Sayıştay, Bornova belediyesi şantiyesindeki "kumların" adresini buldu!

Sayıştay, Bornova belediyesi şantiyesindeki "kumların" adresini buldu!

Sayıştay müfettişlerinin belediyelerde yaptığı denetimlere ilişkin raporlar bir bir yayımlanıyor... Sayıştay'ın Bornova belediyesi raporunda; şantiyedeki kumların nerede depolandığı kağıt üzerinden ortaya çıkarıldı!

A+A-

Malumunuz; CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın tarihi tespiti "Belediyecilik bizim işimizdir" sözleridir...

Sayıştay müfettişlerinin belediyelerde yaptığı denetimlere ilişkin raporlar bir bir yayımlanıyor... Bornova belediyesinin denetim raporu "Bulgular" hanesine şantiyedeki "kumlar" konuk olmuş!

Raporda;  

BULGU 5: Şantiye Alanında Depolanan Kumların İlk Madde ve Malzemeler Hesabında İzlenmemesi Şantiyede depolanan kumların 150 İlk Madde ve Malzemeler Hesabında izlenmesi gerekirken 251 Yeraltı ve Yerüstü Düzenleri Hesabına kaydedildiği tespit edilmiştir.

(...)

Ayrıca taşınır kayıtları ile ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 15.01.2021 tarihinde yayımlanan Taşınır Kod Listesinde 150 İlk Madde ve Malzemeler Hesabına ilişkin 12.03.05.05 alt kodunda “Kumlar” adında bir kod da bulunmaktadır.

(...)

Sonuç olarak, depolanan kum alımlarının mevzuatı uyarınca taşınır kayıt işlemleri yapılarak 150 İlk Madde ve Malzemeler Hesabında izlenmesi gerekmektedir.

Deniliyor...

Sayıştay müfettişleri, Bornova belediyesi muhasebe departmanına mevzuatı öğretirken; "Şantiyede depolanan kumların 150 İlk Madde ve Malzemeler Hesabında izlenmesi gerekirken" deyip, "251 Yeraltı ve Yerüstü Düzenleri Hesabına kaydedildiği tespit edilmiştir" ortaya çıkarıyor. 

Rapordaki can alıcı nokta: 

Kamu idaresinin cevabında, kum alımlarında ödeme emri düzenlenirken 150 İlk Madde
ve Malzemeler Hesabı kullanılmaya başlandığı ifade edilmiştir.
Ancak, bulgu konusu hususa
yönelik 2022 yılında yapılan kayıtların 2021 yılı dönem sonu mali tablolarındaki hatayı
düzeltici bir etkisi bulunmamaktadır.

Bornova belediyesi, 2021 kum alımı ödemelerine ilişkin yapmış olduğu yanılışı bu defa kalkıyor 2022 yılında kayıtlara alıp düzeltmeye yelteniyor! Müfettişlerde 2021 yılında yapılan hataların 2022 yıl mali tablolarında düzeltilemeyeceğini rapor ediyor!

Türkçesi, Bornova belediyesinin almış olduğu kumlardaki iz ortaya çıkmış bulunuyor!

 

 


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.