Pişkinliğin bu kadarı!

Pişkinliğin bu kadarı!

CHP’li Kani Beko’nun, iki kızı ve iki damadını İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde işe sokmasına rağmen iktidarı, kamu kurum ve kuruluşlarına eş-dost akraba yerleştirdiği iddiasıyla suçlamaya çalışması “Bu ne yaman çelişki” dedirtti

A+A-

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, pişkinliğiyle dikkat çekti. Gerek sendika başkanlığı yaptığı dönemde gerekse de milletvekiliyken kızlarını ve damatlarını İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yerleştiren Beko'nun iktidarın kamu kurum ve kuruluşlarına eş dost akraba doldurduğuna yönelik iddialarda bulunması "Pişkinliğin bu kadarı" dedirtti.

Yeni Asır, 5 Kasım 2015'te yaptığı haberde o dönem DİSK Genel Başkanlığı yapan Beko'nun kızı Derya Beko Kaytankaş'ın Evka-4 Spor Salonu, diğer kızı Deniz Dal'ın da İZELMAN anaokulu ve damadı Cem Dal'ın da ESHOT Gediz Atölyesi'nde Serigrafi bölümünde çalıştığını ortaya çıkardı. Bu haber büyük yankı uyandırdı. Geçtiğimiz günlerde Beko'nun belediyede çalışan kızları gibi damatlarını da ikilediği ortaya çıktı. Derya Beko Kaytankaş'ın futbolcu eşi Mert Kaytankaş, bir süre önce belediyeye ait İZELMAN'a kadrolu olarak alındı ve Büyükşehir Spor Daire Başkanlığı bünyesinde çalışmaya başladı. Yeni Asır, bu gelişmeyi de sayfalarında gündeme getirdi.



Derya Beko Kaytankaş, Evka-4 Spor Salonu'nda işe alındı.

'TÜRKİYE BENİ TANIYOR'
Bunun ardından Beko'ya katıldığı bir TV programında bu durum soruldu. Soruya skandal bir cevap veren Beko, kızı ve çocuklarını belediyeye yerleştirmiş olmasına rağmen pişkinlikle işsizlikten dem vurdu. Beko, kızları ve damatlarının belediyede çalışmasıyla ilgili "Başka çalışacak yer yok muydu İzmir'de?" sorusuna, çocuklarının partisinin yönetimindeki bir belediyede çalışmasını şu ifadelerle savundu: "Ben milletvekiliyim. Benimle biraz Meclis'te beraber olursak görürsünüz, Meclis'te o kadar çok işsiz genç arkadaşımız geliyor ki... '80 puan aldık, 100 puan aldık, mülakatta elendik, mülakatta elendik, mülakatta elendik...' O kadar çok gencimiz mülakatta eleniyor ki. Bu çocuklarımız işsiz dolaşıyorlar. Ben Kani Beko'yum. Türkiye beni tanıyor. DİSK'e bağlı sendikalarda 45 yıl sendikacılık yaptım. Sol gelenekten geliyorum. Sol gelenekten gelen lider ve önder konumundaki arkadaşlarımızın çocuklarını kamuda kolay kolay işe almazlar. Bize kamu, özel idareler kapalı. Bizim çocuklarımızın buralara girmesinin zaten imkanı yok. İki çocuğum var, bunların çocukları var. Hayatlarını sürdürmeleri lazım. Nasıl yapacağız bunu?" dedi.



Futbolcu damat Mert Kaytankaş, İZELMAN'a kadrolu olarak alındı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.