Menemen: Egekent 2'deki belediye binasını "oy birliği" ile 10 yıllığına bedelsiz Cemevine bırakıldı

Menemen: Egekent 2'deki belediye binasını "oy birliği" ile 10 yıllığına bedelsiz Cemevine bırakıldı

Menemen Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Hasan Ünal'ın Egekent 2'deki "Belediye Binası Cemevi olsun" önergesi, Meclis'ten "oy birliği" ile geçti...

A+A-

Menemen Belediyesi'nde ilçe sınırlarında bulunan Egekent 2 Cemevi'nin bulunduğu belediyeye ait binanın Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'ne 10 yıllığına iz bedelle tahsisi için harekete geçildi. Belediyenin bağımsız meclis üyeleri Hasan Ünal, Ali Aydın ve Yiğit Özge tarafından bununla ilgili hazırlanan önerge mecliste oy birliği ile kabul edildi ve görüşülmek üzere komisyonlara havale edildi.

img-2634.jpg

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Menemen'de 3 adet cemevi bulunduğunu ve bunların ikisinin belediyeye ait alarlarda faaliyet gösterdiğini ifade eden Hasan Ünal, "Belediye Meclisi 2 Şubat 2009'da bu Esatpaşa Mahallesi'nde belediyemizin sosyokültürel tesis alanı olarak anılan yeri, 30 yıllığına iz bedelle Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'ne tahsis etmiş. Ancak Ulucak mahallesinde bulunan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Egekent 2 şubesi de cem ve kültür evi olarak kullanılmasına rağmen derneğe tahsisi yapılmamış. Bu kullanımın resmileştirilmesi adına, buranın da 10 yıl süre ve iz bedelle tahsisinin yapılması adına encümene yetki verilmesi hususunu meclisimizin onayına sunduk. Hazırlamış olduğumuz önerge Menemen Belediye Meclisi'nde oybirliği ile kabul edildi ve komisyonlara sevk edildi" dedi.

230452689-4410485452305465-3534130083460187710-n.jpg

'EŞİT YURTTAŞ EŞİT HİZMET'

Ünal, "Önergeye oybirliği veren başta Belediye Başkanımız Aydın Pehlivan ve tüm meclis üyelerimize teşekkür ederim. Bu tahsis ile birlikte kullanım hakkı resmiyet kazanacak. Geçmiş CHP'li belediye yönetimleri tarafından yapılmayan Binanın cemevine tahsisi ile kullanım hakkı resmiyet kazanmış oldu.Tahsisin AK Partili belediye döneminde yapılacak olması da eşit yurttaş ve eşit hizmet şiarı mesajını net vermektedir" diye konuştu.

İŞTE BAĞIMSIZ MECLİS ÜYESİ HASAN ÜNAL'IN MENEMEN BELEDİYESİ MECLİSİNDE VERDİĞİ YAZILI ÖNERGENİN TAM METNİ:

MENEMEN BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIGINA;

Menemen ilçesi sınırlarında 3 adet Cemevimiz bulunmaktadır.Bunlardan 2 si Pir Sultan Abdal Kültür Dernegine bağlı olan Ugur Mumcu Cemevi ve Kent 2 cemevi diğeri ise Asarlık cemevimizdir.

Cem ve Kültür evlerimizde,Anadolu Alevi İnancı ve kültürünün doğru anlaşılması,Pir Sultan Abdalın yaşamı ve felsefesi dogrultusunda sosyal,kültürel çalışmalar yapmak,başta Anadolu Alevi İnancı ve Kültürü olmak üzere,tüm kültürleri yaşatmak,geliştirmek ve yanı sıra demokrasi,laiklik ve insan hakları gibi değerlere sahip çıkmak amacıyla konferans,seminer ve panel düzenlemek,Müzik/bağlama/semah/halk oyunları ve tiyatro kursları ile gençlerimizin kültürümüzü tanıması adına çalışmalar yürütülmektedir.

Ayrıca Cem erkanımız yürütülmekte ve cenazelerimiz usulümüzce kaldırılmaktadır.

Belediyemiz Meclisi 02.02.2009 tarih  6 sayılı karar ile tapunun Esatpaşa mahallesi 5111-5499 no lu imar adaları arasında kalan ve Belediyemizin sosyo kültürel tesis alanı olarak anılan yeri,30 yıllıgına izbedelle Pir Sultan Abdal Kültür Dernegi Ugur Mumcu Cem ve Kültür evine kullanım hakkının verilmesi hususuyla alakalı 5393 sayılı Belediye kanunu 18.maddesinin e bendi hükmü uyarınca, oybirliği ile encümeni yetkilendirmiş olup,encümendede karar oybirliği ile alınmıştır.

Tapunun Ulucak mahallesi 60306 ada 1 parselde yer alan 1332 M2 yüzölçümlü mülkiyeti belediyemize ait olan tesis,Pir Sultan Abdal Kültür Dernegi Egekent 2 şubesi CEM ve KÜLTÜR EVİ olarak kullanılmaktadır.

Bu kullanımın resmileştirilmesi adına,60306 ada 1 parselde yer alan tesisin Pir Sultan Abdal Kültür Dernegi Egekent 2 şubesi CEM ve KÜLTÜR EVİNE 10 yıl süre ve izbedelle tahsisinin yapılması adına encümene yetki verilmesi hususunu meclisimizin onayına saygılarımızla arz ederiz.

Bu da CHP'li Meclis Üyesi Ali Yılmaz'ın konu ile alakalı paylaşımı: 

whatsapp-gorsel-2023-09-03-saat-22-11-43.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.