Rus Dışişleri: Güney güzergahında Afganistan’dan Rusya’ya uyuşturucu kaçakçılığı arttı

Rus Dışişleri: Güney güzergahında Afganistan’dan Rusya’ya uyuşturucu kaçakçılığı arttı

Rus Dışişleri: Güney güzergahında Afganistan’dan Rusya’ya uyuşturucu kaçakçılığı arttı

A+A-

Rusya Dışişleri Bakanlığı Yeni Tehlike ve Tehditler Dairesi Başkanı Vladimir Tarabrin, güney güzergahında Afganistan’dan Rusya’ya uyuşturucu kaçakçılığında bir artış gözlendiğini ifade etti.

Sputnik’e konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı Yeni Tehlike ve Tehditler Dairesi Başkanı Vladimir Tarabrin'e göre, son yıllarda Afganistan’dan uyuşturucu kaçakçılığında Orta Asya ülkelerinden geçerek Rusya’ya uzanan kuzey güzergahındaki hareketlilik önemli ölçüde azaldı. Rusya topraklarına ender olarak büyük miktarda afyon sevkiyatı yapılıyor.

Bunun güvenlik güçlerinin sıkı çalışmaları sayesinde mümkün olduğunu belirten Tarabrin, “Bu arada güney yönünde ve Balkan güzergahının Kafkas kolunda Afganistan’dan uyuşturucu kaçakçılığında bir artış gözleniyor” ifadelerini kullandı.

‘ABD ile terörle mücadele konusunda temaslarımızı sürdürmeye hazırız’
Rusya’nın ABD ile terörle mücadeleye yönelik temaslarını sürdürmeye hazır olduğunu belirten Tarabrin, bunun Afganistan konusu için de geçerli olduğunu ifade etti.

Tarabrin, Moskova ve Washington’ın 2018-2019 döneminde terörle mücadele konularında kurumlar arası kapsamlı bir diyalog sürdürdüğünü, ancak bu yöndeki çalışmaların ABD tarafından uydurma bir bahaneyle durdurulduğunu kaydetti.

Tarabrin’e göre, ABD güçlerinin Afganistan’dan çekilmesi, Washington’ın uyuşturucu ile mücadele girişimlerinin başarısız olduğunu gösteriyor. Afganistan’daki uyuşturucu endüstrisinde de en yüksek göstergelere de ABD ve NATO’dan müttefikleri ülkedeyken rastlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.