Alın size Didim belediyesinden mis gibi kokan "MICIR" dosyası!

Kuşadası belediyesi "Mıcır Yolsuzluk" dosyasından cezaevine konulan Bagı kardeşlerin, Batı Koordinatörü Fatih Akkentli'nin kapsama alanında olan Didim belediyesindeki "MICIR" ihaleleri repertuvarı...

Kuşadası belediyesi "Mıcır Yolsuzluk" dava dosyası kapsamında; 4 belediyeci ile birlikte ZTB, Maray, Rozada, Lilyum şirketlerinin sahibi olan Turan ve Zana Bagı adlı kardeşler, geçtiğimiz hafta tutuklanarak yeniden cezaevine konulmuşlardı...

Bagı kardeşlerin tutuklanması, Aydın BŞB ve şirketlerinde deprem yaratmış, kendisinden emin olmayan yönetim kadrosu (Farklı konularda pek çok dosyası bulunan şahıslar) "Kuşadası'na gelen bize de gelir mi" korkusuyla 1'erli 2'şerli avukat tutmaya başlamışlardı!

Yeni Asır gazetesinden Erhan Gülenç, iki gündür ortaya çıkardığı yolsuzluk haberlerinde; ilk planda soruşturmaların Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun sağ kolu Batı Koordinatörü ASKİ'de taşeronda işçi Fatih Akkentli ile kız kardeşi önce Aydın BŞB'de taşeron işçi olarak işe başlatılıp, daha sonra sözleşmeli memurluğa geçirildiği ifade edilen ve üstüne Çallı İnşaat şirketi kurulan Gizem Akkentli Polat'a kadar uzandığına yer vermişti...

Gülenç, bugünkü haberinde ortaya çıkardığı soruşturma izni belgesine göre, Aydın BŞB başkanı Özlem Çerçioğlu da soruşturmalar kapsamında radara girmiş görünüyor!

Telegram Haber, 13 Nisan 2022 tarihinde, Bagı'ların 4. şirketini de ortaya çıkarmış, Aydın BŞB'nin ASKİ kuruluşuna 2 Milyon 556 Bin 470 Liralık "Mıcır" sattığını belgeleri ile birlikte haberleştirmişti. 

İşte o haberimiz: 

Bagı'ların yeni bir şirketi daha ortaya çıktı: Lilyum! CHP'li belediyelerden aldıkları ihaleler 90 milyonu aştı... Bagı'ların yeni bir şirketi daha ortaya çıktı: Lilyum! CHP'li belediyelerden aldıkları ihaleler 90 milyonu aştı...

Bagı'ların "mıcır yolsuzluk" İHALE DOSYALARI, Kuşadası, Aydın BŞB'den sonra Didim ve Söke belediyelerine de sıçrar mı? orası bizim değil, Emniyet Güçlerimizin ve Yüce Yargımızın Bağımsız Savcılarının bileceği bir iştir...

O zaman gelelim Didim belediyesinde Bagı'ların kazandığı ihalelere!...

Bu ihalelerin yüzde kaçı gerçektir? Yoksa adrese teslim ihaleler midir?

Anadolu insanı der ki; "Eşek sevmenin bile bir adabı var!"

Bir şekilde Anadolu insanı bu sözünde; "bir iş yapıyorsanız, akla, mantığa uygun bir şekilde yapın ki, yoksa yanlış hesap Bağdat'tan dönmez, Türk Yargısında patlar" demeye getiriyor işi!

Öncelikle; Didim belediyesi içinden gelen son dakika bilgilerine göre; Didim belediyesi Fen İşleri Müdürü "Yusuf Yusuf" sesleri çıkartarak, "Yandık Allah" türküsü eşliğinde belediye binası içinde dolaşırken; deli danalar gibi de piyasalardan "malzeme" toplamaya çalışıyormuş! (Hiç bir esnafta Didim belediyesinde para olmadığını öne sürerek malzeme vermiyormuş!)

Geçmiş olsun kardeş!

Ha... Öylesine "biz açık ihaleye çıktık", "mal getirmiyorlardı ama, hakedişlerinin dışında para ödemedik" gibi, bakkal almaz laflarınızın ne yargı nezdinde ne de halk önünde bu saatten sonra da hiç bir kıymeti harbiyesi bulunmayacağını da hatırlattıktan sonra, gelelim şimdi 5 yaşındaki çocuğun bile kanmayacağı kokulu mıcır ihalelerine...

Didim belediyesi 2021/838665 kayıt nolu ihaleye 14 Ocak 2022 tarihinde çıkıyor... 

Didim Belediyesi "FİLLER MALZEME, TAŞ TOZU, MICIR, BALAST MALZEME, KUM" satın almak için bu ihaleye çıkıyor...

İhale için bulunan yaklaşık maliyet 6 Milyon 221 Bin 250 TL... 

İhale için EKAP üzerinden 4 şirket dosya alıyor... (Buraya dikkat! Bagı'ların da 4 tane şirketi var.)

İhaleye 3 şirket dosya veriyor... Ne hikmetse 2 şirketin dosyası GEÇERSİZ kılınıyor! Ve ihaleyi Bagı'ların ZTB şirketi kazanıyor!

İşte ihale belgesi:  

Peki, kazandıkları bu ihaleye göre Bagı'lar Didim belediyesine ne satacaklar? FİLLER MALZEME, TAŞ TOZU, MICIR, BALAST MALZEME, KUM...

Bagı'lar, adı belli binlerce tonluk bu malzemeyi nereden bulup Didim belediyesine teslim edecekler?

İşte ihale dosyasında yer alan malzemelerin listesi ve tonajları: 

Didim belediyesi, Bagı'ların ZTB şirketinden toplamda 120 BİN TON FİLLER MALZEME, TAŞ TOZU, MICIR, BALAST MALZEME, KUM satın alması gerekiyor!

Alınacak malzemelere tek tek bakılınca;

35000 TON FİLLER MALZEME,

40000 TON TAŞ TOZU,

7500 TON 1 NO MICIR,

7500 TON 2 NO MICIR,

10000 TON BALAST MALZEME,

8000 TON PERDAHLIK KUM,

12000 TON 0-3 KUM 

Toplamda 120 BİN TONLUK sokaklara kilit parke döşeme işlerinde kullanılacak "SARF" malzemesi... Peki, bu 120 BİN TONLUK sarf malzemesi, Bagı'ların Söke'deki hangi deposundan, hangi mıcır ocağından, hangi kum çıkarma tesisinden Didim'e getirilip teslim edilecektir? (Bugüne kadar malzemelerin ne kadarı teslim edilmiştir? Didim belediyesini kamuoyunu bilgilendirmeye davet ediyoruz!)

Şirket ofisleri 2+1 dairenin dışında, Bagı'ların Söke'de herhangi bir iş yapmak için kiraladıkları bir depo, bir şantiye mevcut mudur?

Bagı'lar, Çallı İnşaatın mallarını satmak için mi "ALT TAŞERON" bir şirket gibi ihalelere giriyorlardı? Bagı'lar, ihaleleri toplarken, neden ZTB'den sonra 3 şirket daha kurmuşlardır? İhaleleri toplarken; dikkat çekmemek için mi bu 3 şirket kurulmuştur? 

Ayrıca, nasıl bir tesadüfse Gizem Akkentli (Polat)'nin şirketi Çallı İnşaat her yıl düzenli bir şekilde sermayesini arttırırken, Zana Bagı'ya ait ZTB'de sanki Çallı İnşaata paralel neden sermaye artırımına gitmiştir???!!! (Bu yeni bulduğumuz paralel tesadüfün yeni bir haberde değerlendirilmesinde yarar buluyoruz.)

ZTB ile Çallı İnşaat arasında ticari bir trafik mi var?

Bagı'ların Didim belediyesine bu malzemeleri nereden bulup teslim ettikleri bir yana; Didim belediyesi fen işleri müdürlüğü çıktığı bu ihalede malzemelerin 330 günde teslim edilmesini öngörmüş!

Fakat, ihale sözleşmesine imzalar 3 Şubat 2022 günü atılmış... Didim belediyesi fen işleri müdürlüğünün aklı başındaysa; aynı gün Bagı'lardan mal teslim etmelerini de istemiş: 3 Şubat 2022 (Bkz. ihale sözleşme tarihlerine. Yukarıda) 

Şantiyesi, deposu dahi var mı yok mu bilinmeyen bu ZTB şirketi, ihalede adı geçen malzemeleri Gizem Akkentli (Polat)'nin Çallı İnşaat şirketinden mi tedarik etmiştir? Batı Yakasındaki CHP'li belediyeler, Batı yakası Koordinatörünün tavsiyelerine uyarak mı Bagı'ların şirketlerine ihalelerde yol vermişlerdir? Bu ve buna benzemez soruların ve yanıtlarının da  önümüzdeki günlerde çıkacağını umuyoruz!

Bagı'lar, 120 BİN TONLUK malzemeyi, 330 günün kaçta kaçında kaç kamyonla Didim belediyesi teslim edebilmişlerdir?

Önce, 120 Bin tonluk malzemenin kaç bin metreküp yaptığını hesaplayalım... 64 Bin 864 Metreküp... Karayolları trafik kanununa göre bir kamyonun metreküp bazında taşıyacağı malzeme 17 metreküp... 

64 Bin 864 Metreküp malzemeyi de bir kamyonun taşıyacağı M3'e böldüğünüzde; ortaya 3 Bin 815 adet kamyon seferi çıkıyor! Bagı'lar, bu ihalede adı geçen 120 bin tonluk malzemeyi Didim belediyesine ancak 3185 kamyon seferi ile taşıyabilirler! 

Tartışılması dahi komik düşecek bu matematik gerçekleri ışığında; Bagı'lar, bu 120 Bin Tonluk malzemeyi 330 gün hiç durmaksızın Didim belediyesine günde 11.5 adet kamyon çalıştırarak teslim edebilirler!

Hesap ortada; aksini ispat edecek olan varsa buyursunlar!

Bagı'lar, ilk olarak Ergun Poyraz'ı dövme olayından gözaltına alınıp Nisan 2022 ayı ortalarında cezaevine konulmuştu. Ergun Poyraz dosyasından tutuksuz yargılanmalarına karar verilen Bagı'lar, Ağustos ayında cezaevinden çıkmış, geçen hafta da Kuşadası belediyesi "mıcır yolsuzluğu" dosyasından 4 belediyeci ile tutuklanıp cezaevine konulmuşlardı!

Didim belediyesinin bu ihalesini kazanan ZTB, bugüne kadar günde 11.5 kamyon seferi ile kaç bin metreküp malzeme teslim etmiştir?

Didim belediyesi, ihalede yer alan 120 bin tonluk malzemenin bugüne kadar acaba yüzde 5'lik, yüzde 10'luk, başka bir deyişle; 120 bin tonluk malzemenin ne kadarını teslim almıştır?

Didim belediyesi, neden bugün fellik fellik piyasalardan ihalede adı geçen malzemeleri toplamaya/almaya çalışıyor? 

Ortada korkulacak, yanlış bir şeyler yoksa; o zaman Didim belediyesi fen işlerinin nedir bu telaşı, korkusu?

Eğer ki; Bagı'lar Didim belediyesine bir günlükte olsa 11.5 adet kamyonla malzeme teslim etmişlerse; Didim belediyesi fen işleri müdürlüğü de bir günde minimum 3, 3.5 kilometre sokaklara kilit parke taşı döşemiş demektir! 

Didim belediyesi, 2021 yılında da ZTB şirketinden aynı malzemeleri almış... Bu ihalenin analizi, hemen hemen aynı tarihlerde ihaleye çıkan Söke belediyesi ile birlikte bir sonraki haberimizle gelecek... 

Bizi izlemeye devam ediniz...

EGE Haberleri

Aydın BŞB asfalt ihalelerinin "en zor" iş kaleminde periyodik tenzilata gitmiş!
Aksu'dan, Çerçioğlu hakkında suç duyurusu
Aydın BŞB'nin "Aydın'ı Güzelleştirme" ihalelerinde yeni rekor: 1.3 Milyar...
Baş döndüren Edremit belediyesi çöp kamyonu ihale trafiği!
Arsa satışına BBB'den açıklama!