Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Pençe-Kilip Operasyonu'yla hudut hattını tamamen kilitleyeceğiz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Pençe-Kilip Operasyonu'yla hudut hattını tamamen kilitleyeceğiz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Pençe-Kilip Operasyonu'yla hudut hattını tamamen kilitleyeceğiz

A+A-

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile Zap'a 10 kilometre mesafedeki 3'üncü Piyade Tümeni'ne ait Taktik Komuta Yeri'ne gitti. Akar, "Pençe-Kilit Operasyonu'nda bugüne kadar 56 terörist etkisiz hâle getirildi. Operasyonumuz büyük bir başarıyla planlandığı şekilde devam ediyor. Operasyonumuzun başarıyla tamamlanmasıyla birlikte hudut hattını tamamen kilitleyeceğiz" dedi.

Sahadaki son duruma ilişkin brifing alan Bakan Akar, operasyona katılan birliklerin komutanları ile video telekonferans görüşmesi gerçekleştirdi.

Akar, "Teröristlerin sınırlarımıza girmesi mümkün olmayacak. Faaliyetlerimiz komşumuz Irak'ın toprak bütünlüğüne saygılı bir şekilde devam ediyor. Tek hedefimiz teröristler. Ülkemizi, hudutlarımızı, güvenlik güçlerimizi terör saldırılarından korumak için çaba gösteriyoruz" dedi.

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda 'terörü kaynağında yok etmek' için çalıştıklarını vurgulayan Bakan Akar, sözlerine şöyle devam etti: "Şu anda Irak'ın kuzeyinde Pençe serisi operasyonlarla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Maksadımız hudutlarımızın güvenliğini ileriden sağlamak ve teröristlere ait barınak, sığınak, sözde karargahları tahrip etmek. 27 Mayıs 2019'da Pençe 1 Operasyonu başladı. O günden beri de bu faaliyetler devam ediyor. Bu operasyonlarla Sinat Haftanin, Avaşin Basyan, Hakurk, Karaçak, Kandil, Zap her tarafa karadan ve havadan harekâtlar düzenledik."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.