ÖÖ ile KK arasında buzlar eridi, Çeşme'nin "Yetiş Eko"su Balıkesir'in plajlarına koordinatör oldu!

ÖÖ ile KK arasında buzlar eridi, Çeşme'nin "Yetiş Eko"su Balıkesir'in plajlarına koordinatör oldu!

İki üç gündür CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile "Sırtı Hançerli" Devrik Kemal Kılıçdaroğlu için "aralarındaki buzları erittiler, anlaştılar" lafları Ankara kulislerinde dolaşıyordu. İşte koordinatör transferi: Çeşme'nin "Yetiş Eko"su artık Balıkesir BŞB'de

A+A-

Anadolu insanı "Ateş olmayan yerden duman çıkmaz" der... İki-Üç gündür Ankara siyaset kulsilerinde Devrik Kemal Bey'in, İBB Ekrem İmamoğlu'na karşı CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yanaştığı, anlaştıkları konuşuluyordu... 
Özgür Özel'le Kemal Kılıçdaroğlu'nun aralarındaki buzları erittiğine, normalleşmeyi başlattıklarına dair en somut bilgi yine CHP Ankara kulislerinden Telegram Haber'e ulaştı!
Türkçesi, yerel yönetimlerde "Yılın Transferi" denilecek ilk operasyon da KK cephesinden Değişimcilere gelmiş oldu!
Bilindiği üzere; önceki dönemin CHP'den İzmir Çeşme belediye başkanı olan Ekrem Oran (Nam-ı diğer Yetiş Eko), yeniden aday gösterilmeyince adeta partisine bayrak açmış, Çeşme meydanında miting yaparak taraftarları ile tepkisini dile getirmişti. 
İşte o tepki haberi: 

aa-20240131-33581009-33581006-chpden-aday-gosterilmeyen-cesme-belediye-baskani-orandan-partisine-tepki-001.jpg
"CHP'den aday gösterilmeyen Çeşme Belediye Başkanı Oran'dan partisine tepki CHP'den aday gösterilmeyen Çeşme Belediye Başkanı Oran'dan partisine tepki"

Nam-ı diğer Çeşme'de "Yetiş Eko" olarak da tanınan, bilinen Ekrem Oran, CHP'de aday adaylığı sürecinin başladığı günlerde de Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Hanımı da Çeşme'de misafir etmişti...

385654e0-1191-44b4-a416-8f3f4c147758-001.jpg

Türkçesi, klasik haliyle siyasi duruşu her zaman güçlüden yana olan Yetiş Eko, aynı zamanda dönemin belediye başkanları arasında "iş bitirici" yetenekleriyle de anılan bir belediye başkanı olmuştu... 
Kemal Bey'le Özgür Bey'in İBB İmamoğlu'na karşı istedikleri kadar barış çubuğu tüttüre dursunlar, Yetiş Eko'nun Balıkesir BŞB'ye transferinde görev alan siyasinin Değişimci olmadığı, halis muhlis KK'cı oluşu sizce de ilginç değil mi?
Engin Özkoç!
Ayrıca, bu transferle birlikte Yetiş Eko'nun da birleştirci bir güç olduğu ortaya çıkmış olmadı mı? Ha... Atlamayalım... Yetiş Eko, Balıkesir'in Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Erdek, Bandırma ilçelerine "Kıyılardan Sorumlu Koordinatör" olarak atandı! 
Şimdi... 
Transferin detaylarına bakar msınız?
Ekrem Oran, KK'cı,
Engin Özkoç, KK'cı,
Ahmet Akın, KK'cı,

Hal böyle olunca, "Yes be annem" demek de her halde Değişimci Özgür Özel'e düşmüştür!
Bu transferin Balıkesir BŞB'ye ve Yetiş Eko'ya hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz! Bundan böyle Yetiş Eko da deniz kıyılarından sorumlu koordinatör olduğuna göre; temsil, yanımızda şezlong ve şemsiye ile Zeytinli plajına gittiğimizde, kimselere danışmadan şemsiyemizi ve şezlongumuzu açıp, keyif çatmaya başlayabilecek miyiz? Yoksa, Yetiş Eko'nun kıyı ekibinin şefkatiyle pılımızı pırtımızı toplayıp Zeytinli plajını terk mi edeceğiz? 
Ayrıca, Balıkesir BŞB Başkanı Ahmet Akın, Kıyılardan Sorumlu Koordinatör Ekrem Oran'a, yaz sezonu bittiğinde, karasal sorumluluklar da yükleyecek midir?
Mesela, "Mesire Yerlerinden Sorumlu Koordinatör" gibisinden yeni bir departman açılıp, karasal bir yük de Yetiş Eko'ya getirilecek midir?
Neyse Balıkesir BŞB'deki yeni yapılanmalara ilerleyen günlerde devam ederiz... Yalnız, geçen hafta sonundan bir Ankara kulis bilgisini de verdikten sonra haberimize noktayı koyalım...
Ankara kulsilerinde geçtiğimiz hafta, Aydın BŞB ile Balıkesir BŞB başkanları konuşuluyordu... Konu da, bu iki başkanın hala KK'dan emir almaları! CHP Genel Merkezi bu iki başkanın hala KK'nın rotasında yol almalarından büyük rahatsızlık duyuyormuş! 
Bilinmesinde yarar gördüğümüz geçen haftanın bu flaş detayı, Yetiş Eko'nun Balıkesir BŞB'ye transfer olması ve ÖÖ ile KK'nın arasının normalleşmesi, buzları eritmesinden sonra, Aydın BŞB ve Balıkesir BŞB başkanları da bu gelişmelerin ardından "Hak Hukuk Adalet" naraları atarak rahat rahat Ankara'nın yolunu tutabilirler... 
Bizi izlemeye devam eediniz... 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.