CHP'li belediyeler halka hizmet, proje üretemediklerinden mi tarıma sarılıyorlar?

En son İBB'nin de tarım aşkı ile leşberliğe soyunması, ister istemez CHP'li belediyelerin hizmet ve proje üretemediklerini akıllara getirdi... Başkan Soyer'in hala karakılçık buğdayını ağızından düşürmediğine bakılırsa...

Tarımda doğruları konuştuğu, doğru olanı gösterdiği için allem kullem edilip CHP'den atılan Ziraat Yüksek Mühendisi Hatice Zeybek Uslu, bu defa CHP genel merkezini uyardı!

Ha... Zeybek Uslu'nun bu uyarılarını dikkate alabilecek CHP'de bir yönetici var mıdır diye soracak olursanız; başından belirtelim: YOK!

Deveye bırakın hendeği, İtalya'nın Sardunya adasından Tunus'a atlatabilirsiniz ama, doğru olanları Kılıçdaroğlu ve ekibine anlatamazsınız!

Adamların böyle bir kaygıları yok; iktidara yürüyoruz falan demeleri de prosedür gereği...(Ana muhalefet olmasalar, onu da demeyecekler de..) tek dertleri seçimden seçime belediye başkanı ve milletvekili adayı YAZMAK! Başkaca bir dertlerinin de olacağını düşünmüyoruz... İstediğiniz kadar doğru olanları anlatmaya çalışınız nafile... CHP, Y-CHP'lilerden temizlenmediği sürece de bu böyle sürüp gider... 

İşte Uslu'nun uyarısı: 

ŞAHSİ olarak CHP'li YEREL YÖNETİMLERE AÇIK DUYURUMDUR

-Yerel yönetimlerin TARIMSAL EĞİTİM VERMEK /TARIMSAL EĞİTİM MERKEZİ AÇMAK gibi bir görevi yoktur/OLMAMALIDIR.
CHP'nin yöneticilerinin TARIMIN BİR İHTİSAS İŞİ olduğunu bilmesi/TARIMSAL EĞİTİMİN yerinin ZİRAAT FAKÜLTELERİ /TARIM YÜKSEK OKULLARI olduğunu bilmesi gereklidir. AKP hükümeti yeterince TARIMIN EĞİTİM KURUMLARINA ve KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA zarar verdiği bu dönemde, 6 okundan biri olan DEVLETÇİLİK İLKESİ doğrultusunda hareket etmesi gerekir. En geç 2 yıl içinde İKTİDAR HEDEFİ olan bir muhalefetin yerel yönetimler aracılığı ile yerel yönetimlerin kaynaklarını bu şekilde kullanması israftır.

-Yerel yönetimlerin ÇİFTÇİ EĞİTİMİ /TARIMI GÖSTERMEK adına ÖĞRENCİ ağırlama gibi görevi yoktur.
ÇİFTÇİLİK, Halkalı Ziraat Mektebinde alınan kararlara göre ZANAAT dir. Çiftçilik MESLEK DEĞİLDİR. OLMAMALIDIR da. Çiftçilik MESLEK olarak lanse edildiğinde ÇİFTÇİLER; TARIMSAL ÜRETİMDE SERTİFİKA ALMAYA, ÜRÜN DESENİ SINIRLAMASINA tabi tutulur!!!

-Yerel yönetimlerin TARIMSAL ÜRETİM yaparak tohum, fide, slajlık yem,.... Üretmek gibi bir görevi yoktur. Bu konularda çalışma yapan KAMU KURUM VE KURULUŞLARINdan/İLGİLİ KOOPERATİFLERden doğrudan alım yaparak İHTİYACIN ÇOK AZ DA OLSA bir kısmını karşılayabilir.

-Ziraat Yüksek Mühendisi olarak bu AKILLARINI YEREL YÖNETİMLERE UYGULATAN ZİHNİYETE ben GERİ ZEKALI DEMEM. BU projelerde öngörüsüzlük olduğunu, TARIMIN CUMHURİYET ile kurulan KAMU EĞİTİM ÖĞRETİM fakültelerinin yok sayıldığını, ÇİFTÇİLERİN tamda SERMAYENİN İSTEDİĞİ gibi ÜRETİM ALANLARININ SERTİFİKA ZORUNLULUĞU ile daraltılacağını bilirim.

Çifçilik meslek değildir bir zanaattır. Büyük şehir yasasının 7. Maddesinin (i) bendi gereği tarıma müdahil oldular amma ordaki ifade başka, bu yapılanlar başka. Velhasıl hepsi aynı okuldan mezun olmuşlar.....

Hatice Zeybek Uslu
Zir. Yük. Müh.

POLİTİKA Haberleri

CHP'de ilk "imzacı" piyangosu Kars MV İnan Akgün Alp'e vurdu!
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş hakkında soruşturma başlatıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK ve uzantıları ya kendilerini tasfiye edecek ya da edilecek
Dışişleri Bakanı Fidan: PKK/YPG'ye Suriye’de yer olmadığını bir kez daha ifade etmek istiyoruz
Bakan Kurum, kentsel dönüşümde kira yardımı artışını açıkladı