İBB Başkanı İmamoğlu'ndan hakkındaki davaya ilişkin açıklama: 'Hodri meydan'

İmamoğlu, konuşmasında, 'her şeye rağmen' yargıya güvenmek istediğinin altını çizdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sözcü TV'de Uğur Dündar'ın konuğu olarak katıldığı programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, programda özellikle hakkında açılan davaya ve hukukun durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İmamoğlu, kendisine yöneltilen dava hakkında, "Bin tane hukukçuya sorsanız bir tanesi bile 'ahmak' kelimesinden ceza kesmez. Ahmak kime denmiş? O belli. Bilirkişi raporu belli. Yapılan hamleler belli. Buradan dava üretiyorsun. Ayıptır. Bunu kendine reva gören iktidar bu işin mesulüdür. Hodri meydan. Ceza mı keseceksiniz? Buyurun kesin. Size söz: Bu millet ayağa kalkar," ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Uğur Dündar'ın yaptığı kara mizah üzerinden yargının durumu hakkında konuşan İmamoğlu, "Yargıyı bu hale düşürenler utansın. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na şu dönemde dava açıyorlar. Neyin peşindesiniz? Ekrem İmamoğlu'na bir 'ahmak' davası üzerinden siyasi yasak getirme meselesi. Derdiniz ne? Kimden korkuyorsunuz, neyden korkuyorsunuz, neyi engellemeye çalışıyorsunuz? Masum bir sürü insanın hapis yatması... Bu ülkenin adalet sistemine güvenmek istiyorum. İstinaf hakkımda ceza versin, iktidar Yargıtay karar gününü göremez. Bu millet ayağa kalkar," dedi.

İmamoğlu, konuşmasında yargıya olan güvenini vurgulamak istediğini belirtirken, hukukun siyasallaştırılmasının toplumu derinden etkilediğini dile getirdi.

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili bizim açımızdan herhangi bir tartışma yok
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Susurluk'ta konuştu
Dışişleri Bakanı Fidan, Lübnan Başbakanı Mikati ile telefonda görüştü
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik: (İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları) Netanyahu savaşı genişletmek istiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14'üncü kez Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna hitap edecek