Baki Düzgün'den Ali Kılıç'a "Belediyecilik" dersi ve "kamu zararını" kim ödeyecek sorusu!

CHP'li Maltepe belediye başkanı Ali Kılıç'ın Maltepe belediyesini "Ali Babanın Çiftliği" gibi yönettiği "eski" arkadaşları tarafından da yazılıp çiziliyor artık... İşte Baki Düzgün'ün son paylaşımı...

BAKİ DÜZGÜN

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç Kanun Tanımıyor!!!!!!

Basın Müdürü Şeyma Üstün, Bilgi İşlem Müdürü İsmail Bakır, Hukuk İşleri Müdürü Sinan Derman, Fen İşleri Müdürü Erbil Uzunoğlu Devlet memuru olmadan Belediye de Müdür olarak çalışıyorlar.
İstihdam ihtiyacı 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre istihdam edilen devlet memurları arasından ya da 5393 sayılı Kanunun 49'uncu maddesinin altıncı fıkrası kapsamında diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan memurlar arasından karşılanmalıdır.

5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 49'uncu maddesinin 3'üncü fıkrasında kimlerin hangi unvanlar ile sözleşmeli olarak çalışabileceği belirlenmiş olup, bu unvanlar arasında müdür kadroları yer almamaktadır.
657 sayılı Kanuna göre memur ve amir arasında hiyerarşi bulunmaktadır. Dolayısıyla, gerek sözleşmeli personel gerekse 4857 sayılı İş Kanununa tabi bir işçi personelin memur ve amiri arasında bir hiyerarşik kademeye konulması veya bir memurun amiri olması mevzuat hükümlerine aykırıdır. 657 sayılı Kanun ve ilgili Yönetmeliklere göre bir memurca yürütülmesi gereken müdürlük görevi vekaleten de olsa işçi veya sözleşmeli statüsündeki bir personel eliyle yürütülemez. Buna ilave olarak, yukarıda açıklanan mevzuat hükümleri gereğince, işçi ve sözleşmeli personelin kadroya dayalı olarak çalışan devlet memurları hakkında sicil raporu düzenleyemezler ve devlet memurlarının amiri olarak görev yapamazlar. Memur ile İşçi ve sözleşmeli personel farklı statülere sahip olup farklı kanunlara tabidirler.

Bunun yanında, bu şekilde bir uygulama 657 sayılı Kanun'un belirttiği kariyer ve liyakat ilkelerini zedelediği, Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelikle yapılan düzenlemeleri devre dışı bıraktığı, kurumsallaşmayı engellediği, kurum içinde mali kontrolü zayıflatıp riskleri çoğalttığı, personelin kariyer planlarını ertelemesi yada bırakması suretiyle personelin motivasyonunda ve veriminde düşüşe sebep olacağı bunun da kurumun kaliteli çıktı üretebilmesi için gerek duyduğu kaliteli insan kaynağını yitirmesine sebebiyet vereceğinden;
Genel idare esaslarına göre yürütülen asli ve sürekli kamu hizmetlerinin yerine getirilmesiyle görevli birim yetkililerinin 657 sayılı Kanun'a tabi Devlet memuru olmaları gerektiği açıktır.

Müdürlüklere yapılan görevlendirmelerin yürürlükte bulunan yasal mevzuatın izin verdiği şekilde yapılmaması ve işçi ve sözleşmeli personelin müdür hizmetlerinde istihdam edilmesi hukuka aykırıdır.
Yukarıda açık bir şekilde belirtilen kanunlara göre Müdürlüklere işçi ve sözleşmeli personelin Müdür hizmetinde istihdam edilmesi kanuna aykırı olmasına rağmen hangi kanuna dayanarak atama yaptınız?
Yetkisi olmayan müdürlerin imzaladığı harcamalar ve ihaleler ile ilgili oluşmuş ya da oluşacak kamu zararını kim ödeyecek?

Not: Yazı Baki Düzgün'ün Facebook sayfasından alınmıştır. 

İSTANBUL Haberleri

İstanbul Valiliği Taksim'i kapattı
İETT'nin 2025 yılı mali bütçesinin sunumu yapıldı
İstanbul Boğazı'nda sis nedeniyle trafik askıya alındı
Küçükçekmece'de silahlı kavgada 14 yaşındaki çocuk öldü
İstanbul'da 5 durağı pas geçen sürücüsüz metro, yolcularda paniğe neden oldu