucks çalışanlarının grevi ABD genelinde 300'den fazla şubeye yayılıyor
Trump'ın oğlu Eric Trump'ın sosyal medya paylaşımı tepki çekti
BM Acil Yardım Koordinatörü Fletcher, Sudan'da yaşanan kıtlığa dikkati çekti