Serdar Aksoy, kırmızı palmiye böceklerini 'pazarlık' usulü 294 Bin TL'lik ihale ile ilaçlattığını unutmuş olabilir mi?

Serdar Aksoy, kırmızı palmiye böceklerini 'pazarlık' usulü 294 Bin TL'lik ihale ile ilaçlattığını unutmuş olabilir mi?

Yolsuzluk iddiası ile görevden alınan, repertuvarında 18 aylık Menemen Belediye Başkanlığı bulunan Serdar Aksoy, "PAZARLIK" usulü verdiği ihaleleri unutmuş olduğuna göre; yoksa 'Beyobalık' mı oldu?

A+A-

16557.jpg

Yolsuzluk iddiaları ile 7 ay tutuklu kalan ve davası devam Menemen e. Belediye Başkanı (18 Ay Menemen'de Belediye Başkanlığı referansı bulunuyor.) Serdar Aksoy, Telegram Haber'in (Manşet görseli yukarıda) başlıklı "İki CHP'li Başkan 2.5 yılda bitiremedi, Ak Partili Başkanvekili 4 ayda bitiriyor!" İki CHP'li Başkan 2.5 yılda bitiremedi, Ak Partili Başkanvekili 4 ayda bitiriyor! haberine "fena" bozulmuş görünüyor!

Aksoy, bir internet sitesinde başlamış kendi çalıp kendi oynamaya!

Yazıyı yazanda aynen konuya şöyle dalmış: "Bugün bir arkadaşımın internet haber sitesinde Menemen’de iki başkanın bitiremediği bir ihaleyi, yeni belediye başkan vekilinin 4 ayda bitirdiği haberini servis etmeleri benim derin düşünceler içerisine girmeme sebep oldu."

Kardeşim, ya siz okuduğunuzu algılamıyorsunuz ya da gözlerinize 'tavuk karası' inmiş; kaldı ki, haberin üzerinden tam 19 gün geçmiş!

Yeni mi kendinize gelebildiniz?

Bir dahaki haberimizde arzu ettiğiniz kozmetik ürünleri varsa onu da koyar, 19 günde değil de 24 saat içerisinde kendinize gelmenize olanak sağlayabiliriz! 

Yazıda; "başkan vekilinin 4 ayda bitirdiği haberini servis etmeleri benim derin düşünceler içerisine girmeme sebep oldu." Breh breh...  Bakar mısınız yazan kardeşin hallerine...? 19 Gün sonra kendine gelebilmiş ve başlamış derin derin düşünmeye! (Boşuna dememişler sağlam kafa sağlam vücutta bulunur diye.)

Öncelikle şunu iyi biliniz... Gazetecilik İŞÇİLİKTİR, EMEKTİR... Yok öyle "servis edilmiş" iftiralarının İzmir'de hangi sözde gazetecilere yakıştığını bilemiyorsanız, o zaman gidiniz mezar kazmaya! 

Telegram Haber, AA, İHA, EKAP ve İHALE.COM.TR abonesidir... Hangi belediye ihaleye çıkmışsa ve ihale sonuçlanmışsa, AÇIK İSTİHBARAT Telegram Haber o ihalelerin belgelerine saniyeler içinde ulaşır! Matah bir iş değil bizimkisi; gidiniz sizde abone olunuz kardeşim; aklınız da eriyorsa ihaleleri analiz eder, haberleştirirsiniz! Bu kadar basit!

menemen1-001.jpg

Hatırlatmakta yarar görüyoruz; yazdıklarımızı iyi okuyup algılayabiliyor musunuz?

Soruyoruz, yukarıdaki ihale belgesinin Menemen Belediyesinden servis edilme olasılığı olabilir mi? Bir kere, Menemen Belediyesi İhale.Com.Tr abonesi mi? 

Ayrıca haberimizde biz hiç bir kimesiyi de muhatap dahi almadık!

Niye alalım ki? Her şey kabak gibi ortada değil mi? Polimiğe ayıracak zamanımız zaten yok! 

Dönemin Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Eylül 2018 ayında "KABA İNŞAAT" ihalesine çıkmış, ihaleyi Koç İnşaat şirketi kazanmış, sözleşmesi de Kasım 2018 ayında imzalanmış ve sözleşmeye göre de işin bitiş tarihi Temmuz 2019 ayı olarak belirlenmiş.

Tahir Şahin, yeniden aday gösterilmemiş ve yerine CHP'den Serdar Aksoy aday gösterilmiş, Mart 2019 yerel seçimlerinde de Aksoy seçilmiş ve koltuk el değiştirmiştir... 

Peki, DEVLETin yerel temsilcisi belediyelerde, yarım kalan işlerde "DEVAM ESAS" değil midir? 

Aksoy, ihale sözleşmesine göre, Belediye Başkanı olarak pazaryeri kaba inşaatını devam ettirip, zamanında bitirebilmiş mi?

Kaba inşaatın zamanında bitirilmesi adına, müteahhit şirkete hak edişleri düzenli ve zamanında ödenebilmiş mi?

Para sıkıntısı yoksa; neden İzmir Büyükşehir'den maddi yardım talep edilmiştir?

Büyükşehir'den gelen para, kuruşu kuruşuna pazar yeri kaba inşaatını yapan şirkete ödenmiş midir?

buyuksehir-den-menemen-persembe-pazari-icin-tam-destek-221128.jpg

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe ve yanındaki heyet, Menemen Belediyesi Pazaryerini "fasulye"den gezmek için mi, yoksa ekonomik destek sağlamak için mi Menemen'e gelmiştir? (Tarih: Ağustos 2019) "O" ekonomik desteğe ilişkin tüm detayları kuruşu kuruşuna bir sonraki haberimizde vereceğiz... D 22'den keçi gübresi mi satıyoruz kardeşim burada yoksa gazetecilik mi yapıyoruz? Bu işler cm kareye ton ton keçi b.ku dökmeye benzemez!

menemen2-001.jpg

AKSOY'DAN "BEYOBALIK" İNCİLER!

"Ben başkan olmadan önce bu işlem kaba inşaat olarak ihaleye verilmişti. Fakat verilen rakam onun gibi bir kaba inşaat daha yaptırırdı. Menemenlinin hakkını savunacağım diye söz vermiştim ne pahasına olursa olsun taviz veremezdim. İlk olarak göreve geldiğim zaman ihaleyi iptal etmem gerekse de orada büyük bir hak mahrumiyeti doğacaktı.

Sakın ihaleyi alan mahrum olacak diye düşündüm zannetme, oradaki halk, vatandaş belki yeni ihale ile aylarca sokakta kalacaktı. Bende gerekli tüm çalışmaları yapıp Menemenli kimse zarar görmesin diye sadece kaba inşaat değil anahtar teslimi 12 milyona açık ihale usulü yaptım ama ne yazık ki meclisten geçiremedim. Esnaftan, pazarcılar dan bir kuruş para almadan  bu işi başaracaktık ama şimdi esnaftan pazarcıdan alınan paralarla pazarlık usulu ihale yapılmış şimdi ..."

Öncelikle "Beyobalık"a açıklık getirelim... Yaşı ellinin üstünde olan Manisa'nın köylerinde dünyaya gelmiş ve aklı erene kadar da köyünde yaşamış olanların yüzde 90'nı Beyobalık olmanın ne anlama geldiğini bilirler...

Beyoba, Manisa'nın Akhisar ilçesine bağlı bir köydür... Malumunuz, 50-60 öncesinde bırakın köylerimizi, bazı ilçelerde bile sağlık ocakları bulunmuyordu... Manisa, çekirdeksiz üzümü gibi; aynı zamanda Ege'de tütün üretiminin de Başkenti'ydi... (O dönemler Tekel Bakanı her yıl piyasayı Akhisar'da açardı.)  Tütün üreticiliği zor zanaattır... Çok emek ister... Hele ki kırmalar başladı mı; tütün üreticisinin ne gündüzü ne de gecesi belli olur... Üretici doğal olarak sabah akşam tarhana çorbasına talim eder, sağlıklı beslenemezdi... Tarlada maviküf hastalığına karşı verilen ilaçlı mücadele mi dersiniz... Tütünün sıcakta pörsümeden ve akşam olmadan dizilmesi mi dersiniz... Kısacası, tütün üreticisinin yaşam mücadelesi diken üstünde sürüp gider... Bu zor şartlarda devam eden mücadelede sağlıklı beslenemeyen pek çok üreticinin üstünde olumsuz etkiler yaratır... Özellikle, zehirli ilaç mücadelesi, bazı bünyelerde sağlıklı düşünememeye neden olur... Hatta kısmi felçe bile neden olduğu görülmüştür... İşte böylesine sağlık sorunu yaşayanların gideceği durak Beyoba köyüdür... Köylerde vesayit olsa belki Manisa'daki hastaneye götürebilirler ama, vesayiti ara ki bulasın! Hastayı at arabasına yatırdıkları gibi Beyoba'ya götürürlerdi... Beyoba'daki ocak, bir şekilde böylesi vakalarda şifa kapısıydı... (Ocağın açılımı vermiyoruz, merak buyuranlar Beyoba'ya gidebilirler.) Köy yaşayanları da böylesi bir olayı duyduklarında başlarlardı birbirlerine fısıldanmaya: "Duydun mu komşu, Hüsmenlerin ortanca oğlan Ali de Beyobalık olmuş!" Beyoba'daki bu ocaktan genelikle beslenme üzerine "perhiz" (Reçete) çıkardı... Hastaya neleri yiyip, yemiyeceği, nelere dikkat edeceği sözle anlatılır, yapacağı perhizin de süresi verilir, hasta bir şekilde hem psikolojik olarak, hemde kafa yapısı olarak sağlığına kavuşurdu...

AKSOY, 18 AYDA İHALELERİN MECLİSTEN GEÇİRİLMEDİĞİNİ ÖĞRENEMEMİŞ OLABİLİR Mİ?

Aksoy, açıklamasında Telegram Haber'e çakacak ya, ne demesini beğenirsiniz; ağzından şunları kaçırmış: "Menemenli kimse zarar görmesin diye sadece kaba inşaat değil anahtar teslimi 12 milyona açık ihale usulü yaptım ama ne yazık ki meclisten geçiremedim."

Şimdi gelelim Aksoy'un Beyobalık hallerine... Bir kere; Serdar Aksoy, ihalelerin meclisten geçirilip geçirilmediğini karıştırmış olmalı; ihalelerin takıldığı yerler Belediye Meclisleri değil, Kamu İhale Kurumu'dur! (KİK) Ha, ihalelerde başka türlü işler de varsa, o ihalelerle de Cumhuriyet Başsavcılıkları ilgileniyor!

Kolay değil Serdar Aksoy'un yaşadıkları... Allah düşmanımıza bile yaşatmasın... Fakat, normal koşullarda Tahir Şahin'in çıktığı ve Serdar Aksoy da kucağında bulduğu ihale ile ilgili (Kaba inşaat 13.9 Milyon) her hangi bir sıkıntılı durumu vardıysa... Gideceği yerin de adresi belli: Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı!

Şunu da sormak lazım... Tahir Şahin'in çıktığı ihaleden "uyuz" olduysanız; neden ihaleyi kökünden iptal edilmesi yolunu tercih etmediniz de; kalktınız İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden maddi destek talep ettiniz?

Hem ihaleye devam etmekten yana tavır alacaksınız, aradan 1.5 yıl geçtikten sonra da yok efendim 12 milyona açık ihale ile anahtar teslimi bitirecektim, yok efendim ihaleyi meclisten geçiremedim! Pardon ama sayın Aksoy, siz bu lafları sağlıklı bir kafa yapısı ile mi söylediniz ya da yazdınız?  

menemen14.jpg

1) İhale belgelerine ulşatığımız abone sitedeki; Menemen Belediyesinin sözleşmesini imzaladığı ihaleler sayfası. 2) Telegram Haber'in abonesi olduğunu gösteren sitedeki sayfa açılım logosu. 3) Abonesi olduğumuz sitede yer alan Menemen Belediyesi sayfası. Pazar yerine ait çıkılan ihale şu an 2. sırada. Bu ihaleden sonra çöp konteynırı ihalesine çıkılmış ve o da 1. sırada. Sayın Aksoy, arzu ederlerse, Menemen Belediyesi'ndeki 18 aylık Başkanlık döneminde çıktığı ve sonuçlanan tüm ihalelerin belgelerini kendilerine gönderebiliriz! (Bilmem anlatabildik mi? Anlayabildiniz mi?)

Bu belgeyi neden detaylandırıp verdiğimize gelelim... Telegram Haber, rutin olarak her gün Belediyelerin sonuçlanmış ihalelerini takip eder... Henüz yazmadık ama, Ekrem İmamoğlu'nun İBB'si bilimum tanıtım, medya, organizasyon vb. işlerini kendi şirketleri İstanbul Kültür A.Ş.'ye 2 yılda yaklaşık 1 milyar lira ihaleler ile vermiş. Sabırlıyız... İhalelerle ilgili araştırmalarımız devam ediyor... Kimseden den servis filan almadan araştırmalarımız kıvamına geldiğinde haberimizi yazar geçeriz...

Gelelim yeniden Aksoy'u zıplatan haberimize!

Haberimize bu başlığı "İki CHP'li Başkan 2.5 yılda bitiremedi, Ak Partili Başkanvekili 4 ayda bitiriyor!"  atmak için en az 3-4 gün araştrma yaptık... Tahir Şahin'i seven sevmeyen, aynı şekilde Serdar Aksoy'u seven sevmeyen kaynaklardan başladık bilgi toplamaya... Bir kere sayın Aksoy şunu çok iyi bilmeli... Bu haberi yazmamıza neden olan Tahir Şahin'in çıktığı 13.9 milyonluk kaba inşaat ihalesi değil, 18.5 milyonluk Başkanvekili Aydın Pehlivan'ın çıktığı ihale olmuştur! Menemen CHP kaynaklarına Pehlivan'ın çıktığı bu 18.5 milyonluk ihaleyi sorduğumuzda, aldığımız yanıt aynen şu olmuştu: "Pehlivan, Şahin ve Aksoy'un pazaryeri ayıbını temizledi!" 

Aksoy'lu bir sonraki haberimizde 12 milyona anahtar teslimi bitirecektim, meclisten geçmedi dediği hikayesinin detaylarını verip, hafızasını toplamasına yardımcı olacağımızı belirterek, Menemen CHP kaynaklarından elde ettiğimiz haber bilgilerini verelim...

CHP Menemen kaynakları, ortada yarım bırakılmış ve mağdur edilmiş müteahhitten ve de ilk ihaleye Tahir Şahin döneminde çıkıldığından söz edince; doğal olarak İhale.Com.Tr veri tabanında Menemen Belediyesi sonuçlanmış ihale sayfalarında araştırmalarımızı genişlettik... 

Pehlivan döneminde imzalanan 18.5 milyonluk ihale sözleşmesi ile Tahir Şahin döneminde imzalanan 13.9 milyonluk pazaryeri kaba inşaatı arasında geçen sürede Serdar Aksoy'un 18 aylık Başkanlığı döneminde araya sıkışmış ve çoğu "PAZARLIK" usulü ile çıkılmış 25 adet ihale daha bulduk! Sırasıyla vereceğiz her birini merek buyurmasınlar!

İlginç olan, CHP Menemen kaynaklarının yüzde 50'den fazlası da Aksoy'a yakın kaynaklardı dersek, inanın abartmamış oluruz! Yanlış anlamayınız sayın Aksoy, Başkanlığınız döneminde size muhalefet yapanlardan da bir kırıntı dahi olsa ne bir bilgi aldık ne de tenezül gösterdik! Hepsi de yalın ve düz insanlardan bilgiler edindik...

Kaldı ki habermizde "Ya her şeyi bırakalım; Bir zaman 12 milyona onay verilmeyen ihale,18 milyon artı KDV ile nasıl yapıldı diye kimse sormayacak mı? Tertemiz elleri olduğunu iddia edenler 6 Milyon TL lik fark nereye gidiyor diye sormuyor mu? Hadi onlar sormadı bizim gazeteci dostlarımız acaba niye sormuyor? Belki mantıklı bir açıklaması vardır da , yine de sorsaydınız keşke 6 Milyon nerede diye ....
Bunu bir başarı olarak görmek, iki CHP li başkan yapamadı demek, 6 milyon farkı görmemek ve soru sormamak ancak akıl tutulması olabilir." böylesine 
bakkal almaz, ipe sapa gelmez cümleler kurup, size çakmak bile aklımızın ucundan geçmedi! Mübarek adam ihale uzmanı sanki! La... Bu ülkede hangi belediye meclisinin ihaleye onay verip vermediği görülmüştür? Bu kadar mı komik duruma düşülür; hayret doğrusu! 

Zeka seviyesine bir bakar mısınız? "Bunu bir başarı olarak görmek, iki CHP li başkan yapamadı demek, 6 milyon farkı görmemek ve soru sormamak ancak akıl tutulması olabilir." Yine tekrarlıyoruz... Haberimizde belge var mı? Var! Tarihleri okunuyor mu? Okunuyor! Kaba inşaatı iki başkan 2.5 yılda bitirememiş mi? Bitirememiş! Pehlivan, 4 ayda bitirmek için ihaleye çıkmış mı? Çıkmış! Belgesini komuş muyuz? Koymuşuz!

İyi de kardeşim sizin kafalarınız basmıyorsa biz ne yapalım! 

ALIN SİZE KAFANIZIN BASACAĞI AKSOY'DAN PAZALIK USULÜ VERİLMİŞ İKİ İHALE!

menemen7.jpg

Ne diyordu Aksoy açıklamasında? Ben açık usul ihaleye çıkıp 12 milyona bitirecektim... Meclis onay vermedi! 

Sayın Aksoy, biz haberimizde, Tahir Şahin pazaryeri kaba inşaatı için açık ihaleye çıkmış "YAŞASIN" diye alkış tuttuğumuzu; Aydın Pehlivan da pazarlık usulü "YUH SANA" dediğimizi okudunuz mu? Kardeşim, ihaleye nasıl çıkılıp çıkılmayacağı kanunlarla belli değil mi?

Ne yapalım şimdi Serdar Aksoy palmiye ağaçlarının tepesine tünemiş kırmızı böcekleri ilaçla öldürmek için PAZARLIK usulü ihaleye çıktı diye YUH MU çekelim yoksa YAŞASIN diye alkış mı tutalım? Bu neyin kafasıdır sayın Aksoy? 

Telegram Haber'e palmiye ağaçlarının tepesine tünemiş kırmızı böceklerin sorun olduğundan söz eden bir e-posta göndermiş olsaydınız; inanın biz bu işi gider eczaneden 1 düzine böcek aerosolu ile sevabınıza kafalarına kafalarına sıkar çözebilirdik! (En azından İzmir medayasına da haber atlatmış olurduk.) 

SULAMA, BUDAMA

aw405857-02-001.jpgBir yanda ben açık ihaleye çıkacaktım deyip, pazarlık usulü çıkılan ihaleyi "illegal"miş gibi göstermeye kalkışlacaksın, ondan sonra kendi çıktığın pazarlık usulü ihaleri unutacaksın! Yok böyle bir dünya sayın Aksoy!

Ancak kendinizi ve etrafınızdaki yalakalarınızı kandırabilirsiniz! Aha da yukarıda belgesi... İhalenin güzelliğine bir bakar mısınız? Sulama... Budama... Nasıl çıkılmış ihaleye? Pazarlık usulü! Gerçekten de şaka gibisiniz sayın Aksoy! Tevekkeli bu özelliğiniz boşu boşuna çıktığınız pazarlık usulü ihalelere yansımamış!

Koş evladım al pazarlık usulü ihaleyi, sık ilacı palmiyelerin tepesine tünemiş kırmızı böceklerin kafasına!

Koş evladım al pazarlık usulü ihaleyi, fışkıttır suyu parklardaki çimlerin üzerine!

Oh... Ne ala... Memleket Belediyecilik görsün, hizmet görsün...

Not: Aksoy'un pazarlık usulü ihalelerine devam edeceğiz... Bakalım Menemenliler daha neler görecek... Sayın Aksoy, o hani 12 milyonluk açık ihale yapacaktım... Meclis onay vermedi muhabbetiniz var ya... O sakın ola meclisten 17 milyonluk borçlanma yetkisi alamadığınız o muhabbet olmasın???!!!

Bizi izlemey devam ediniz... 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.