İki CHP'li Başkan 2.5 yılda bitiremedi, Ak Partili Başkanvekili 4 ayda bitiriyor!

İki CHP'li Başkan 2.5 yılda bitiremedi, Ak Partili Başkanvekili 4 ayda bitiriyor!

Menemen Belediyesi, Perşembe Pazarının açılışı için Eylül 2021 ayına kilitlendi!

A+A-

Gel de CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın tarihi sözlerini hatırlama: "Belediyecilik bizim işimizdir!"

Dönemim CHP'li Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Menemen ilçe merkezindeki Perşembe Pazarını daha modern ve işlevsel hale getirmek için ihaleye çıkıyor...

Dönemim Başkanı Şahin, 2018 yılında yapılan ihale öncesinde 2019 yerel seçimlerini de dikkate almış ve ihaleye "kısmi" çıkılmasını uygun bulmuş olmalı, pazar yeri ihalesinin 1. aşamasını "kaba inşaat" olarak belirlemiş!

Dönemin Başkanı Şahin, ihaleyi kazanan Koç İnşaat şirketi ile 1 Kasım 2018'de imzaladığı ihale sözleşmesine göre de kaba inşaatın yapım süresini 1 Aralık 2018 ile 29 Temmuz 2019 tarihleri arasında belirlemiş. 

Başkan Şahin'i CHP yönetimi yeniden aday göstermeyince; yerine de CHP'den Serdar Aksoy aday olmuştu... 

Dönemim Başkanı Serdar Aksoy da kucağında bulduğu bu pazar yeri kaba inşaatının bitirilmesi için Ağustos 2019 ayında İzmir Büyükşehir Belediyesinden "hibe" maddi destek talep etmiş, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe'de pazar yeri inşaatında yaptığı incelemeden sonra, pazar yerinin kaba inşaatını bitirilmesi için destek olacaklarının sözünü vermişti...

Menemen Belediyesi kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre; Serdar Aksoy'un Menemen Belediyesi Başkanı olduğu dönemde İzmir Büyükşehir Belediyesi pazar yeri inşaatı için 5.9 milyon liralık bir destek aktarmış... 

menemen1.jpg

Bilindiği üzere; Menemen Belediyesine Aralık 2020 ayında operasyon yapıldı... Devamında kısa bir süreliğine CHP'li Meclis Üyesi Deniz Karakurt Menemen Belediyesi Başkanvekilliği görevi yaptı... Karakurt, Başkanvekilliği döneminde pazar yeri ile ne kadar ilgilenip, ilgilenmediğini bilmiyoruz ama; Menemen Belediyesine Başkanvekili seçilen Ak Partili Aydın Pehlivan'ın Perşembe Pazarı sorununu çözdüğünün belgelerine Telegram Haber ulaştı! 

menemen2.jpg

Öte yandan Menemen Belediyesi kaynaklarımız; pazar yeri kaba inşaat ihalesini kazanan Koç İnşaat şirketinin operason öncesi ve sonrasındaki çalkantılı dönemde mağdur olduğunu öne sürdüler!

Kaynaklar, Ak Partili Başkanvekili Aydın Pehlivan'ın doğru bir iş yaparak, pazar yeri inşatının "ince" ve geri kalan tüm işilerini yeni çıkılan ihaleye koyduğunu, aynı zamanda kaba inşaat 1. ihaleyi kazanan Koç İnşaat şirketinin, bu ihaleyi de kazanmasıyla birlikte CHP'li Başkanların döneminden kaynaklanan tüm olumsuzlukların da ortadan kalktığını belirttiler! 

Başkanvekili Pehlivan'ın, yeni çıkılan pazar yeri ihalesinde süreyi de 4 ay tutarak, Eylül 2021 ayında pazar yerinin hizmete açılmasının planlandığı belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.